• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSMěstské utopie - fungují města? co táhne lidi do velkoměst? a před čím z nich jiní utíkají?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Věž z dubového dřeva může být druhou nejvyšší stavbou Londýna – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/.../508845-vez-z-duboveho-dreva-muze-byt-druhou-nejvyssi-stavbou-londyna.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Dneska jsem poprvé v životě jezdil jako poslíček pro Alzu. Na svém nákladním elektrokole. (jde o součást jejich pilotního projektu testování využití elektro-cargo-kol pro rozvoz zásilek)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEIKIN: ono se to lehce změní s tím právem přihlásit si trvalé bydlště i bez souhlasu majitele, jen když ukážeš nájemní smlouvu. Tím se totiž počet voličů zvedne..
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    XCHAOS: bohužel u nás jsou bráni řidiči především jako voliči. "šáhni mi na moje možnosti a příště už nebudeš na radnici sedět". Nasraní řidiči = padá i ministr.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    vincent callebaut proposes to unite notre dame's nave, roof, and spire
    https://www.designboom.com/.../vincent-callebaut-notre-dame-glass-canopy-cathedral-paris-05-07-2019/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Auto*Mat » To bude (cyklo)jízda! Pojeďte s námi
    https://www.auto-mat.cz/2019/04/velka-jarni-cyklojizda-v-sobotu-27-dubna/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Architects design gorgeous forest-enveloped home with lounge space on its green roof
    https://inhabitat.com/...-design-gorgeous-forest-enveloped-home-with-lounge-space-on-its-green-roof/
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    (omluva: smazala jsem příspěvek, ještě jsem tam něco chtěla dopsat, ale nestihnu teď)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: je to místo, které má svoje roky. Budovy je potřeba nějak opravit a celkově se celé sídliště revitalizuje, tak město naznalo, že je třeba vyřešit střed. Prostě mít nějakou vizi, jak by to mohlo vypadat. Bophužel u nás je to tak, že vždy se udělá studie a to jsou pak taková zbožná přání. Ve finále to pak naprojektuje podle potřeby a udělá se to, na co kdo dokáže získat peníze.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KEIKIN: A proč tam něco má být? Musí? Je to nějak problémové místo?
    Odkud jde vůbec ten dotaz, CO postavit nebo tam instalovat?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: oni spise nez zahradku maji regulerni hospodarstvi se zviraty a pod. A preci duvody stehovani jsou preci jen slozitejsi,kdyby slo jen o to uniknout drine,tak jednoduse prestanou hospodarit a pole pronajmou. Jenze ta kolonie je prave mimo dohled lidi, kdezto na sidlisti ji vice na ocich.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LINKOS: ten bazének by šel, akorát údržba by se prodražila. Ale na jižní Moravě, kde má každý druhý zahrádku se lidi stěhují do města právě proto, aby unikly hospodaření. V PRaze to možná smysl má, ale u nás by tu zahrádku rozkradli puberťáci. V blízkosti je navíc zahrádkářská kolonie. Stává se, že v uzavřených zahradách se krade úroda.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: ja si myslim,ze prave to propojeni a vytvoreni multifunkcnich prostor, kde si mohou hrat deti, neco se tam da pestovat, klidne tam muze byt koutek s verejnym bazenem pro mistni. Takoveto co je mozne na periferii, malomeste/vesnici a co misto obohacuje o dalsi prvky a vyziti, umoznuje navazovat normalni vztahy mimo socialni site a podobne...
    Jako kdyz sme v tech mestkych utopiich...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: proc? Proc vedle detskeho hriste nemohou mit rodice/ obyvatele zalonky s par rajcaty? To je neco co neni potreba odsouvat mimo. Jako nechapu, ptas se na to co by tam mohlo byt a kdyz nekdo navrhne neco smysluplnejsiho nech wifi a cumeni do telefonu, tak to podavas div jako bych tu nutil lidem nucene prace na polich.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: já třeba narazil na to, že existuje překvapivě málo míst, kde bych mohl konstruovat solární kolo, ať už doma, nebo když ho potřebuju opravovat na cestách. v Praze mám jedinou šanci vyhodit rodičům auto z garáže :-) (to jsou paradoxy :-)

    obecně když člověk opravuje dopravní prostředek, tak obecně uvítá betonovou nebo asfaltovou plochu, na venkově (vč. zahrady na chatě) mi padají šroubky do trávy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEIKIN: ehm, mě to zaujalo jen vizuálně. já na tom ani žádný nápad nevidím :-) občas sem prostě budu dávat fotky různých vizí měst bez rozdílu toho, jestli se mě osobně líbí nebo nebo ne, nebo bez rozdílu toho, co ideologicky znamenají..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam