• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    Konkurent Kindle, máte ho? A...

    Co, když nefunguje kabel, co pak?
    Jak dostat třeba knihy do čtečky?
    Jak si upravit třeba aplikace?
    Jak dostat do čtečky nové vychytávky?
    A co e-knihy pro pocketbook a nejen pro něj?

    Aneb vychytáváme svůj Pocketbook...


     
    SPŘÍZNĚNÉ A BLíZKÉ- [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ], [ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], [ Magazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva ], [ Mluvene slovo CZ i ENG ], [ rychločtení ], [ Stripařská dílna ]



    rozbalit záhlaví
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BALAENA: Ty jo, obavam se, ze spravny displej jen tak snadno nekoupis, neni to bezny nahradni dil. Nahradni displeje a servis delaji v Ceskem servisu, tak to zkus tam, treba tam maji hrobecek s vadnou deskou.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Vážení, mám velkou prosbu: synek má "Jyrkovu čtečku za korunu" - Pocketbook 515 Mini.
    Dneska ve škole dělal blbosti s pouzdrem a čtečka mu vypadla na zem - nikoho asi nepřekvapí, že má prasklý displej.
    A teď uvažuju, co dál. Koupit novou čtečku je řešení jednoduché (byť drahé), ale i pokud to bude platit z kapesného, nic kromě finanční sankce si z toho neodnese. Asi by se dal objednat displej odněkud od šikovných Číňánků, ale nejsem si jistá, jestli to manžel bude umět vyměnit. A hlavně, pokud to vymění, pro dítě to zase nebude mít nějaký větší dopad.

    A to jsem u té prosby: uměl byste to prosím někdo vyměnit - a v ideálním případě aby si to dítě muselo odpracovat? O nějakém dalším vyrovnání se klidně domluvíme, mně teď jde o jinou věc - něco jako "Já bych tady teď odpoledne rovnal dřevo / překládal cihly támhle do rohu zahrady apod., tak když budu spravovat tvoji čtečku, budeš muset pracovat za mě, aby to bylo hotový." Protože si myslím, že tím odpracováním si z toho něco odnese nejspíš.

    (A doplňkový dotaz pro ty, kdo tomu rozumějí - je to prosím ten správný displej? http://www.aliexpress.com/...etbook-360-Sony-PRS-300-E-Readers-5-800x600-ED050SC3-Lf/1727386256.html
    nebo kde tak nejlíp koupit?)
    LUDO
    LUDO --- ---
    LUDO: tak stacilo to otvorit v FBreaderi namiesto Adobe Readera
    LUDO
    LUDO --- ---
    neriesili ste niekto problem s EPUB a kodovanim? na PC sa zobrazuje korektne, ale v citacke mi namiesto narodnych znakov zobrazuje akurat otazniky
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    THOMASMORTA: řekl bych, že používá soubor s indexem a ten nebyl aktualizovaný. Každá změna ve struktuře(třeba když smažeš přečtené noviny) vyprovokuje aktualizaci. ale možná stačí míň.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Po aktualizací firmwaru (mám ten bazmek s foťákem) se mi objevila zvláštní chyba: když připojím čtečku k počítači a nahraju si nové knihy, tak po zapnutí čtečky je nevidím jako nové přidané tituly, neuloží se mi nastavení režimu čtení a vůbec se to chová, jako by je část systému neviděla. Přitom když si přepnu knihovnu do adresářove struktury, tak jsou soubory tam, kam jsem je nahrál. Ještě podivnejsi je, že když libovolný z nově nahraných souborů přesunu příkazem uvnitř čtečky někam jinam v adresářové struktuře, tak čtečka najednou vidí všechny nově nahrane soubory a pracuje s nimi jako se všemi ostatními. Není tam nějaká ochrana proti zápisu během spojení s počítačem, která se zapomene vypnout při odpojení (upozorňuji, že odpojuji řádně přes Odebrat zařízení)?

    A ještě jedna podivná chyba, která se mi teď stala u zahraniční učebnice: jde o PDF s vygenerovanym obsahem, téměř vždy, když si pustím slovník, tak v okamžiku, kdy se ho pokusím vypnout, tak se prohlížeč PDF kousne a musím knihu systémově zavřít a znovu otevřít. Zatím jsem narazil na jedinou knihu s tímto problémem, bohužel je to zrovna kniha, kterou budu následující půlrok potřebovat.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MEMNON666: tím ses profláknul, jak se jmenuješ - viz detail produktu :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MEMNON666: Dopadlo to velmi strašně. Nicméně vůbec nechápu toho, kdo to schválil do výroby.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JYRKA: to to dopadlo az tak strasne? mam se bat?
    diky za obrazky, nakonec jsem nasel na zde https://www.mall.cz/pouzdra-e-book/pocketbook-etui-do-c801-color-lux-brazowe za podstatne lidovejsi cenu :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MEMNON666: No, to teda. Kdyby ses zeptal přímo PocketBooku, tak by se Tě zeptali, žes to byl Ty, kdo si tu čtečku koupil :-)
    Ona se na trhu neujala, takže nejsou ani obaly. Nejsem si jistej, jestli nějaký pouzdra vůbec jsou - na stránkách PocketBooku v Česku nic k Color Luxu není.
    Na německém jsou tyto dvě pouzdra:
    Original Pocketbook Cover für Color Lux (dots green) - Pocketbook Readers - Hersteller von E-Book-Readern & Tablet-PC´s, e-reader, tablet-pc, e-ink bildschirm
    http://www.pocketbook-readers.de/product_info.php?products_id=90
    Original Pocketbook Cover für Color Lux (book brown) - Pocketbook Readers - Hersteller von E-Book-Readern & Tablet-PC´s, e-reader, tablet-pc, e-ink bildschirm
    http://www.pocketbook-readers.de/product_info.php?products_id=117
    Cena je celkem lidová...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    FERRYH: tvl tak to sem vzdy chtel, zase mam neco specialniho :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no a podle recenzi uzivatelu na te alze .. budes muset vzit do ruky skapel nebo ostry nozik a vyrezat si dva otvory na pripojeni usb a svetylko nabiti ... :O))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Pouzdra pro PocketBook InkPad 840
    http://axos.cz/pouzdra-pro-pocketbook-inkpad-840-a80
    tohle by velikostne mohlo sedet .. i kdyz ten Color lux bude o neco malo vetsi na sirku udavanych je tusim 170mm oproti tomu Inkpadu 840 ten ma pry 162mm
    ale ony tu specifikace na webech dost casto kecaj... chtelo by to overit v praxi a osahat si to pouzdro...
    jinak jich teda na trhu zatim moc nebude :)) je to preci jen novinka ne?? :))

    tohle vypada lip http://www.alza.cz/lea-lux-1-d522400.htm
    a je o dost levnejsi... :))
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    nekdo tip na pouzdro pro PocketBook Color Lux?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Docela drsný test PocketBooku Aqua:
    Ридер PocketBook Aqua: супертест в морозильной камере
    https://www.youtube.com/watch?v=vFot56P8xNM#t=99
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    MEA: Nevím jestli to je ještě relevantní, ale v XnView lze jpg/png převést do pdf jako jednotlivé stránky a ty pak lze přes pdftk spojit do jednoho dokumentu.
    https://www.pdflabs.com/tools/pdftk-the-pdf-toolkit/
    Otázkou je, jestli čtečka neumí přečíst cbr soubory, což jsou obrázky jpg/png zabalené rarem. To je výrazně rychlejší alternativa taktéž zcela zdarma.
    Podle mobileread by pocketbook to umět měl.
    A homebrewed program for viewing image archives (cbz, cbr,...) - MobileRead Forums
    http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=162852
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMINEK: Já tedy dávám do 6" čtečky v pdf jízdní řády a trasy (když potřebuji), je to bída, ale srovnatelná se zapínáním NB, nebo tištěním, když potřebuji jen párkrát po cestě nahlédnout.
    Na druhou stranu, za rok může být 8" už v přijatelných cenách a lepší kvalitě.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Gogen je trvale nedotazena ctecka, tuhle znacku fakt ne.
    Jinak budto si koupis 8" uhlopricku, jinak vyhodis penize. Zajdi si do Datartu, vem sebou nejaky dokument a vyzkousej to. Pdf na malem 6" einku jsou problem, k tomu jsou ctecky obecne pomalejsi nez tablety.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ERGOSUM: 5k už je dost :/ ... pdf na tabletu nebo monitoru čtu doposud, ale zírám díky tomu 90% času do monitoru...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMINEK: Kromě jedinců, kteří si dělají PDF na míru své čtečce (a to není zjevně tvůj případ), přestože čtečku máme, pdf čteme raději na monitoru, nebo tabletu. Prostě na něčem od 8" výš (v e-ink si připrav 5000+).
    IDLE
    IDLE --- ---
    CERMINEK: Tak to si nějakou půjč a vyzkoušej. Takové věci nemusí na malém displeji dopadnout dobře, záleží na tom, jak jsou udělané - bude to kus od kusu (knihy, ne čtečky).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam