FERRYH: Víš - já jen rád a hodně čtu. Těm věcem kolem formátů nerozumím a myslím, že jako pouhý bloody fucking čtenář ani nemusím, stejně jako uživatel fénu nemusí být elektrikář :-)
Vůbec jsem netušil, že výroba ebooku je tak náročná záležitost. Používám hodně Whispersync - tzn. pošlu si třeba wordový dokument včetně embedovaný grafiky a tabulek (např. něčí diplomku k prostudování) na kindlí účet, amazon to naformátuje do AZW/AZW3 a pošle mi to do čtečky. Obvykle do minuty. Výsledek je skvělej, nic se nerozpadá, celej dokument drží hezky pohromadě.
Možná si vzpomínáš, že někdy v minulosti jsme spolu řešili knihu Digitální Demence, kterou jsem si na palmech koupil ve variantě 'PDF do čtečky'. Číst to v podstatě nešlo. Palmknihy se ale zachovaly velmi seriózně a nabídli vrácení peněz(což jsem odmítl) a proběhla o tom debata, že tu knížku nelze do formátu pro čtečky převést právě kvůli tabulkám a grafice.
Ty jsi mi tehdy někde sehnal verzi ve wordu - předpokládám že ne zcela oficiální :-) a poté, co jsem si ji poslal do čtečky a amazon ji převedl do AZW, šlo to číst včetně grafiky a tabulek úplně v pohodě.
Od té doby si myslím, všechny ty řeči vydavatelů o problémech převodu jsou je výmluvy těch, kterejm se do toho nechce, nebo to neumí.