Zdravím! Možná tu jsem špatně, tak mi kdyžtak odpustte, ale mám následující dotaz na čtečku Onyx Boox Poke 3:
Tuto čtečku jsem dostal od CZC zdarma, jako bonus ke koupi televize LG48OLEDC11 tuším někdy v polovině tohoto roku. Chtěl jsem se zeptat, zda se na ní i v takovém případě vztahuje nějaká záruka?
Čtečku jsem dal k používání svojí dceři, která si na ní čte jak školní povinnou četbu, tak i oblíbenou beletrii, a musím říci, že je s ní velmi spokojena. Nicméně teď za mnou přišla, že na čtečku nemůže nahrát nové tituly, a při té příležitosti jsme zjistili, že čtečku není vůbec možné zapnout. Chová se následujícím způsobem:
Nereaguje na stisknutí jediného tlačíkta POWER, ani na jeho dlouhé podržení, či rychlé mačkání. Jiný ovládací prvek (například škvíru, do které by se dal zastrčit tenký předmět, a zařízení tak zresetovat, jako mají různé telefony, atd.) jsem neobjevil. Možnost "hard resetu" nebo "návratu do továrního nastavení" kombinací nějakých vstupů (jako v případě modemů a switchů) také ne. Na čtečce je trvale zobrazen obrázek lastury, což je u e-ink zařízení ekvivalent zhaslé obrazovky. Jediné, na co přístroj reaguje, je zasunutí USB kabelu připojenému k počítači - objeví se logo ONYX, jediná dioda na POWER zařízení začne svítit nejdřív modře, pak fialově, pak celý display dvakrát zabliká BÍLÁ-ČERNÁ-BÍLÁ-ČERNÁ, a pak se přístroj přepne do nabíjecího módu, kde správně zobrazuje stav nabití. Ve Windows se zařízení hlásí jakýmsi řetězcem znaků v DEVICES, ale není možné otevřít jeho filesystém, pouze zobrazit verzi driveru, atd.
Tento stav se mi jeví ekvivalent toho, čemu se v hantýrce mobilních zařízení říká "soft-bricked", a odpovídá jakémusu vegetativnímu stavu - zařízení se sice jeví hardwarově v pořádku a reaguje na některé základní podněty, ale neposkytuje žádnou z užitčných funkcí kromě těžítka na papír.
Poradíte někdo, co s tím? Ujme se opravy zařízení CZC, které mi zařízení zdarma k televizi darovalo? Pokud ne, existuje nějaký autorizovaný servis? Případně napadá někoho nějaký postup, jak zařízení z tohoto kómatu probrat k životu?
Děkuji uctivě a zdvořile za jakékoli podněty!