• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAZZZ: Hele a ty myslis, ze ji zadnej doktor nerekl, ze ma zhubnout? Ze rekl “jste sice tlusta a budete mit metabolickej syndrom, ale tady mate 18 prasku, protoze mne za jejich predepisovani dava farma firma propisky”? Vazne?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MOODYCAT: jo requim for a dream jsem videl taky. to by byl asi jediny zpusob jak by mohla opravdu zhubnout.

    ale proc se vubec namahat neco vysvetlovat. proste kdo lidem doporuci chodit na prochazky, ten je ezous. polykat prasky je o tolik snazsi a hlavne neupozornovat na ekonomicke zajmy nebo lenosti doktoru, ktere muzou stat za jejich naduzivanim. nase obvodacka prakticky bez vysetreni predepisuje antibiotika a neschopenku, ale to je fajn. hlavne do toho nerejt, protoze racionalni je dlabat prasky. achjo.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAZZZ: Doktor ale po nikom spolupraci vyzadovat nebude. Nabidne moznosti, ale pacient si musi vybrat sam.
    Snizena compliance k lecbe je veci pacienta a jeho nejblizsiho okoli.
    Myslis, ze ja nekoho budu nutit, aby si nechal davat chemoterapii? Ne. Mne to muze byt jedno. Ja jim reknu, o cem jsem presvedcena, ze je pro ne nejlepsi, ale budu je nutit? Nebudu. Je to jejich zivot a zdravi.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    GEISHA: tohle je ale ukazkova trolli reakce. ta statistika naduzivani antidepresiv je alarmujici zvlast v porovnani s jinymi staty. mas pocit, ze nejakym zazrakem zrovna v USA je o tolik vic pacientu, kteri ty prasky fakt fyzicky potrbeuji pro boj s depresi? vazne nemas pocit, ze tohle je priklad selhavani systemu a misto rozumne odpovedi si od tebe zaslouzim takove ubohe obvineni?

    CORNELA: totez plati pro tebe. fakt nepotrebuju odvinovat od internetovych chytracku. myslis, ze jsem se nesnazil? jak chces pomoct starymu cloveku proti jeho vuli? zdravotni problemy prinasy po desetilet udrzovany spatny zivotni styl. po ni nikdy zadny doktor spolupraci nevyzadoval.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak kdyby babička nepolykala baterii léků, nemusela dnes špatně vidět a mít slabý žaludek. Pravděpodobně by už byla v pánu a tam žaludek nebolí. A pojišťovnu by nestála nic.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Fakt je, že kamarádka, která řeší morbidní obezitu pomocí systému asistované hubnutí (mají doporučený výživový systém, který žádnou potravinu nezakazuje, jen omezuje čas, kdy se co může jíst), bojuje se svou diabetoložkou. Protože ona sice zhubla už asi 35 kg a diabetes se jí pozvolna srovnává do normy, ale měla by s tím okamžitě přestat a dělá to celé blbě, protože dopoledne jí i sladké a to diabetici prostě nesmí. Co si pak o takové doktorce myslet? Ale to je chyba jednotlivce, ne systému.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAZZZ: Tvl “nase spolecnost nabizi”.
    Nase spolecnost nabizi celou spoustu veci, ale zalezi, co si vyberes, ne?
    Jako spolecnost nabizi treba taky koks, tak ho babce kup a uvidis, jak bude vesela.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    tohle je treba zajimavy priklad opacneho pristupu, ktery nam tady tak moc chybi:
    Scottish doctors can now prescribe nature to their patients - Big Think
    https://bigthink.com/personal-growth/doctors-in-shetland-can-now-prescribe-a-walk-in-nature

    a kdyz se pak nekdo jako Dusek odvazi rict, ze prasky nepolyka, tak se mu zacnou skeptici vysmivat, ze je to nejaky ezopusok. kdyz poukazu na to, ze v necem ma pravdu, bez protiargumentu dostanu minus. smest to ze stolu je strasne jednoduche, ale me proste vadi, kdyz proti sobe vidim stat dva nesmyslne extremy a jeden z nich se snazi brat masku racionality a tim je o to nebezpecnejsi.

    pokud nekdo placa picoviny a mava u toho s virguli, tak si zaslouzi vysmech, ale pokud nekdo nici lidem zivoty a hraje si na vedce s patentem na pravdu, tak si zaslouzi neco mnohem horsiho.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CORNELA: asi chapes, ze je to tezke. ona jako mala zazila valku, takze je fixovana na jidlo. samozrejme jsme se ji snazili ponoukat at neco se sebou dela, zajde treba na nejaky krouzek pro duchodce, ale od pribuznych si poradit nenecha, zato slovo doktora je pro ni svate. a doktor ji predepsal prasky, ktere ji nici. cast priciny bude urcite taky psychicka, protoze posloucha poloslepa televizi, kde na ni proudi koncentrovana propaganda strachu. boji se uprchliku, dopravnich nehod, urazu na lyzich ... uplne vseho, takze ji ani nemuzem rict, ze jedem na hory, protoze by dva dny nespala.
    nejvic ze vseho by ji prospel pohyb a socialni kontakty s vrstevnicemi, ale nase spolecnost nabizi prasky a TV a to je snazsi. to je spatne a aniz bych byl nejaky konspirator, tak za timhle stavem je byznys.

    GEISHA: asi ji to nekdo rekl. faktem ale je, ze soucasna medicina neklade duraz na prevenci, protoze je velmi efektivni v reseni priznaku i za cenu pusobeni nezadoucich vedlejsich efektu. lidi (predevsim starsi generace) jsou nauceni polykat prasky a davat zodpovednost za svoje zdravi do rukou lekaru.

    spousta lidi zije velmi nezdravym zpusobem i proto, ze jim to medikace umoznuje, ale dlouhodobe si to na nich vybira svou dan. existuje silna big pharma lobby, ktera zve doktory na skoleni s umyslem motivovat je k predepisovani konkretnich preparatu. delal jsem neco pro MSD(MERCK) takze vim neco o jejich marketingovych inovacich a je to duvod proc pro ne nedelam.
    uzivani antidepresiv vzrostlo v USA o 65% za 15 let na 13% populace. v urcitych pripadech to muze byt jedine reseni, ale vyrobit si populaci fetaku uz neni medicina, ale byznys.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEISHA: A k tomu taky třeba dodat, že těžko změní návyky člověk 60letý. To snad ani nejde.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAZZZ: Slyšela jsme v rozhovoru (kdesi na ČR) jakéhosi lékaře přes cukrovky a obezity, že výživová a pohybová doporučení většina pacientů nedodržuje a významně změnit svůj životní sytl ke zdraví dokáže 5-10% pacientů. A to už tu cukrovku mají, to není teoretický bubák.

    myslíš, že to babičce nikdo nikdo neřekl?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    HWLLFFRDD: nemuzu si pomoct, ale spousta jeho nazoru (nejen z tohoto clanku) dava smysl. pokud nechce polykat leky, tak at to nedela, je to jeho volba. treba umre driv a treba ne, treba jeho zivot bez leku bude kvalitnejsi i kdyby byl kratsi. roky hnit na pristrojich taky neni zadna vyhra. moje babicka leky poctive polyka, trikrat denne vsech 6, ktere ma predepsane, a ty v takovem retezci potlacuji navzajem sve vedlejsi priznaky. zacalo to tim, ze byla tlusta, ale ted uz i spatne vidi a ma problemy se zaludkem, coz je uvedeno na pribalovych letacich.
    kdyby ji pred 20ti lety nejakej celostni ezolekar jako Hnizdil rekl at se trochu hybe a min kouka na televizi, tak by dneska mela objektivne kvalitnejsi zivot, ty leky by nepotrebovala, stala by pojistovnu mene penez a negenerovala by zisk vyrobcum leku. neni to ani jeji volba, stalo se z ni proste kolecko ve farmabyznysu a me docela trapi kdyz se musim divat jak ji to zabiji. sam jako zastance vedeckeho pristupu bohuzel musim konstatovat, ze tady vidim racionalitu ohnutou byznysem do sebedestruktivniho patvaru, ktery mi pripada jeste mnohem horsi, nez sebenesmyslnejsi ezopicoviny.

    at uz se jedna o znasilnenou vedu nebo ezonesmysly, jejich nebezpeci a zlo vzdycky prameni z neci touhy po zisku.

    takze ja jsem si treba precetl definici ajurvedskych somatotypu a potvrdil jsem si, ze pro cloveka s moji vahou je lepsi jist zeleninu tepelne upravenou, nez syrovou. potvrdily to i moje experimenty na me. nezajima me ta kulturni omacka kolem, ale spoustu veci generace predku odkoukaly dobre. pokud bych nadale drzel studentskou praseci zivotospravu a resil to praskama, tak se ze me stane dozivotni pacient a to za vyhru racionality opravdu nepovazuju.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Maa goor

    Jaroslav Dušek: Od roku 1991 nepolykám žádné léky - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...-styl-duchovni-rozvoj-divadlo-slava-stroju-a-mest.A190110_142826_lidicky_sub
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ale to zrovna Sysifose plošně nedělá, ateisti jim naopak vyčítaj, že tam maj křesťany a volej si je za předsedy. Jelenu osobně neznám a mezi skeptiky se angažovat nehodlám.
    Respektive teď nějak před pár týdny jsem viděla nějaké hovadské reakce správce Sysifovského facebooku, protože nerozumněl humanitním oborům a nebyl schopen nahlédnou svoje neporozumění a předsudky, ale to není oficiální linie. A nevím kdo jim to spravuje.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: když na humanitní obory je tam jako kontaktní osoba Jelena. A já si teda skepticismus nepředstavuju jako pořvávání o debilech, co mají svoje neviditelný kámoše a věří na kouzelného dědečka na obláčku.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A oni občas někde na příjezdu kontrolujou, jestli je člověk očkovaný, nebo se to aspoň píše na internetu. Bylo by líbezné, kdyby je pěkně z letiště někde na Maledivách rovnou posadili zpátky do letadla opačným směrem, protože nejsou očkovaní.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: první odkaz na googlu vede na SBM, takže i google je zmanipulovaný farmaspiknutím a Sorošem.
    Homeopathic Vaccines. – Science-Based Medicine
    https://sciencebasedmedicine.org/homeopathic-vaccines/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---


    Jako že lékař sehraje komedii, že tahle injekce je ve skutečnosti homeopatická?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    skeptici hledají dobrovolníky.
    Zapojte se | Sisyfos - Český klub skeptiků
    https://www.sisyfos.cz/clanek/1222-zapojte-se

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JESTEDMAN: no, kdyby ses podíval na ten článek na jinejidlo, tak někdo, kdo píše takové žvásty, může linkovat na něco smysluplného a ještě v relevantním kontextu jenom omylem. Víšjak, i pokažené hodiny dvakrát denně ukážou správný čas.
    Přičemž na pubmed vedou jiné odkazy (které pak dokazují, že na pubmedu je indexovaný i totální šrot), takže tuto vymoženost znají a nedali si těch pět vteřin práce.

    Na základě své odborné zkušenosti soudím, že když někdo píše takhle blbě, není potřeba ho brát vážně a že stejná blbost bude i to, na co odkazuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam