GAISAKA: To si vážně překvapen, že v diskuzním klubu o nevýchově, aldortové a dalších "netradičních" směrech výchovy tu jsou "netradiční" rodiče, co si tu navzájem honí triko kdo to dělá lépe? O tom je přeci celý NYX (a internetové komunity obecně). Takže spíš buď nadále konstruktivní a nepozastavuj se na smyslem klubu.
GAISAKA: Zrovna cikáni jsou pro mě ve výchově docela vzorem. Samozřejmě jde o posunutou mentalitu (wtf mít dítě v 16ti), ale přístup mají imho o dost přirozenější a pro děti příznivější. Všimni si, jak cikánský děti milují a nedají dopustit na svoje rodiče. Možná je to dílem jakési citové otrokářství (zažil jsem scény, který by tomu nasvědčovali), ale spíš věřím tomu, že cikánský mámy kašlou na nějaký návody (dobré i špatné) a jdou na to srdcem. Navíc žijí v komunitách, které jsou obecně pro rozvoj dětí lepší než naše atomární rodiny.
GAISAKA: za kousnutí facana? To je trochu nepoměr, zdá se mi :). Navíc mlácení do hlavy je obecně asi největší fail, no ne. To se snad říká i u nomální výchovy. Já to dělám tak, že když mě prcek bolestivě chytna za ruku svýma nehtama, tak mu udělám to samý. Nebo když mě tahá za ret, tak ho taky zatahám za ret - docela rychle zjistil, že to není uplně příjemné, ale dělá to dál a tak tak spolu bojujeme :)