MARKYSHA: takze: presne tenhle styl diskuze absolutne nehodlam vest, uz jsem to psala, respektujici rodice se vedle v klubech dozvi, ze bud nemaji zkusenosti (zadne deti, pripadne malo deti), nebo prilis hodne dite. Takze tudy cesta nepovede, tady opravdu nikoliv.
Me aboslutne nezajima, kolik deti ma ten, kdo na deti aplikuje metody, ktery jsou naprosto v rozporu s tim, o cem ma byt tenhle klub. To pro me neni argument. Jsou rodice co jich maj 10 a rezou je jak kone - a co? Je to snad duvod k tomu abych si rekla "no jasne, respektujici pristup nemuze fungovat, deti se musej rezat"?
A ano, uz jsem taky psala, ze tenhle klub, pokud ma mit smysl, bud nema obsahovat rady a inspirace o ne-respektujicich pristupech, a nebo, pokud je obsahovat bude, tak se tu k nim bude taky zcela jasne vymezovat - klidne tomu rikej netolerantni, to je mi putna. Pokud tu nekde ma byt klub kde se budou svobodne vyjadrovat respektujici rodice, tak to jinak neni mozny; uz se opakuju, ale podstatne netolarantneji to funguje v opacnym smeru ve vsech ostatnich klubech. Neustala ironie a arogance vuci respektujicim rodicum, povysovani se nad ne jako nad hlupaky co nemaj zkusenosti nebo dost zlobivy dite atd. Takze se s tim smir. Vas pristup taky nekde nemusi byt "tolerovan", predstav si to.