• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    WITCHIE: v naší společnosti je běžně slabochem označován muž, který nedokáže ani plesknout svého syna.
    GAISAKA: jídlo je spojeno s psychikou. Dobře naladěné dítě většinou jí dobře. Když má problém (psychický a většinou latentní) tak jíst odmítá. Možná kvůli malé pozornosti, cítí že je přehlíženo a chce tím na sebe upozornit.

    Ideální je imho dítěti dopřát pohyb a pak v pro něj příjemném prostředí nenásilně futrovat. Nebo se s ním hrát a jakoby mimoděk mu nabídnout tuatam ovoce, tuatam piškot atd atd..
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    STAROJDA: ad) cituju "Naštěstí děti jsou "odolný" a v pubertě s pořádnou rebelií z tohoto systému snad vyskočí na vlastní nohy." -- jo ale kolik tim ztratej casu a energie (a casto i prilezitosti k tomu si zaridit budoucnost "lip" nez na co se nakonec zmuzou) ... Jako co se holt da delat, prezijou to, za valky se mely hur atd.. ale ...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GAISAKA: A odstavit ho nechce? On je nějaký hubený? Toník mi v tomhle období taky nechtěl jíst, tak co snědl to snědl a pravidelně jsem mu předkládala snídani-svačinu-oběd-svačinu-večeři, on něco ujedl, v tý době trochu zhubnul, pak zas měl období přidávání. Doteď to střídá. Někde jsem četla, citaci jsem už nenašla, že dětem stačí jedna lžička na dva kilogramy váhy, že rodiče děti přecpávají. Hlavně nesklouzněte k tomu, hlavně že jí, je jedno, že jsou to hranolky apod.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    YMLADRIS: Tady bych ale zase na druhou stranu dodal. Nelze opravovat střechu, když prší. Musíme si najít slunečný den :-) jinými slovy, těžko se člověk vnitřně mění ve fázi, kdy máš co dělat, abys zvládla děti+domácnost(i). Je fakt, že si můžeš si pravidelně najímat paní na hlídání, paní na kojení i paní na úklid - ovšem to je zase něco za něco. Pak už ti ale zase nezbude na jiné potřeby.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    STAROJDA: No, hele, moc si mi neporadil,))
    Malej občas jí, občas ne. Co má rád samozřejmě už za ty dva roky víme. Že by dvouletý dítě mohlo/mělo v horizontů týdnů přežívat bez jen na MM a nutričních alternativách třech lžic rýže, protože "nějaký ty živiny má", silně pochybuju, kámo,)) Láhev nepřipadá v úvahu, jí příborem už asi rok a cokoliv "mimi" odmítá.

    Jinak s tím co píšeš o cílech souhlasím, jenže máme rozdílný náhled na to, co je manipulace s dítětem. Podle mě manipulace není, když se použije kumšt a třeba i trocha násilíčka, aby dítě zjistilo, že to vlastně není tak špatný, jak si v hlavince usmyslelo, nebo se do něj vpravila aspoň troška nečeho, po čem nebude vysávat svou matku po půlhodinách celou noc jak dracula. To není manipulace, stejně jako dítě není diamantový vševěd sestoupivší z auricko-čakrického nebe, ale malé savčátko s dosud se vyvíjejícím mozečkem a minimem zkušeností.
    Naproti tomu manipulace JE, myslet si o dětech že "už/ještě všechno ví", a tím jim poskytovat zcela nevhodné prostředí, brát jim chuť a motivaci k pohybu přílišným nošením atd. atp.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MARKYSHA: ja tim nehodlam ztracet cas, nemam absolutne ambice je nevyzadane poucovat (je nic takovyho nezajima, jsou presvedceni o svy pravde). Pisu sem, protoze jsem doufala, ze konecne bude klub, kde se budou veci probirat jinym zpusobem, a stve me, ze to vypada, ze ho zase zamorej ty samy lidi s tim samym pristupem a recma.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    WITCHIE: A kolik inspirujících rad jsi sem napsala ty? Ty zas tenhle klub zneužíváš k tomu, abys z bůhvijakých mindráků pomlouvala co napsal někdo vedle v klubu,protože jsi srab napsat to dotyčným adresně. Tak to běž napsat tam, když se to týká jich.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MARKYSHA: zatim to tak, je, respektujici tema nohama vedle v klubech soupou, viz co psala napr. Inushka. Pamatuju si x IDs co tam neco napsaly, nektere vickrat, a vzdaly to protoze je proste ostatni vystipali ironii aroganci a zesmesnovanim. Vzhledem k tomu, ze s tim zacinate i tady, je myslim opravdu na miste, abyste se odebrali tam kde k tomu uz mate prostoru vic nez dost, a nechali ty, kterym tam prostor nedavate, aby si tu v klidu diskutovali bez vasich ultravtipnych ironickych komentaru ci hlaskach o nezbytnym placani ci estevillovi.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MARKYSHA: takze: presne tenhle styl diskuze absolutne nehodlam vest, uz jsem to psala, respektujici rodice se vedle v klubech dozvi, ze bud nemaji zkusenosti (zadne deti, pripadne malo deti), nebo prilis hodne dite. Takze tudy cesta nepovede, tady opravdu nikoliv.
    Me aboslutne nezajima, kolik deti ma ten, kdo na deti aplikuje metody, ktery jsou naprosto v rozporu s tim, o cem ma byt tenhle klub. To pro me neni argument. Jsou rodice co jich maj 10 a rezou je jak kone - a co? Je to snad duvod k tomu abych si rekla "no jasne, respektujici pristup nemuze fungovat, deti se musej rezat"?

    A ano, uz jsem taky psala, ze tenhle klub, pokud ma mit smysl, bud nema obsahovat rady a inspirace o ne-respektujicich pristupech, a nebo, pokud je obsahovat bude, tak se tu k nim bude taky zcela jasne vymezovat - klidne tomu rikej netolerantni, to je mi putna. Pokud tu nekde ma byt klub kde se budou svobodne vyjadrovat respektujici rodice, tak to jinak neni mozny; uz se opakuju, ale podstatne netolarantneji to funguje v opacnym smeru ve vsech ostatnich klubech. Neustala ironie a arogance vuci respektujicim rodicum, povysovani se nad ne jako nad hlupaky co nemaj zkusenosti nebo dost zlobivy dite atd. Takze se s tim smir. Vas pristup taky nekde nemusi byt "tolerovan", predstav si to.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MALKE: to není velkopanská rada, ale obecná rada na základě obecně popsaného problému. Samozřejmě že pokud díte nejí a nepije vůbec, tak je to vážný a holt se to musí řešit "násilím". Nicméně o pití GAISAKA nic nepsal, vycházel jsem z jeho popisu. Pokud by napsal "už několik dní nic nejí a nepije" tak bych mu napsal "jdi k doktorovi".
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    WITCHIE: Co mě máš ty co vyhazovat? Tys ten klub založila? Nauč se ty respektovat druhé, jinak ti dítě respektující výchovu neuvěří. Já si myslím, že šoupat nohama nemusí nikdo, i když má odlišný názor. Ty tu děláš zbytečný dusno.
    TIMA
    TIMA --- ---
    Pokud jde o trolly, je treba je jen dusledne potirat, varovat a banovat.
    TIMA
    TIMA --- ---
    GAISAKA: Myslim, ze ten satek je myslen spis na nechodici dite. A i takove samozrejme potrebuje dost casu solo, aby se vubec chodit naucilo, to da rozum.

    Jinak nase deti taky zerou :)
    (teda jedno zere a druhe nezere)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MALKE:
    MARKYSHA: tak si to bezte sdilet do jednoho z tech x klubu, ktery ovladate, proboha uz. Delate to tam, tak proc jeste tady? Tam soupou nohama respektujici rodice, tak laskave soupejte nohama vy tady.
    TIMA
    TIMA --- ---
    WITCHIE: No to bych blila, velebnosti...

    Tyhle nalepky- jsi osklivej/zbabelec/babovka/whatever - uziva moje mama. Rikam si, ze pri minimalnim casu stravenem spolecne to na dote vliv mit nebude. Na prevychovu svych rodicu uz nemam cas ani zaludek.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MALKE: No pro mě taky, nesmím nikam odkládat dítě a pracovat, tak za co jako:D i když teď mám paní na úklid, Alenka s mopem šůrovala půl dne :D
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GAISAKA:
    GAISAKA: tak trolls je dalsi vec kterou povazuju za naprostou ztratu casu, at uz aktivne (uz mi neni 15), tak pasivne (mam zabavnejsi nebo zajimavejsi veci na cteni). Prijemnou zabavu.
    MALKE
    MALKE --- ---
    STAROJDA: mno, já tady nechci moc rozpatlávat své nežeroucí a krom mlíka cokoliv odmítající dítě, ale přesně tohle je velkopanská rada, která ho při první nemoci dostala na kapačky (btw, než se tam dostal, tak jsme ho co deset minut museli zakleknout a násilím do něj nacpat dvacet mililitrů čaje - ne že chceš, ale MUSÍŠ, protože to dítě samo nic jíst ani pít nechtělo celý den ani další den, ani další... z mlíka blilo a začínalo být dehydrované víc než zdrávo. věř mi, že tohle, dítě zoufale se bránící a plačící, protože nechápe, proč mu ubližuješ - a ty nemáš jinou cestu, protože samo se nenapije, nechceš zažít. NIKDY.). po této zkušenosti jsem zcela nekompromisně zlomila jeho dětskou duši a donutila ho pít. při příští nemoci jsem v klidu seděla a při čtení pohádek za každou větou dávala loknout.
    MALKE
    MALKE --- ---
    YMLADRIS: "proč si nevezme paní na úklid" je teda wtf pro mě:-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ještě do tý doby, než jsem cítila, že je Alenka připravená, třeba ona první dva měsíce nespala v noci vůbec, 0 hodin a střídali jsme se s ní. Nebo jí nedávno rostly zoubky, plakala jiným tónem, tak jsem chodila spát s ní apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam