JESTERKA_NA_ZDI: kdyz to 'vidis' (chapes...) tak se s tim urcite da neco delat!!
trochu potiz je v tom, ze cest je tisice a ja te vubec neznam. Nevim co uz se ti v zivote vyjevilo ze je pro tebe funkcni. Plati napriklad u tebe prevence? Mineno, kdyz jsi ve stresu, odpoji se novejsi poznatky, a jednas automaticky jako kdyzs byla predskolak, nutkave ty stary vzorce. To je napriklad normalni, a je krajne tezke se proti tomu vzeprit primo za behu. Mne hodne pomaha dohoda s partnerem, tj. kdyz zacinam byt v prdeli, sdelim to a on na mne vic dava pozor a jak zacnu jet ty stare blbosti, tak mi vraci uvedomeni k tomu, co se deje, a ze se to dit nemusi. Plus veskera normalni nejobycejnejsi prevence stresu, spanek, vyziva, pohyb, radost, emocni dobijeni se... mas doma zasobu hroznoveho cukru?
Udelat si na nasledujicich nekolik let totalni prioritu z toho ze ty jsi matka, decka z tebe nassavaji realitu, takze je nejdulezitejsi se udrzovat co nejvic v pohode. Ruzne stresove tlaky, ktere nejsou nutne, muzou par let pockat, az se deti odpoji. Pak zas muzes byt vykonna nebo stihla nebo v uklizenem byte ... (nebo co je tvuj osobni unik..).
No a konkretneji ohledne toho co delam ja, jak volit tu prvni odpoved ITs OK to Feel Sad: naucil mne to prave az syn. On to totiz vi a naprosto uvolnene to praktikuje. Kdyz je mu cokoliv lito, je mu to TOTALNE LITO, proste do te emoce jde, niceho se neboji, necha to sebou prochazet... a tim se ta situace sama provzdusni a zakonci a on jde zase po svem prozkoumavat svet, volnej autentickej. Raduje se na plne pecky a rve na plne pecky. Jeste nevi, ze "nesmi".
Takze: az priste tvoje decko bude svobodne projevovat smutek a ty ho obejmes a reknes mu, To je jasny, je ti to LITO, zabrec si, vsechno o tom mame povez. Tak v tom momente si predstav, ze zaroven nekdo objima tebe a taky ti dovoluje ITS OK TO BE SAD. Nebo nekdy potom, pokud by multitasking nefungoval. Vecer v posteli se nech obejmout imaginarni Dokonale Moudrou Starou Jesterici, ktera uz to ma zmaknute. Rika ti, Tobe je fakt lito ze zatim nedokazes byt na deti tak jak bys chtela, ze? A vsechno mi o tom povez! Vsechno ji o tom povez. Zabrec si. Delej to tak mesic. Pokud je to pro tebe, benefity se dostavi tak jasne, ze uz i tvoje setrvacna mysl bude ochotna uznat, ze nemusi furt hazet Guilty nebo Anger, a zacne ti to najizdet i pres den...
ale tak to jsem ja, nevim kdo jses ty. Uzivej! furt jsi na tom bohuzel lip nez drtiva tuna naprosto nevedomych robotickych matek.