KOTENCE: taky máme často šikulku, těžko to zastavuju. Občas přemýšlím, jak vlastně Aldort pochvalu chápe a definuje, že když projevím radost nad radostí dítěte (přeci i ten popis nebo komentář má v takovém případě v hlase nějakej příjemnej tón), tak pořád může danou činnost opakovat kvůli tomu příjemnýmu tónu. Jestli jde fakt jen o tu paušalizovanou nicneříkající škatulku "šikulka", tak mi přijde, že občas to škodit nemůže, když člověk vyjadřuje podporu i jinak. Což mám dojem, že prostě většina rodičů neříká jenom "šikulka", a pak to přestávám zas chápat, proč se to tak řeší. (Jinak já jsem proti škatulkám na všech frontách, často lidi okolo upozorňuju, že paušalizujou a generalizujou, skoro nejsem o někom nebo něčem říct kloudnou větu, protože to neustále uvádím a prokládám ujištěním, že mi to tak ted, z toho, co vím, připadá, ale že mě hned napadá plno alternativ, jak to taky může být, takže vlastně nevím nic :-).
Omlouvám se, nejsem schopná se asi vyjádřit srozumitelně a Aldort jsem nečetla, takže jsem nejspíš mimo...