SEBIEN: Jo, to mě taky právě rozhodilo, jak to omlouvala tím, že je to přece kluk...tak jakože tohle může...a on to slyšel...spíš se mě to ale dotklo v tom smyslu, že jsem si uvědomila, že kamarádka tím omlouvá svého bývalého partnera a i otce vlastně, který opustil její rodinu, když byla malá. Nechci ji tu rozebírat, ale někdy je zajímavý si uvědomit tyhle souvislosti, aspoň mě to pomáhá necítit zlost, ale spíš soucit s lidmi...
KEIKIN: Bára taky házela dětem písek na hřišti do očí, dělala různý věci, prostě to zkoušela. Nechci říkat, že jsem skvělej rodič a zvládla jsem ji to naučit nedělat,...to těžko... ale přijde mi, že taková představa, že je to přece kluk, tak je divočejší, to jakoby trochu schvaluje, a dítě to pozná, že tohle chování se od něj tak nějak očekává. Na druhou stranu nepopírám určité rozdíly mezi pohlavími, ale prostě...nezjednodušovala bych to, řešila bych konkrétní situaci a nedávala nálepky, to dítě to slyší a vytváří si představu o sobě (teď nemluvím o tvých dětech...spíš o tý svý situaci a tom klukovi, kterej to od mámy slyšel). Neber to osobně, jen se tak zamýšlím. Jistě je dobrý dítěti poskytnout dostatečné fyzické vyžití, aby mělo kde směřovat svý energie, to máš pravdu, komunita, to je taky fakt...je to prostě důsledek tý naší dnešní izolovanosti rodin.