JESTERKA_NA_ZDI: to určitě, pokud ta školka je až tak strašná, tak bych to měnila taky, v té naší ten pocit nemám a určitě bych nezavrhovala všechny školky. Myslím si, že je ještě dost učitelek, které nerezignovaly, ani nejsou vyhořelé a je potřeba si mít i štěstí. Ovšem dětská agresivita je i o tom, že to zkouší, co to udělá, nechápou, že to bolí. Toník mi ve hře taky často něco udělá a pak se mi omlouvá a je mu to upřímně líto.
JESTERKA_NA_ZDI: tak u nás jsme opravdu rádi, že vyjdeme a hodně se uskrovňuju hlavně já a nemíním to dělat půl života, nesouhlasím s tím, že se mám ve prospěch dětí všeho vzdát a naprosto jim přizpůsobit život, jednak prostě, chceš-li, jsem sobecká a mám taky svoje zájmy a svoje potřeby, jiné ženy chtějí mít i kariéru a jednak si upřímně nemyslím, že je to pro děti to nejlepší a že je to tak nutné. Navíc my jsme spíš střední třída, manžel má nadprůměrný plat, rodiny, kdy mají oba průměrný plat nebo jeden podpůrměrný, jsou častější. Ano, děti nemají sociální dovednosti, ale podle mě je lepší si je postupně osvojit v dětství, i pod ochranou dospělých s tím,že mu s tím pomůžu co budu moci, než mu umetat cestičku. Jasně byla jsem připravená, že kdyby tahle školka byla pro Tondu z jakéhokoli důvodu frustrující, vrátili bychom ho do soukromé, ale nebylo to třeba. Já ale mám dojem, že snad debata začala o tom, zda vůbec děti dávat do školky, abychom se pochopily. Za mě do školky ANO, ale NE za každou cenu a do jakékoliv.