• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    ELA
    ELA --- ---
    LUCKYSWEETY: Jo, asi mas pravdu....rozhodne me nebavi pridelavat zbytecny nervy ji, i nam.
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    ELA: Tak ulehcis ji to tim, ze ji necháš její nejdostupnejsi uklidnovak. Přijde mi zbytečný svádět boje v (pro ni) tak těžkým období, kdyz se ho za par měsíců treba vzdá sama a nechá si ho zas jen na noc.
    ELA
    ELA --- ---
    NOFNAK: Jak alkac:))
    A kdyz se narodil mladsi sourozenec a starsi dudlik opet zacal vyzadovat, nechali jste mu ho?
    ELA
    ELA --- ---
    LUCKYSWEETY: Jj, zuby, myslim cisteni je taky tema, ale v tom jsem dost nekompromisni. To je dana vec, zuby se proste cistit musi a tyhle zakladni navyky by se dle me mely budovat odmalinka.
    Ale ten dudlik proste resim, prave v souvislosti s danejma velkejma zmenama. Chtela bych ji tohle obdbi maximalne ulehcit a ne jeste ztezovat.
    ELA
    ELA --- ---
    MARKYSHA: Nejdriv byly dudliky na stolecku vedle postylky, pak odtud napadne zacaly mizet, takze je sama ulozila kazdy rano vysoko do skrine a pohoda, ale ted jsme dospeli do faze, ze je odmita rano odevzdat a pokud jo, tak se ho vzapeti zacne dozadovat a skakat s brekem do postele, ze jde spat, abych ji ho dala.

    Dneska dopoledne probehnul hysterak, ale odpoledne na vylete ani nevedela, ze nejakej dudlik existuje...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Ad čištění zubů..... opička vidí , opička na to prdi..... já k čištění zubů nepřesvědčim, berou ho stejně už hysteraky jako při pomyšlení na nočník
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANCHA: já bych to do nekonečna zkoušela, třeba děti mají rádi i zubní pastu Elmex od prvního zoubku, na to jsem je nalákala. Tonda teda do roku neměl žádný zub, Áje v deseti měsících rostlo 6 zubů najednou včetně stoliček a dělalo jí to dobře, ale ona všechno ráda dělá, málokdy se seká.
    SANCHA:
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SANCHA: Nemám, Báře začaly růst zuby až ve 13 měsících :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANCHA: já si čistila zuby s nimi a před nimi, tak sami chtěli taky. Pak jsem mým nechala "čistit" svoje zuby, oni pak strpěli dočišťování aneb opička vidí, opička dělá:-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SANCHA: My, co máme se zuby dost problémy, hlasujem spíš za trauma z čištění :-) Zdravím MARKYSHA, ve 28 letech zubní implantát atd., sama ani nevím, co v té puse všechno mám. Zuby si čistím pořádně až od 23 let bohužel...
    Ono to vrtání pro dítě teda taky nic moc, Bára už má 2 miniplomby, moc jsem čištění právě u ní dřív neřešila, ale asi to není dobrá cesta. Babička na ni dokonce (bez mého vědomí) "objednala" u čerta pohrůžku, že pokud si nebude čistit zuby, že ji čert odnese do pekla, ale musím říct teda, že vrtání zafungovalo líp než čert :D Už teď tolik neprudí při čištění. Ale taky už to je velká holka no, v říjnu jí bude 5.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NOFNAK: Syn tehdy taky svoje dudlíky ochotně rozdával - tuhle dal jeden psímu štěněti (ten ho skutečně dudal), támhle dal jeden miminku. Ale pěkně si hlídal, aby mu něco zůstalo, všechno dát odmítl :)
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    SANCHA: Zuby bych asi řešila vic, ale ten dudlík ve chvíli, kdy je tam další malý dite, prostředí novyho bytu plus období vzdoru, to uz mi na jedno ubohý dite přijde moc ,)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANCHA: s tím bych úplně nesouhlasila. Někteří bez čištění dopadnou velice špatně, já třeba už teď nemám celý čtyři zuby, pět korunek a do čtyřiceti mě zdraví můstek. Ovšem otázka je, kdyby se se mnou rodiče crcali v dětství jako já s dětmi, jestli by to dopadlo stejně...muž kupříkladu na zuby prdí a máje zdravý a bílý...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELA: taky to na mě zkoušela a prostě smolík, scény dělala jeden den a dneska udělá dudlíku "pápá" v klidu. Taky to u takhle velkých dětí přes den nemám ráda.
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    ELA: A jak dlouho to trvá? Zkoušela si to neřešit treba tyden?
    Ja bych to asi nelamala pres koleno, jen pokud na me mluví, tak bych trvala na tom, ze mluví se bez dudliku. Obcas bych si udělala srandu, ze je miminko a pochvala ji jako miminko, kdyz ma ten dudlík. Ale spis bych to zlehcovala nez hrotila. Cim vetsi důležitost tomu budeš přikládat, tim vic ho podle me bude chtít. Hadkam a scénám bych se snažila zuby nehty vyhnout ,)
    ELA
    ELA --- ---
    MARKYSHA: Na spani bych to zatim vubec neresila. Ted je problem v tom, ze je to od rana, v prubehu celyho dne, desna pruda, porad se dohadovat o dudliku, pripadne resit sceny, podle toho, jak dlouho vydrzim ji ho nedat.
    ELA
    ELA --- ---
    YMLADRIS: Odjakziva me silene vadi vetsi deti sislajici pres dudlik. Uci se mluvit a myslim, ze tohle ji k tomu moc neprospeje, ba naopak. No a zubarka me trochu vydesila, ze ma hlubokej zkus, coz bylo uz skoro pred rokem a dudliku se primo zdesila a rekla "hned zrusit". Dodnes jsem se uklidnovala tim, ze je to "jen na spani". Taky me stve, ze ho celou dobu pouzivala tak rozumne a nejaka zavislost se neprojevovala a ted, ve veku, kdy bych si ja uz predstavovala, ze je cas ho zrusit, se to takhle zvrtlo. No, dcera ma na zruseni holt jinej nazor:/
    Snazim se ji v danej moment vzdycky nabidnout jidlo a piti (pomerne blbe ji) nebo odlakat pozornost, ale mam dojem, te to uplne nezabira. Asi holt pretrpim ty slzy a budu trvat na tom, ze dudlik jen na spani. Doufam, ze ji tim neutvorim nejaky trauma.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELA: Já to taky nechávám volně, přes den seberu, na noc a odpolední spaní ho Alenka (2,5) ještě má. Toník ho měl taky tak do tří a pak jsme se domluvili celkem nenásilně, odevzdal dudlík a ten mu poslal dárek.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ELA: Jestli máš pocit, že toliko dudlá, protože je toho na ni moc, tak to je na zvážení. Jak píše YMLADRIS.
    U mé dcery to byl nicméně už vyloženě patologickej zvyk, čím víc dudlala, tím víc si na to během dne vzpomínala a vyžadovala. Dítě je sice savec, ale dcera už dlouho kojená nebyla, uspávat kojením jsem ji tudíž nemohla.
    Dudlíkový téma je takový rozporuplný, sama nevím, jak se k tomu postavit. Zpětně bych asi řekla, hlavně to nastavit nějak jasně, pro dítě, pro sebe. Né že někdy si dudlík přes den vyprosí, někdy ne, protože člověk ho chce jednak zrušit, ale jednak si není jistej, jestli je to vhodný to dítěti brát. Takže myslím že buď přestat "bojovat" a nechat dudlík úplně, nebo ho nechat skutečně jen na noční spaní (a to jedno denní), nebo úplně zrušit. Ale rozhodnout se nějak jasně.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ELA: a co ti presne vadi?
    ja bych se bala, ze pokud dite si tak silne navyklo na svuj utesovak uklidnovak, tak ze kdyz o nej prijde, stejne to bude muset kompenzovat, necim, co muze byt "horsi". cili pokud je na nej ted toho moc, vyckavala bych az bude vice pohodova situace.. az bude dudlikovat spis tak ze zvyku

    ale nevim, toto jsme nemeli, uspavam do ted kojenim a vyhovuje mi to tak (3r), takze jsem matka posunuta smerem k "savci jsou proste savci, no a co"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam