mam dotaz. diteti budou v listopadu tri. je povahove velmi klidny, nenaladovy, rozumny, metodiku milujici dite.
ma rad vysvetlovani, pomalu splni, co ti na ocich vidi, deli se sam od sebe, pujcuje hracky, asi proto, ze chce, neb je proste takovej vstricnej a nekonfliktni az submisivni, jednoduse ho nenapadne, ze by nemusel.. posledni dobou ma obcas takovej zasek, ze neco nechce (jit domu, jit ven, se oblect) a to pak breci, az krici a vzteka se - vypada to, jak kdyby byl pozadavek spatne nacasovan a pak nastane kolecko - chci se oblikat, nechci se oblikat, chci obejmout, nechci obejmout, chci jit ven, nechci jit ven atp (tchyne to pripodobnuje k historce "zavaz mi tkanicky, ale nesahej mi na ne").. nejsem sto z nej vydolovat, co by v tu chvili opravdu chtel, co by mu pomohlo, ani nevim, jak ty situaci predejit..
zatim jsme to vzdycky vyresili odvedenim pozornosti (coz nevim, jestli je ideal, vadi mi, ze neprijdu na to, co to spustilo, tudiz, jak tomu predejit, nebo jestli je to jen nejakej vzdor, kterej nikdy nebude davat smysl a je treba tim dite jen provest) .. ale na to odvedeni pozornosti/uklidneni zachvatu je potreba mraky casu a desim se, az budem napr v casovym presu pred odchodem nekam, jak z toho vybruslim
plus me teda nenapada jiny reseni nez odvedeni pozornosti a kdyz se to jednou nepodari, tak mam jen koukat a cekat, az se vyvzteka, vybreci, vykrici? to bych byla asi zoufala, chci mu umet pomoct