Ve firmě/organizaci, kde jsem pracoval, jsem měl podezření na nějaké nekalosti. S pomocí jednoho týpka jsem se dostal do věže, kde orgazniazce sídlila, a začal jsem tam vyšetřovat. Nakonec se mi povedlo nějak prokličkovat a vykecat se u ochranky i managementu, ale nakonec něco začali tušit a musel jsem utéct úplně na střechu. Hodně tam foukalo a nedalo se tam nic moc dělat, ale alespoň jsem nespadnul. Volala mi máma, jestli bych jí mohl dojet zazimovat chatu, a brácha, že se bude za chvíli vracet do republiky, tak jsem nakonec slezl dolů a šel dělat něco jiného.
Napodruhé jsem rovnou zamířil do podzemních laboratoří. Nejdřív se mi tam povedlo sabotovat filtry, a pak přesvědčit vědce, kteří to tam měli na povel, že jsem nová výpomoc, co má ty filtry vyměnit. Povedlo se mi zjistit, že tam vyvíjejí rakety a další zbraně za peníze určené pro neziskovky.
Prošel jsem dál z laboratoří, a skrze stabilizovanou časovou trhlinu jsem se dostal do generálního štábu Třetí říše. Chvíli jsem tam pózoval a pozoroval nácky, jak prohrávají válku, ale bohužel mi přimo ve war roomu nedovolili fotit, tak jsem šel vedle sledovat projev Evy Braunové. Na konci projevu jsem si ji vyfotil, ale bohužel jsem nevypnul blesk, což něco ve vysílání pokazilo a Eva se hodně naštvala. Několik lidí na mě začalo ukazovat, jako že jsem to byl já, a mně došlo, že asi neumím dost dobře německy, abych jí to uspokojivě vysvětlil a že bych se prozradil, tak jsem raději zmizel.
Vyšel jsem ven, a protože jsem začínal být hodně unavený, koupil jsem si po cestě lístky na nějaký koncert pod otevřeným nebem vprostřed města, kam měli jít i moji kamarádi, a někam jsem tam u pódia sednul na ulici.
Za chvíli si kousek ode mě sedla slečna s kornoutem cibulových kroužků. Přisednul jsem si k ní a dali jsme se do řeč, a po chvíli se k nám připojili i moji známí. Po nějakém čase na terasu, kde jsme seděli, přišel turecky vypadající muž v pestré vestě a fezem na hlavě. Ta slečna, se kterou si povídal, se před tím začala schovávat, tak jsem se jí ve vtipu zeptal, jestli je to její dealer těch cibulových kroužků. Odpověděla, že její dealer to je, ale ne cibulových kroužků. Když odešel, začala do mě rýt, jak jsem to myslel a že to není moc vtipné. Nakonec se mi to ale povedlo uspokojivě vysvětlit a políbili jsme se.
Ještě nějakou chvíli jsme si povídali, ale pak okolo nás projelo nákladní auto a všechny nás ohodilo blátem. Rychle jsem vytáhnul lahev vody a umyl si oči, ale protože v tom blátě byla nějaká nebezpečná nemoc, museli jsme jí hledat pomoc. Očividně jsme nebyli sami, a když jsme došli na náměstí, už tam bylo poměrně hodně lidí v podobné situaci a celou akci hlídala armáda v čele s mým učitelem fyziky z gymplu, který to tam celé koordinoval. Řekl nám, že máme jít do prvního patra paláce, před kterým stál, a tam nás naočkují proti té nemoci z bláta - budeme ale potřebovat pas, protože nejsme v České republice. Vyděsil jsem se, že svůj pas vlastně nemám a vůbec nevím, jak jsem se bez něj dostal přes hranice, a chvíli jsem hledal v mobilu, jestli nemám alespoň jeho fotku, ale pak jsem ho našel v kapse. V prvním patře byla lékárna, ale vůbec jsme tam očkovací látku nemohli najít. Přišli jsme k něčemu, co vypadalo jako samoobslužná pokladna, ale ve skutečnosti to fungovali tak, že jsme zadali čárový kód do terminálu a ten vydal příkaz úklidové službě, aby daný lék doplnila do regálů - pokud zrovna ten den někdo uklízel. U terminálu jsme potkali ještě skupinu kamarádů té slečny s cibulovými kroužky. Jeden z nich poznamenal, že má nový úlovek a jestli už mi řekla, že je to jen dočasné. Raději jsem ho ignoroval a šel do regálů hledat lék.