LODBROG:
NEI:
Až tak to není trollení.
Prostě popisuju činnosti, jakými se občas zaobírám a jako byla bych samozřejmě ochotná to na nějakou dobu kvůli péči o dítě změnit a asi by se mi pak změnily priority třeba z drandění na kole a vybírání skateových bot a openairů na vybírání módních dupaček a mini mikinek, ale nevím, no.
Třeba dnes jsem vařila v jedenáct večer a když teď nepracuju, vařím ráda každý den. Ale je to spíš věc nálady, než povinnosti.
A s tím mimísem se pak člověk naučí sesmolit nějakou tu polívčičku asi levou zadní, takže se to určo dá zvládat.
Ale upřímně?
Já nevím, jak to s tou péčí je, ale prakticky? :
Moje ségra byla v jeslích od dvou let. Dál běžná školková, školní, gymnazijní a dvouvysokoškolská docházka. Takže jí máma moc doma neměla. Tedy ségra byla často nemocná, tak to je fakt, že to mohl být pro mámu opruz. Ale spíš proto, že to se musela uvolňovat z práce.
Ale já moc nemocná nebyla, takže o mně máma moc nevěděla.
Já byla VE ŠKOLCE OD TŘÍ DO ŠESTI LET a máma si mě tam vyzvedávala po 17. hodině, někdy i skoro v 18 h.
Pak půl hoďka cesta domů. No a v sedm odložení k večerníčku. Pak telka tak max do osmi a pak jsem před devátou chodila spát.
Tak to to je takovej problém to s tím dítětem ty tři nebo čtyři hodiny denně vydržet?
No a do osmi let se je třeba tedy o to dítě nějak starat, to jo.
Ale od mých devíti už jsem si byla schopná sama uvařit něco velmi jednoduchýho a dost jsem pobývala u babiček.
A když po rozvodu moje máma od mých deseti let jezdila za přítelem, tak jsem 90 % procent času byla od mých 10 let sama doma, BYLA SCHOPNÁ SI VYPRAT I UVAŘIT A NAKOUPIT. Máma tam tedy jednou týdně nanesla nějaký jídlo, ale pak už JSEM TAM SAMA V BYTĚ CELÝ TÝDEN FUNGOVALA SAMOSTATNĚ.
Už třeba od mých 7 let jsem vůbec nepotřebovala doučování táty ani mámy a plně to vykryla škola, gympl, pak vejška a konzultace s učiteli už právě od těch 7 let dál. To už se mi nikdo věnovat nemusel.
Pokud si mám vzpomenout na nějakou máminu péči, tak ne že by se starala špatně, ale pokud si mám vzpomenout na nějakou tu její ,,řeholnou" péči o mě, tak TO MUSÍM ZAPÁTRAT HODNĚ V PAMĚTI A VYBAVUJE SE MI JEN NĚJAKÝCH PÁR O VÍKENDU VAŘENÝCH OBĚDŮ V DOBĚ, KDY MI BYLO TAK 4 AŽ 8 LET a jak nám do mých 10 let prala, od sedmi jsem si sama uklízela.
Z čehož tedy logicky usuzuju, že kdybych s tím miminem zůstala doma 7 let, že bych ty roky asi nevěděla moc co s časem a byla ochotná se o něj starat.
No a od 8 let je to prakticky funkční člověk, co se o sebe umí postarat sám a všude si dojít a ještě donést nákup a vynést odpadky a tak, spíš takovej malej slouha, co se dá naopak na leccos využít.
Takže nechci matkám křivdit, ale možná z tý péče o to dítě dělaj zbytečnou vědu, aby všem připadalo, jak jsou užitečný.
No prostě ty ,,zasloužilý matky".
Já to jako chápu, takže nic proti.