• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    k tomu posilovani. zacala jsem chodit na fyzio 4 mesice po porodu. s prisernyma bolestma spodni casti zad. a k posilovani bricha mi stale opakovala,ze v zadnem pripade nejake sedy-lehy a podobne. spis balancni cviceni na hluboke svaly. plus ted hodne frci cviceni co napodobuje vyvoj kojence po mesicich. delame ho i ve cviceni u Pohybdetem.cz a vypada to jako pohodicka,ale uplne super snadne to neni. a na beh a skakani bacha. znam lidi co si tim odrovnali svaly panevniho dna. kdyz to jeste nebylo po porodu ok
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLEVKA: Dekuji! Zkusim. :) Mam girasol coral.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MYJKA: napada me jeste dotaz ...girasol mas klasicky? nebo dvojtou batoleci vazbu? a ditko ma kolik kg? jinak tip na ten uvaz kriz s kapsou uvnitr je, ze kdyz mas ditko v kapse uz a jdes na dotahovani tech pruhu latky na obou stranach, tak neutahovat smerem dolu ale vzit ty pruhy oba naraz do rukou, poskocit si a utahovat do stran vodorovne...tim fakt utahujes jen tu kapsu kolem ditka a nehrnes si latku do podpazi......zaklad je mit dite opravdu precizne usazeno v kapse, tim padem ti nemuze pri manevru vypadnout....snad srozumitelne...kdyby ne, pisni zkusim to nejak nafotit...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: to bude Milešovka...Vylezli jsme si na Lovoš...Z tama jsou krásné výhledy do kraje...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MISERY: hehe, nebo ruska zmrzlina (((+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: any se koji vsude..(+: ted naposledy v napraskanym busu mhd (((+: takze takova horska pohodicka, to je fakt v klidu...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIG: to jo, ditko uz moc netankuje ze se foti a natoz tak nese...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MYJKA: To ja jsem taky nemela, ale jak pise Toruviel niz, cvicim jogu a delam posilovaci cviceni, beh mi sice taky chybi, ale teprve az zpevnim ty veci, zkusim to. Ale ja mam navic tu slicnu na brise, tak je to trochu tezsi :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SAAYURI: Jeste dodam, aby nebylo pochopeno spatne, ze beh neprehanet a behat v konverzacnim tempu. Ja budu spokojena, kdyz si dnes dam tak 15-20min behu, mozna dokonce spis indianskeho, netusim, jak na tom jsem. A postupne to natahnu na 30min. :) zatim nemam v planu delat si nejake osobaky a behat pulmaratony.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MYJKA: Určitě, to bude dobré :-) Na běh je třeba, aby vše pěkně pružilo, klenba nohou, pánevní dno, a zpevněné "core".
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TORUVIEL: S kocarkem nebo satkem chodim na prochajdy uz necely mesic a snazim se svizneji.
    Ja spis k behu pridam jogu, jak jsem to delala i predtim. A v acentru jsou pry od rijna nejake potehotenske cviceni prave na panevni dno, tak na to mrknu.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MYJKA: Já bych začala možná spíš posilováním - zejména pánevního dna a současně i břicha (šikmé, pak i přímé, ideálně plank - prkno na zpevnění celého těla). Na běh by toto mělo být už připraveno, hlavně to pánevní dno dostává zabrat při běhání, když není v dobrém stavu. Ale taky klouby atd. Já začínala intenzivní chůzí s kočárkem 2x denně, to bohatě stačilo :-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SAAYURI: Behala jsem pred tehotenstvim, chci zacit znova, chybi mi to. A mam behaci, kojici kamaradky a normalne to jde. Zadny problem.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MYJKA: To si nejsem vubec jista :) Za prve, co kyselina mlecna v mliku, zadruhe je podle me dulezite nejdriv zpevnit core, nez se zacne behat, tak je podle me na drzeni tela jeste dulezitejsi nez pri chozeni.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TORUVIEL: No to mi hned jako prvni napadlo, ze to jsou typicke veci po tehotenstvi. :) bricho mam povolene urcite. K fyzio jsem chodila, tak zkusim peclive hlidat stani, podle toho jak me ucila a kdyz nepomuze, zajdu na refresh. :)
    Hlavne chci konecne zacit sportovat. Dnes doufam zvladnu prvni beh. Tak to by mohlo na brisko taky pomoct.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TABBY: Utazeny to mam dost pevne. Tim to nebude.
    SIG
    SIG --- ---
    TORUVIEL: vsuvka. nejen po porodu. mamka mela onehda neustaly boleni hlavy jinak nic... a po nejaky dobe a testech ji diagnostikovali (mam to spravne? ) zanet mocaku....
    TABBY
    TABBY --- ---
    MYJKA: Mne bolí záda ze špatně dotaženého uvazu. Když je tam dítě moc navolno...
    SIG
    SIG --- ---
    MYJKA: tak fakt davat pozor a peci pri vazani no :)a nebo zkus jinej uvaz. kdyz dam Meluzinu do klokana tak o ni fakt nevim ale jakoze vubec!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: Btw ochablé břišní svaly, spadlá klenba na nohou, ochablé pánevní dno, jak si asi dovedete představit, toto jsou po porodu celkem časté věci :-) A bolest se může promítnout do jiných částí těla, než by člověk čekal, takže problém není primárně v té oblasti, která bolí, ale jinde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam