• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)

    rádi se podíváme na fotky již zmíněných hipsterů a hipsterek, zajisté to bude dobré pokoukání :)
    rozbalit záhlaví
    FOO
    FOO --- ---
    KEPASO: ušití 4 kusů tak hodinu? To by i podvyživený dítě čínskýho politickýho vězně mělo za 10 minut. A ten biodegradable materiál ja taky supr, chápu správně, že se ti ta věc za dva roky rozpadne, jak to dycky píšou na kukuřičných igelitkách? Ale jasně, proč používat na nákup tašku, když i při této všední činnosti mohu být za čůráka zapózovaného až na půdu, že.
    VYHULENY_UFO: no podle těch plísňovejch mrkváčů, co z půlky nosej, bych se obával nejhoršího.
    KEPASO: hele já teda nevim, v jakým klubu mladých luštitelů nakupuješ, ale u nás v Bille i všech dalších krámech, kam chodim, ani neni nutný vyndavat ovoce z košíku, prostě podáš k odpípnutí jen tu samolepku vylezlou z váhy. A pokud si to vážej sami, dokážou to - šokantní - i bez pytlíku. Jinak já si obyčejně v krámě beru lepenkovou krabivi, kterou pak použiju k podpálení krbu.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KEPASO: nevim no, ja si je beru v krame zadarmo..
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    LOPIK: a kolik by takovej pytlik mel stat? tkanina je dost tuha, ma velkou hustotu na cm. je to v podstate sitotiskova tkanina, ktera z polyesteru o podobne hustote stoji pres 300 za m2, tahle z PLA je cenove vys. z jednoho metru usijes max 6 pytliku (v baleni jsou 4 + jeden tretinovej). usiti 4 kusu muze zabrat tak hodinu. pri mzde 80 kc/h se blizis k nejakym 3 stovkam jen za praci a material bez distribuce a zisku.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    XINDLX: Je to plast co se jen dela misto z ropy z kytek..
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    LOPIK: píšeš plast, oni píšou tkanina na bázi kukuřičnýho škrobu.. to snad plast neni ne? pokud teda ta jejich unikátní tkanina neni redefinovanej plast
    FOO
    FOO --- ---
    trošku mě zklamalo, že to pětikilo neni za jeden.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LOPIK: Pro představu - možná i 5kg zeleniny za 260 KČ - a to se vyplatí! - https://www.badeko.cz/eshop/bedynky/farmarska-bedynka-mala/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Pak ještě vytáhli nějaký bedýnky (X eshopů co se tváří, že jsou bio eko přímo z farmy) - to už jsem musel mlčet..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DEEFHA: Aha, tak to jdu pozdě, já kvůli tomu včera málem přišel v hospodě o kamarády ;-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FRUSACK - Nakupujte po svém. Bez plastu.
    https://frusack.com/

    Plastovej pytlík za kilo "bez plastu" už tu byl?
    MDFK
    MDFK --- ---
    Orlando Bloom je v těchto dnech v Praze. Čas v našem hlavním městě tráví herec po svém. Stihl již procházku podél Vltavy, aquazorbing, vyrazil na výstavu do Rudolfina.
    FOO
    FOO --- ---
    GANDHI: a víte, že to vůbec není špatný český opis pro slovo "hipster"? Tak teď ještě něco pro hipsterky!
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VYHULENY_UFO: tak na chlupaty knedlici dobry, ne?:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jo, neni nic lepsiho nez poradnej vousac sklonenej nad hrnci. snad pouziva aspon sitku na vlasy a vousy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAYME: tak že to není komunitní výplod bedýnek a kaváren, kam si každej nosí svou židli, ale zaplacený a propracovaný aranžmá, zkrátka profi práce vč. shotů - to bylo jasný od začátku. otázka zní, proč to stylizovat zrovna tímhle směrem? popravdě znám pár kuchařů, ale jinej než s vousama, kerkama, tunelem a vlněnou čepicí by se tam nehodil. čili je to dotažený, má to tak vypadat.
    JAYME
    JAYME --- ---
    jenom drobna poznamka, ten vousaty clovek je kuchar, nikoliv majitel. majitele znam - respektive jednou jsem se s nim pracovne setkal cca 20 minut, mimochodem prave v Bistrotu (podotykam nejedl jsem tam, cili k predmetne sekane nemuzu rict nic :) hipstera nepripomina vubec v nicem, je to cca 50letej chlap, kterej nema vousy, flashe ani pokud si dobre vzpominam viditelna tetovani a nepouziva v reci buzzwords. nevim, jestli tam pere penize nebo je ten jeho koncept nosnej, ale v kazdym pripade na me nepusobil jako jeliman ani jako pozer.
    to je vsechno, muzete pokracovat ve vyronech hnisu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: tohle neni parta hipsteru, protoze tady nedostanes k jidlu lahev vina levnejsi 1500kc. voda tusim za kilo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: možná že kdyby u toho měli kecy o konceptu, tak mají jídelnu s přesahem, rozumíš, s přesahem. jakmile máš přesah, tak můžeš redefinovat prostor a běžný činnosti tak dostanou taky přesah. no a s přesahem už jseš někdo, jestli mi teda jako rozumíš. už nejsi vousatej kuchař s tetováním, tunelem v uchu a vlněnou lumbersexual čepicí, konečně jseš hipster.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    INK_FLO: Ja ten rozdil vidim v ty poze kolem. Viz ten Bistrot. On nema jen restauraci, on ma koncept. To je pro me ta hipsterina. Neni problem v cene jidla jako takovy. Osobne jsem byl v x luxusnich restauracich, kde si za dva a vecer nechal 1500-2000 bez problemu. A nikdo u toho neved kecy o konceptu.

    Treba tohle je hodne luxusni restaurace s cenama ve vysokohorskych vysinach, ale nemam pocit, ze by to byla parta hipsteru.

    Michelin restaurant La Degustation Bohême Bourgeoise
    http://www.ladegustation.cz/en/

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    napadá mě k tomu - je možný, aby se člověk šel najíst kvalitně do drahé restaurace, aniž by nebyl považovanej za snoba a hipstera, a kuchaři za hipstery a podvodníky?....případně jak se pozná "obyčejná" luxusní restaurace s meníčkem od 300 kč výš od "hipsterské/falešné" luxusní restaurace?.....(aby se lidem typu "buď jsi s námi, nebo proti nám" nedělalo zbytečně rudo před očima, tak podotýkám, že ani jeden typ restaurací nenavštěvuju, a není to tím pádem snaha o obhajobu či kritiku ani jednoho z nich)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    FOO: z čeho usuzuješ, že něčemu věřím?....akorát narozdíl od tebe nevím, z čeho vaří a kde nakupují
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam