Dnes mne trochu vyděsila zpráva z Ranče, že koníček prý nechce žrát - a to jsem ho včera večer viděl baštit bezproblémově večeři...
...samozřejmě, že jsem se tam přijel podívat "na oběd" (naštěstí jsem ještě byl na Haciendě, takže to nebylo daleko) a co jsem nezjistil...
- koníček vypadal normálně, zdravil mne při příjezdu
- žádné známky střevních problémů (tj. neohýbal se k břichu, nenatahoval se, nekopal se do břicha, nelehal si a nepřevaloval se)
- na jízdárně bez problémů ve volnosti klusal na obě strany (aby se případně "proštěrchal")
- střeva mu zvučela (klasické žgrundání v břiše)
- loudil po mne něco dobrého (třeba jablka, ale ty samo nedostal)
...a přišel čas oběda, kdy se už těšil na jídlo (budík v žaludku, přesně v době krmení, jak jsme stáli u stáje, tak začal nakukovat do vrat stáje a vyhlížet kyblíček objevující se ze dveří krmírny - pochopitelně ví naprosto přesně kde se to jídlo připravuje), kyblíček se objevil a šli jsme za tím 33 letým kolegou zpět do ohrady (protože ten tam skoro šílel, že mu odešel kámoš, jak je na něm závislý - naštěstí Vobluďák naopak závislý není)...
- no a koníček k tomu kyblíčku přičichl a nevzal si ani sousto :-/
- ale kolegovi by jeho "šlichtu", do které ovšem dostává nějaký "voňavý" Senior mash, sežral klidně celou
...tak jsem zkusil namíchat mu do jeho kyblíčku trochu toho voňavého, aby to vypadalo jako to sousedovo a najednou to koníčkovi začalo šmakovat.
Tudíž celý problém byl jen v tom, že koníčkovi přestalo chutnat. Teď se ještě musí zjistit, zda to...
- náhodou nenamíchali nějak jinak/špatně
- neotevřela se nová dávka/várka krmení
- nebude se muset trochu změnit recept a koníčkovi to ochutit
...nicméně vyděsila mne ta zpráva celkem dost, zvláště když o cca 12h dříve ten kůň nejvil sebemenší známky jakéhokoliv problému.