LINKOS: stránky duse domu se mi fakt líbí... přečetla jsem jeden článek: Hladová nenažraná bestie jménem Standard a musím naprosto souhlasit...
postavili jsme domeček za 100Kč, máme krásných 36m2 plus ještě polovinu této plochy v patře (nepočítám terasu, parádní sklep a zahradu). Nemáme přivod vody, chodíme s barely ke studánce, nebo když jsme líní, tak ke kámošovi naproti do chatky... ale nádobí myju pohodlně pod tekoucí vodou :) nejsme napojeni na odpad, ale záchod máme (ne v baráku), chystáme se realizovat koupelnu, tak ta nám ještě nějako tu tisícovku (třeeba 5) sebere.... ale v článku autor píše, že si má člověk uvědomit, co potřebuje a hlavně co nepotřebuje, uskromnit se, otužovat se... stavěli jsme dva roky, zázemí jsme měli pod pergolou, později v sudu a pár měsíců v zimě u kámoše, kde se dalo topit. Dva roky bez koupelny, bez skříně na oblečení, bez čistého teplého místa na odpočinek... byl to boj, ale NIKDY bych tu zkušenost za nic nevyměnila... teď, když se můžu válet v suché čisté posteli, mám z toho každý večer malé vánoce. Vždy, když je domů donesená zásoba čerstvé vody, mám radost. Když roztopíme v kamnech a za hoďku můžu být doma jen tak v tričku a kamaších, cítím se úžasně... když se můžu mýt v lavoru a kolem mě je příjemných 20°C, říkám tomu luxus... naše momentální podmínky bych po několikaletém bydlení v praze dala tak max. pár dní, dnes tomu ale říkám luxus a myslím to upřímně :) méně mít, více žít!!!