PISTA1:
Tak to pak nechápu, jak to funguje to je 6m vodního sloupce, to ta nádrž je tak vysoko? Nebo jak to že ta voda nevyleze horem ani za běžných podmínek?
S tou nádrží máš pravdu, asi by musela bejt dost velká, ale to ucpání mě taky nenapadlo. To je asi nejednodušší varianta.
Srovnání s fíčkem ale není zrovna na místě, protože pokud je vadný tak spíš vyhodí okruh dříve, což stejně tlačítkem na odzkoušení nezjistíš... Zato mohlo způsobit právě to odstavení, protože je tam spínanej zdroj :-D
Já se snažím vymejšlet systém právě odolný lidské chybě. Čím víc věcí musíš kontrolovat tím větší problémy můžou nastat. Nemusím chodit daleko. Sic dávám z důvodu bezpečnosti všude ledničku na samostatný fíčko, tak už se mi 2x podařilo při odjezdu vypnou daný okruh. Jednou mi rozmrzlo v mrazáku konopí (do teď je mrazák stále zelenej) a po druhý jsem rozmrazil plnej mrazák bedel... Obojí dobrá chuťovka uklízet :-D.
Takže třeba i vodní okruh mám udělanej tak aby při dlouhodobé nepřítomnosti promrznul a tedy vypustil vodu ze systému v místě kde nezpůsobí velkou škodu. Dům naštěstí nepromrzne i když tu nebudu celou zimu....