SANCHA: nemám firmu, stavím jen pro radost protože mě to baví. Komerčně se tím nezabívám stavím jen pro kamarády a okolí, případně něco co mě může někam posunout, něco co je pro mě zajímavé. Pokud stavím pro někoho dalšího tak většinou moc fotek ani prezentovat nechci, protože mám také rád soukromí a ¨ctím i soukromý ostatních. Fotka z toho týpka je ale veřejná, takže ji sem dát mohu.
Jinak mám teď jednu podobnou rozestavěnou u kamaráda, asi by nebyl problém pozdější prohlídky, jinak definitivně bude jedna taková k vidění v Berouně asi ale až na jaře. Protože toho mám teď dost a peníze nejsou...
Nicméně vzhledem k ekologickému a nízkorozpočtovému a hlavně nízkonákladovému aspektu, žádná z mnou projektovaných a postavených staveb, asi nikdy nebude vytápěna dřevem. Protože cenu, kterou dáš za to, aby jsi mohla takto vytápět nikdy neprotopíš i když budeš topit elektřinou. Nehledě na dost velký diskomfort a starosti, které stojí čas, jež věnuji raději smysluplnějším věcem.
Do týpka dělat okna nemusíš, světlo tam je. S pohledem ven už je to ale horší. Ale zase to stojí pár korun a je to přenositelné. Ta stavba Jardy Duška podle mě 2 roky schnout nemusí, to se dá obejít i jinak...
Jo a stejně tak jako moje stavby nemají kamna tak ani omítky, dlažbu a obklady protože se mi to prostě nelíbí. Ty co stavým teď mají přírodní dřevěnou fasádu. Nevyjde to o tolik dráž abych to musel hyzdit.
Pokud omítku jak třeba hliněnou, někde pro design, ale celej dům by vyšel na majlant, pokud tam nepošleš nevolníky...