MIKE_HEKTIK: chodim sem hlavne cucet na klipy, navic je tahle debata nekonecna a s zeleznou pravidelnosti se opakuje, ale par slov, neb se mi zda, ze co pisu(at uz sem ci na alarm) zcela dezinterpretujes.
nevim, kde se vzala ciste ideologicka poloha, ze dobrej rap se pozna dle toho, ze neco narusuje, ze je subverzivni, jak to probuh souvisis s kvalitou hudby, techniky rapu atd atd? vzdyt to nebyla pravda ani v tech drevnich dobach, muzika neni dobra dle toho ci je mainstreamem nebo undergoundem, pevne doufam, ze hudba a umeni se temhle kolonkam vyhybaj. a jeste posledni vec, ohaneni se slovem "autenticita", z toho se spoecialně v rapu stalo nicnerikajici klise, kdo dela ozajstny rap? kdo dela pravdivy rap? dyk to je totalne vyprazdnenej pojem, autenticita je fakt dneska hlavne kyc. navic, pokud bychom pristoupili na to, ze autenticky rapper je ten, jenz rapuje co zije, tak to je Yzomadias zcela jiste taky, mozna zdaleka nejvic. v usa dava prazdnota mumble rapu smysl, kdezto u nas je napodobou? tyvoe, to je furt preci jeden a ten samej svet. prijde mi, ze te vic zajima nejaka ideova cistota, nez muzika, ja treba nemuzu neslyset, ze lidi z milion+ delaj beaty svetovy urovne a rada z nich rapuje lip, nez vsichni angazovani rapperi dohromady. nerad bych ti bral nejake iluze, ale treba ten tebou zminivany fvck kvlt ma s milionem uz vydanej feat a Eduv syn Yzomandiase opakovane chvali na sitich. co se boomera tyce, to byl tak trochu vtip, vsichni vime, ze sem tu ze vsech nejstarsi ja;) takze , kdyz pisu pohrebni kapela kapitalismu, tak tim nemyslim, ze milion + jsou subverzuvni, ale jsou doproovodem te cesty do prdele (zrejme k nejakemu semifasismu, ale to je uz vec vedlejsi)