• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ONDRAASOVKA: chapu no, to bysme se fakt mohli tocit v kruhu jeste dlouho. dokazu pochopit i ten ochranitelskej pldskul pristu hektika, coz samozrejme neznamena, ze s nim souhlasim. myslim, ze je v tom hrozne moc moralizovani, i autenticita patri nekam do oblasti moralni filosofie, tomu ja se radsi obloukem vyhybam. a ja si prave nemyslim, ze delaj jen dle sablony, jak jsem psal, delaj vyjimecny podmazy a treba ten nenavideny Logic v roce 2019 vydal snad jedinej skutecnej mixtejp v ramci vetsich jmen, co zde vysel (vcetne prace dydzeje, cutu atd atp, vlastne v mnoha ohledech trueschoolova vec, samozrejme az na zvuk). tak si uz asi zade radsi budem poustet pisnicky...
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    FIDEL: asi bysme tuhle debatu mohli vést donekonečna a stejně se v tomhle neshodli.. já zas nemůžu souhlasit s tím, co teď píšeš, protože.......
    např. to, že se někdo snaží bejt autentickej, osobitej, atp., ale vychází mu z toho kýč, ještě nutně neznamená, že autenticita je v dnešní době globálně kýčovitá.
    dál taky nechápu v čem je tak fantastický, že proti týhle domnělý kýčovitosti autenticity stojí labely jako třeba M+, který s kýčem a šablonovitostí pracujou od rána do večera.
    atd..
    ještě k tomu "nemohlo se to nevyprázdnit" - to není argument, promiň:)
    ale jinak dobrý, jsem srovnanej s tím, že tohle prostě dneska táhne a nijak nad tím nebrečim..

    MATT
    MATT --- ---
    //vojedem vám mámy//

    Kataklyzma X ASAP TONY - Prdel.jpg (Prod. Twiggy/Master. KARPA)
    https://www.youtube.com/watch?v=6wnVAyxf920
    MATT
    MATT --- ---
    FORACE: smack reuploadoval, mam pocit, ze na zacatku pribyl disclaimer ;)

    Smack One - Vařim feat. Hugo Toxxx (Produced by Huclberry) - Chimera 1 Album
    https://www.youtube.com/watch?v=tVobRmOIsAw

    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ONDRAASOVKA: co se kyce tyce, s tim vubec nesouhlasim, autenticita se casto stava kycem, jde o ten kycovitej zargon autenticity(viz Adorno), neni to jen otazka rapu, stejne tak bych to mohl rici o tom, co Havel provedl s Patockovym zivotem v pravde. proste v okamziku, kdy se tu dlouhy roky bazirovalo na pravdivem poulicnim rapu, stokarapu atd ap se fo nemihlo nevyprazdnit. ja bych s timhle slovem byl hrozne opatrnej, i zivot ve lzi je totiz autentickej;) jinak ano, zijeme ve smutnem svete a trap je reakcni, ale taky je dost cynickej a dekadentni(vetsinou v hedonistickym smyslu, ale nejen).
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    MATT: jj viděl jsem, já měl na mysli mp3:)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    JUNIORGOTHAJ: jo , taky se mi to dost libi. co se tyce toho nekonecneho sporu, tak Efko stoji jednoznacne na strane Mikea Hektika a trueschoolu;) je to takova mila "boomerska" deska, takova povidaci, asi bych se obesel bez Ruperta a par jinejch veci, ale chytne to za srdicko, ne ze ne. tak ted este ten Eurodel, kterej mi rapove dycky bavil o dost vic...
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    JUNIORGOTHAJ: asi jsem slepej. prošel jsem všechny obchody, co znám, a nikde jí nevidím.
    mohli byste mi prosím někdo poradit, kde jí koupit?
    JUNIORGOTHAJ
    JUNIORGOTHAJ --- ---
    ONDRAASOVKA: Je to na všech streamovacich službách..
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    MATT: na glitch mi nesahej! :]

    Jinak bych se pod tohle podepsal.
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    FIDEL: nemyslím si, že z autenticity se stalo klišé a dokonce si ani nemyslím, že by se kdy z autenticity mohlo stát klišé nebo kýč, tohle prostě nedává smysl.. jinak rozumím, co tím chceš celou tu dobu říct, i když z toho teda dvakrát veselej nejsem..
    FIDEL: našels to i někde jinde, prosím? nějak se mi to nedaří.
    JUNIORGOTHAJ
    JUNIORGOTHAJ --- ---
    FIDEL: Trochu sem se bál, ale je to hodně true!
    Jen ten Marys na beatech nic moc teda.
    MATT
    MATT --- ---

    Kolik je vám let (anonymní) ?

    36 hlasy od 36 respondentů

      MATT
      MATT --- ---
      MIKE_HEKTIK: me to prijde takovej klasickej hudebni cyklus... nejdriv je to divny, skladaj to exoti, pak se to zacne rozsirovat, zacina to bejt zajimavejsi, nabalujou se lidi, stava se to jednodusi, zacnou skladat i mene postizeni jedinci, stane se z toho mainstream poslouchatelny pro 70% lidi uprostred gausovky.. a konci to objevovanym michalem davidem nebo landou o kterejch lecko prohlasi, ze jsou to kvalitni profesionalni umelci..

      ten styl se tak nafouknu, ze uz nejni "celej pro tebe", ale musis si vybirat. pokud chces neco autentickyho, tak holt musis vybirat pacienty jako je mladej havel, nebo ty co jsi vyjmenoval.. me se to uz stalo s punkem, metalem, teknem, junglem dubem, dubstepem, i chillout je ted takovej divne glitchovitej... ;))
      L4MA
      L4MA --- ---
      MIKE_HEKTIK: dyt se shodujem - "je to sprostej dementni poslechu nehodnej pop" = novy backstreet boys, nebo dopln si sam. :) fideluv nazor nesdilim, celkove dost casto nechapu, jestli lidi myslej vazne chvalu na spoustu jinejch vykalu, co se to objevujou, nebo jsou "on so many levels of irony", ktery ani ja nepobiram. :)
      FIDEL
      FIDEL --- ---
      a uz je venku celej strejda filie
      Buldok by Filip Konvalinka on Spotify
      https://open.spotify.com/album/6NSLfSpRWsFt8mLV2tIuon
      FIDEL
      FIDEL --- ---
      myslim, ze nejlepsi priklad je u nas Rytmus. je to mainstream, je to komerce, neni to vubec politicky, ale stejne mu nelze uprit, ze ma jednu z nejlepsich(neli neklepsi) techniku u nas a dokonce vydal jednu z nejlepsich desek co tu kdy vyslka a to i lyricky (bengoro). no a do toho se zaprodava, kde muze, ale to neznamena, ze obcas neudela naprosto skvelej flak.
      FIDEL
      FIDEL --- ---
      MIKE_HEKTIK: chodim sem hlavne cucet na klipy, navic je tahle debata nekonecna a s zeleznou pravidelnosti se opakuje, ale par slov, neb se mi zda, ze co pisu(at uz sem ci na alarm) zcela dezinterpretujes.
      nevim, kde se vzala ciste ideologicka poloha, ze dobrej rap se pozna dle toho, ze neco narusuje, ze je subverzivni, jak to probuh souvisis s kvalitou hudby, techniky rapu atd atd? vzdyt to nebyla pravda ani v tech drevnich dobach, muzika neni dobra dle toho ci je mainstreamem nebo undergoundem, pevne doufam, ze hudba a umeni se temhle kolonkam vyhybaj. a jeste posledni vec, ohaneni se slovem "autenticita", z toho se spoecialně v rapu stalo nicnerikajici klise, kdo dela ozajstny rap? kdo dela pravdivy rap? dyk to je totalne vyprazdnenej pojem, autenticita je fakt dneska hlavne kyc. navic, pokud bychom pristoupili na to, ze autenticky rapper je ten, jenz rapuje co zije, tak to je Yzomadias zcela jiste taky, mozna zdaleka nejvic. v usa dava prazdnota mumble rapu smysl, kdezto u nas je napodobou? tyvoe, to je furt preci jeden a ten samej svet. prijde mi, ze te vic zajima nejaka ideova cistota, nez muzika, ja treba nemuzu neslyset, ze lidi z milion+ delaj beaty svetovy urovne a rada z nich rapuje lip, nez vsichni angazovani rapperi dohromady. nerad bych ti bral nejake iluze, ale treba ten tebou zminivany fvck kvlt ma s milionem uz vydanej feat a Eduv syn Yzomandiase opakovane chvali na sitich. co se boomera tyce, to byl tak trochu vtip, vsichni vime, ze sem tu ze vsech nejstarsi ja;) takze , kdyz pisu pohrebni kapela kapitalismu, tak tim nemyslim, ze milion + jsou subverzuvni, ale jsou doproovodem te cesty do prdele (zrejme k nejakemu semifasismu, ale to je uz vec vedlejsi)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam