SAAYURI: napriklad 20 minut hiit a 40 minut prochazka v prirode ma tedy vetsi efekt nez 60 minut hiit? ptam se ze zvedavosti. Ja vlastne doted na dlouha videa, co nejsou nevim joga nebo nejake ciste kardio uplne nenarazila, kdyby moody nepsala s tou hodinou, tak ani nevim. Ale vim, ze nekdy, kdyz mam fakt hodne moc chut cvicit, tak nemam problem treba 2 jill po sobe, s tim ze treba jako druhou zaradim spesl bricho vic... ale to se mi nestava casto a vetsinou domaci cviceni ani delsi nez tech cca 30 minut nevydrzim. Ale zaujalo me, ze "hodina hiit je blbost".
za predpokladu, ze by te to bavilo a mela bys na to cas, a naplnovalo te to, pak je to proste hodina cviceni jako jakyhokoli jinyho cviceni, ne?
aneb - sme zavreni doma, chodime jen do prace, doma nulove misto, moc aktivit se delat neda, je opravdu tak spatne mit treba 45 minut hiit (kdyz me to bavi a mam na to cas) ze zdravotniho hlediska? nebo "jakykoli pohyb je dobry" ? proc jet na kole hodinku u telky je OK a cvicit hodinku hiit neni ok?
spis se snazim pochopit, zda problem je pouze v tom, ze hiit je efektivni prave tak, jak je nakoncipovany, ale neco navic proste neuskodi, kdyz se mi chce, tak je to proste porad "nejaky" pohyb a to se pocita, nebo je z nejakych logickych/zdravotnich duvodu spatne hiit cvicit dele. Jestli chapes, co tim chci rict.
ja mam tuhle druhou vlnu spis teda opacnej problem vubec se donutit cvicit, kdyz cvicim 2x v tydnu tak su fakt rada a tech cca 30 minut je takovy moje maximum, takze to zrovna neni muj pripad ze bych cvicila hiit hodinu v kuse, kdyz necvicim hodinu v kuse nic :D ale zaujalo me to proste, v cem presne je to problem.