• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CMLKACvičme doma aneb na takovéto domácí cvičení
    AMANT
    AMANT --- ---
    furt tohle, behem covidu udelali i naky novy sety "zdarma". asi si to brzo nak koupim, at tam na me nevyskakujou reklamy od ANA CO MA DOST:))) a dve 12 kg nakladacky a obcas do parku na hrazdy ci spise presneji bradla:))
    https://play.google.com/store/apps/details?id=homeworkout.homeworkouts.noequipment&hl=en_US&gl=US
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Tak jo, rozjizdim cviceni doma zase, nejake nove objevy?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LIQUID_SOUND: hele centrum kam chodim na fyzio pripravilo i nejakej plan na doma, muzes zkusit. Oni jedou klasicky to dejchani do bricha a stabilizaci coru - DNS
    Domácí fyzioplán
    https://www.kinisi.cz/...apeutu?fbclid=IwAR0341KFgqhHwcaPjzqhYypIbiE_HcfQR6Uyxiff92nEASqXsfqHNm0s6xo
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    LIQUID_SOUND: Ja bych rozhodne upravila cvicici navyky a jela neco na poradne a spravne drzeni tela. Na zacatku to bude o tom se hodne hodne hlidat, ale myslim, ze to vyresi pricinu, ne nejakej pas :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Máte někdo zkušenost, jestli fungujou nějaký ty podpory pro rovnání zad? (něco ve smyslu https://www.heureka.cz/?h[fraze]=rovnac%20zad ) Pomáhá to nějak?

    Přes zimu zpravidla chodim do bazénu, ale letos to nejde. Teď leda jednoručky doma. :/ Přijde mi, že se prostě hrbim víc než běžně. Štve mě to a předevšim musim myslet na to abych se nehrbil. Je to blbý. Maj tyhle věci na doma smysl? Nebo je to snake oil a mám radši mrknout na nějaký domácí cvičení (což bych asi radši anyway)?
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    Tak sem si dala Jill cvičení na břicho level 1, přijde mi dobry, že je to takovy komplexní na celý tělo, ale nijak drsny mi to nepřijde, tak uvidím v úterý co level 2, budu to obden prokládat posilovánim s cinkama a s bosu
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SAAYURI: diky za vysvetleni.
    jako ja bych hodinu taky nevydrzela, ani to necvicim, spis fakt zvedavost k ty teoreticky rovine.

    ano, ven se muze, ja myslela cviceni ve forme cviceni, kdyz si psala ze hiit ma byt doplnek ke cviceni a ja treba 2-3x tydne chodim na tyc do studia ale v ted je studio zavrene a teda toto cviceni nemam, takze mi zbyva jen s cim se vlezu do diry vedle postele:D coz jsou prave tyhle veci typu hiit, joga, protahovani, cviceni na bricho. chozeni ven jako cviceni nepocitam, kazdej druhej vikend su natezko.na vandru, jinak aspon jednodenni vylety, takze na vylety chodim porad. ale vylet nebo prochazka pro me neni cviceni, to je bezna soucast zivotniho stylu a teda kdyz rikam "cvicit" myslim tim "cvicit" v tomvyznamu
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    Moje trenérka říká, že pokud cvičíš třicet minut tak, že tomu dáš všechno, tak není důvod jet víc a tím víc to flakat, že je to kontraproduktivni a po ty čtyřicítce to u mě tak je, takže sem si s ní dávala 1x týdne powerplate a 1x týdne takovej crossfit/posilovací trénink na půl hodiny, k tomu sem se chodila ráno "projít" neb běh moje srdce neutahne a úplně mi to stačí ke spokojenosti :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KRISKA: Myslím, že je v první řadě potřeba si říct motivaci a proč to děláš. Jestli to děláš proto, protože nic jinýho tě dělat nenapadá, tak oukej, klidně si to dvě hodiny dělej. Každopádně když to někdo bude dělat tak, aby to dávalo smysl tak ví, že vysokointervalový trénink znamená to, že jedeš "naplno" maximální opakování cviku (který tedy doufám, že perfektně technicky zvládáš, když cvičíš takovou zátěž, aby sis neubližovala) za určitou dobu. To znamená, že ti stoupne tepová frekvence k 90% maximalni TP, tedy buduješ performance a čím víc to děláš, tím víc tělo unavuješ a tím větší chce regeneraci a můžeš svalům ublížit, atd., atd.
    Další věcí je to, že v tak vysoké tepové frekvenci je potřeba dbát na perfektní technický zvládání cviků, jinak můžeš tělu ublížit a žádnej pozitivní efekt to nebude.

    My jsme taky zavření doma, ale upřímně - to není argument, ven se chodit může, já chodím 3x týdně prodle tréninkovýho plánu běhat, to doplňuju cvičením ve formě posilování, ve formě jógy zase kvůli jinejm věcem jako sezení u počítače a ven chodím do přírody každej den, i když je to třeba jen kilometr v přírodě, to tvýmu mozku a zenu přinese 100x víc užitku než hodinová jill když se teda bavíme o týhle době ,)

    A věta "jakýkoli pohyb je dobrý pohyb" je podle mě ok ve chvíli, kdy se jedná max o aerobní srandu v tepový frekvenci na výdrž, kdy tancuješ venku na procházce kolem rybníka, určitě ne výš, to už je úplně jiná pohádka a pro lidi, co chtěj trénovat..

    Jinak definice HIIT třeba tady, včetně porovnání s klasuckým tréninkem. https://fitplan.cz/hiit-vysoce-intenzivni-intervalovy-trenink/ A jak píše Moodycat, když děláš HIIT hodinu, není to HIIT, protože to znamená, že nejedeš naplno...
    Nebo seš Roman Šebrle v časech získání 9026 bodů.. :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Jo, 20 minut HIIT a 40 minut LISS (tedy napriklad prochazka) ma vetsi efekt, nez 60 minut HIIT.
    Taky se rika, ze pokud zvladas 60 minut HIIT, tak to neni opravdu HIIT.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SAAYURI: napriklad 20 minut hiit a 40 minut prochazka v prirode ma tedy vetsi efekt nez 60 minut hiit? ptam se ze zvedavosti. Ja vlastne doted na dlouha videa, co nejsou nevim joga nebo nejake ciste kardio uplne nenarazila, kdyby moody nepsala s tou hodinou, tak ani nevim. Ale vim, ze nekdy, kdyz mam fakt hodne moc chut cvicit, tak nemam problem treba 2 jill po sobe, s tim ze treba jako druhou zaradim spesl bricho vic... ale to se mi nestava casto a vetsinou domaci cviceni ani delsi nez tech cca 30 minut nevydrzim. Ale zaujalo me, ze "hodina hiit je blbost".

    za predpokladu, ze by te to bavilo a mela bys na to cas, a naplnovalo te to, pak je to proste hodina cviceni jako jakyhokoli jinyho cviceni, ne?

    aneb - sme zavreni doma, chodime jen do prace, doma nulove misto, moc aktivit se delat neda, je opravdu tak spatne mit treba 45 minut hiit (kdyz me to bavi a mam na to cas) ze zdravotniho hlediska? nebo "jakykoli pohyb je dobry" ? proc jet na kole hodinku u telky je OK a cvicit hodinku hiit neni ok?

    spis se snazim pochopit, zda problem je pouze v tom, ze hiit je efektivni prave tak, jak je nakoncipovany, ale neco navic proste neuskodi, kdyz se mi chce, tak je to proste porad "nejaky" pohyb a to se pocita, nebo je z nejakych logickych/zdravotnich duvodu spatne hiit cvicit dele. Jestli chapes, co tim chci rict.

    ja mam tuhle druhou vlnu spis teda opacnej problem vubec se donutit cvicit, kdyz cvicim 2x v tydnu tak su fakt rada a tech cca 30 minut je takovy moje maximum, takze to zrovna neni muj pripad ze bych cvicila hiit hodinu v kuse, kdyz necvicim hodinu v kuse nic :D ale zaujalo me to proste, v cem presne je to problem.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KRISKA: Jak bych to... davam prednost cviceni tak, aby to davalo smysl a aby mi to prospivalo.. co nejvic cviceni bez efektu - na to nemam cas a nebavi me to, to se pujdu radsi projit do prirody nebo budu delat neco, v cem mam flow a naplnuje me to...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    jinak sleduju ted obcas charlesbfit https://www.youtube.com/channel/UCtFuxyF2WT1QvgKmc39QD7g ma pro me zas hromadu netradicnich cviku a asi me bavi i jak to prezentuje

    asi nejvic mi vyhovuje vlastne kombinace jill + prokladani vecma, co jsem vetsinou objevila na vase doporuceni, co sem zjistila, tak mi asi neva, ze je jill urvana
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SAAYURI: to ze delsi casovej interval je uz neefektivni z hlediska cviceni ale presto neznamena, ze se nemuze cvicit dyl, ne?

    jakoze to nijak neposkozuje telo, jen proste uz dalsi cviceni nenese moc zadny benefity, na druhou stranu trocha pohybu navic nemuze v principu nijak uskodit.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KRISKA: HIIT je vysokointervalovy trenink, je delany kratky, pak uz je to neefektivni, melo by to byt doplnkovym cvicenim k dalsim druhum sportu...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: tak mozna to nema hodinu, proste jsem odcvicila 15 minut a pak jsem presla na jine, ona to ma delsi, pul hodku to asi ma urcite, s hodinou bych mozna kecala.

    v kazdym pripade - proc je hiit hodku v kuse blbost? kdysi kdyz se mi chtelo a mela sem chut jsem dala 2x jill po sobe coz je cca 2x 20 minut hole cviceni a spis vidim jeho prinos v komplexnosti a kratkem trvani, k cemuz se lze snaz donutit, ale nevim, co je spatneho jej cvicit treba tu hodinu, kdyz je to treba jen 2x tydne... prece ty svaly by to melo cvicit a posilovat i tak, ne?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Tak HIIT hodinu v kuse je blbost, ne?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HOMOLOVKA: ja mam asi problem, ze potrebuju hodne ruznych cviku protoze dokola to samy me proste moc nemotivuje, ale byla sem prekvapena, ze me to docela chytlo a ma zas pro me netradicni cviky. Ale asi obecne tohle hodku v kuse proste neudycham a neumim jet pomaleji nez na max, kdyz je to takovyhle sviznejsi
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    KRISKA: tak mě to s ní právě baví mega, a je fakt, že mám radši supersérie, než hiit...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HOMOLOVKA: vyzkousela sem si vcera ten jeji posledni, co ma. dala sem 15 minut, a doplnila si posilkou na bricho. prijde mi, ze je vic kardio a min posilka, ale docela to bylo svizny a nebylo to spatmy ale hodku dokola bych asi nedala protoze me.to nesmi.moc nudit:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam