Chtel bych se osobne vic venovat treba socialni hackerine, ale to je muj pristup, nerikam ani popel, ale kdyz 10-12 hodin scriptujes, clusterujes a ovladas velky site a jejich ruzny nody, proste me nijak zvlast nelaka ve volne chvilce vymyslet, jak dostat sha-256 na device urceny pro cleartext. Samo, ze to jde, a jasne, je to asi i uzitecny. Sam mam Yubi-key a mam ho rad, ale mezitim naprosto vecne nicime co se da, a nebudujem nic. Hybridni valka, mafie, ktera obchoduje s kdecim a staci ti na to umet dobre regularni vyrazy a dokazes poskladat puzzle metadat, at uz pro soud, nebo pro novinare... to me laka, hrat si s metadaty. Tim se i zivim, jsem dobry v chapani pricin a nasledku z tvrdych dat, ktera se zdaji byt uplne nesouvisejici.
Krypto je pro me konicek 20 let, ale aktualne treba nemam problem v tom, ze bych neveril procesoru, na kterem uz beha nejaky operacni system. Ja vim, ze tam jsou diry, jen bios byl peklo, treba. Ale resit sifrovany prenos dat pomoci shitcoinu, kdyz jsme ani nekoukli na limity a potencial ipv6 (a zaroven nam dosly ipv4 adresy a zaroven prenos dat nemuze byt nekonecny, a to i kdyz by porad fungoval moore, treba na switchich, routerech a tun/tap endpointech...)... proste me uplne nebavi vymyslet kolo, kdyz kolo mame, jen se vyfukuje.
Nemluve o tom, ze sice umim 5 jazyku a nejake programovaci, ale nebudu studovat registry GPU a jejich mozne preklapeni, pro optimalizaci na rozpoznani obrazu. Na to jsem taky stary/mlady, a nemam CVUT/FEL a v zivote jsem nepaje zadnou diodu na plosnak. A stejne myslim, ze porad vim, co je preruseni procesoru, jak funguji nejake sbernice, atd. coz vzhledem k tomu, ze i vim, jak funguje (jista cast) sitovani mne treba vede spis k ideje, vyuzit to co mam k aplikaci, nez to vymyslet znovu (a blbe, viz shitcoin)...
To je slozite. Shanet penize mbe taky nebavi.
Zas ted by me treba bavilo, udelat si web a appku:
- web sdili metadata uzivatel, cisla a grafy
- appka umoznuje kazdy casovy interval zadat cislo k promenne
- jmeno promenne: mnozstvi vyhozenych potravin za tyden (v gramech/oz), nebo : mnozstvi vyhozenych recyklovatelnych plastu za tyden, nebo: mnozstvi nerecyklovatelnych plastu vyhozenych za tyden
Vystup bude jen a pouze graf a statistiky pro jedince, mozna treba porovnani s okolim (kdyz bude promenna i geolokace).
Nic vic. Zadny prachy. Den programovani a deployment webu.
A faktem je, ze to muze mit socialni presah, pro mne je to vetsi hackerina, nez kdyz par dreddatych nedouku protestuje v Ostrave proti rozsireni spalovny, k cemuz maj argumenty typu “at moje odpadky resi jinde”, “smrdi to a tim to skodi”, “nasim ukolem neni vymyslet alternativu”, potazmo “udelame nadnarodni organizaci, ktera zakaze produkci odpadku”, a muj oblibeny “za tohle muze kapitalismus”
Pritom appka, kterou nekdo muze napsat za weekend end2end, ma DALEKO vetsi potencial a neni blbost.
Ale ja to psat a deployit nechci. Chci se koukat, jak to nekdo dela, a neco se naucit. Nikdy jsem nepsal v php, a vim, ze php nebo pyton, nebo perl... nakonec to dam, ale to pro mne neni zamer. Nechci vymyslet kolo a hledat, ktera knihovna formatuje a konvertuje vlozeny obrazek a kdo vycita gps z IOS aAndrpida. Proc?!
Protoze nechci, ale bylo by bozi mit z toho projekt na wiki, zdrojek na gitu a v appce logo hackerspace a autora. Proc ne?
A co nabizim je napad, a treba server, kam to muzes hodit, treba domenu. A to zaplatime z clenskejch, ktery treba i na tobe budy vymahat.
To jsou proste role, a az bude kazdy pajet diody a minovat bitcoin, budem hloupi. Stejne jako, kdyz nebudem delat veci s presahem, nebo do konce. Nebo vubec. Nebo s odvahou. Nebo pro prachy.... 100 a jeden duvod, a za tech 40 let, co jsem tu me napadaji dalsi a dalsi.