• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OPERAHYPNO: no ano, takového toho proto-komunismu v 19.století. V případěn nějakého (podle mě extrémně nepravděpodobného) nástupu nového totalitního režimu ve jménu komunismu by byla se svým přístupem první, kdo by šel do gulagu (což uznávám je pro reálný komunismus typické).

    Kromě stalinistů a normalizačních kádrů vždycky existovali vždy ještě "věřící komunisté", třeba takový Egon Bondy. Někteří z nich podepsali Chartu 77, třeba Petr Uhl. Ačkoliv žádné praktické využití to nemá, tak si jsem téměř jistý, že z téhle strany žádný nový komunistický převrat nehrozí.

    Mě přijde fascinující, že s Čínou se prostě spolupracuje, protože je to ekonomická velmoc a jejich "komunismus" nevadí (ačkoliv má spoustu totalitních rysů). Ale zaměříme se na nějaký marginální cosplay na komunisty 19.století, protože to jsou ti, co všechny ohrožují?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    XCHAOS: janka je esence komunismu, ale vím že uvnitř strany a mezi voliči pirátů je tahle laťka posunutá někam hodně jinam.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no myslim, ze v tomhle pripade by o pricinach bylo jasne hned:-) Ano, prirovnani fungovani Piratu ke schuzi SVJ je docela trefny... ono pro nekoho to jako duvod pro skok z okna muze bejt :D

    Vlevo dole: Bartoš je rozený úředník. Něco mu ale bere sílu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-vlevo-dole-vlevo-dole-ivan-bartos-nevede-stranu-ale-nekonecnou-schuzi-svj-232114
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: taky mu budu držet palce, až se bude rvát o volitelná místa na kandidátce Spolu (protože s Piráty už nebude chtít být spojován, počítám...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: komunismus je kde co, určitě, třeba Čína má takovou zvláštní verzi, se kterou je radost kšeftovat, že jo... ale jisté je, že Janka není komunismus ale cosplay.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: skok z okna je u českých ministrů zahraničí už taková tradice, no...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: tak chvili to zkouseli s Cernohorskym v cele a moc jim to neslo, ze? :-)

    A ono to neni jen o Bartosovi a Cernohorskem, ale ono by ten smetl spoustu dalsich "trafikantu" z rad neuspesnych poslaneckych kandidatu, kteri se zasivaji po ministerstvech na postech namestku... protoze tahle banda by o sva mistecka obratem jiste taky prisla.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ano, ja pocitam, ze Bartos po skonceni mandatu slozi funkci predsedy Piratu a preda zezlo jinemu gerojovi. Nicmene osobne jsem presvedcen o tom, ze Pirati jsou Bartosovou stranou, jejich uspech stoji a pada spolu s Bartosem. Zadny novy Bartos uz se nenajde, pirati se budou hadat na svych online forech a mezitim jim utecou nekolikery volby.

    Co se tyce Lipavskeho, ten mel mile prekvapil a uz chapu, proc ho Zeman nenavidel. Ten by mi nevadil, kdyby v diplomatickych sluzbach pokracoval dal...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: vzdyt uz to padlo i na vasem foru... z vas ma prdel uz cela republika :-) Inu co, okurkova sezona se blizi, je potreba zajistit nejaky zdroj zabavy :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Vdaka za dobre rady, nakolko opakovane dokazujes ze to s piratmi myslis uprimne, tak verim ze si ich vsetci hlasujuci vezmu k srdcu:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no vladu tim gestem nepolozite... maximalne odejdete od rozdelane prace :-) A zatimco u Ivana si dokazu predstavit, ze po kolizi s realitou kolem IT ve statni sprave ze sveho angazma mozna i vycouva, u Lipavskeho by to vzhledem k jeho vysledkum bylo srovnatelne se skokem z okna :D Rekl bych, ze nektere veci navrhovatele uplne nedomysli, ale to je u naivnich deti tak nejak ocekavatelna vlastnost :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to je ale dojemny pribeh s tou fluktuaci najemniku, to se jinde v Praze nedeje :-) A tak jiste, vymluvu si kazdy najit umi. Na zalozeni obcanskeho sdruzeni (dnes spolku) ale staci tri lidi... a ta tvoje firma pod ctyri majitele nesla, takze... nic ti nebranilo zvolit skutecne komunitni formu, ze? :-) Na druzstvo jich je teda potreba 5, ale to bys pri trose namahy taky zvladnul, kdybys chtel.... ale tys nechtel, a o tom to je - problem bylo ciste jen tve ego.
    Ostatni podnikatele se na to proste vybodli (tak proc se do nich trefovat?) a nepouzivaji to jako soucast sveho marketingu - coz se o tobe rict nedalo a neda, ze? ;-) To jen ty tu sve neprilis uspesne podnikani schovavas za jakousi pseudo-komunitu. Ale jak uz padlo nize, formalni mezinarodne uznana definice sousedske site je proste jina a ty do ni nezapadnes, i kdyz se na hlavu postavis... sestimsmir :D Ono jak vidno nechapes zakladni koncept sousedske site - konkurence (komercnim) operatorum davno neni poslanim sousedske site - naopak i ta mista, kde to funguje v zahranici jde o komplement co defacto vykryva mista, kde trh selhal (coz platilo o dobe pred 20 lety i u nas v CR, ale dnes jsme jinde, zvlaste teda v Praze).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    to je jako, kdyby nemecky vladni strany diskutovaly, ze nacismus muze byt hodny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: tak ja predpokladam, ze radni clenove piratske strany vysledek referenda respektuji a neremcaji hodiny a hodiny na socialnich sitich o tom, kdo a co je komunismus, se kterym ma cesko hodne spatny zkusenosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, tohle je právě dobrá otázka :-) nicméně ten podnět je zpracovaný velmi kvalitně a je podložen množstvím zpráv, které se v souvislosti s tím objevovaly v médiích. je to výbušný materiál, dá se říct. Jestli Piráti jednou k něčemu budou, místo aby se navzájem trollili, tak budu rád.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no vidím, že to celé sleduješ taky, ale především: prostě jsme dělali sít' v oblasti, kde je hodně nájemních bytů s velkou fluktuací a menší počet lidí, kteří by měli současně zájem se sousedskou sítí dlouhodobě zabývat a přitom bydleli ve vlastním, apod. V zásadě to nabralo směr komunity, ovšem spíš komunity typu "firma vlastněná významnými zaměstnanci". V každém případě je to nějaká forma družstevnictví, akorát v tomhle příadě nevzniklo úplně spotřební družstvo, protože i vstřícné a spolupracující osoby dokázaly nejvýše maximálně tak zařídit zpřístupnění nějaké důležité střechy, ale v zásadě všichni očekávali profesionální servis a minimum vlastního angažmá (a to se během let prohlubovalo... zatímco v CZFree éře jsme spolupracovali s řadou nadšenců, co si sami přípojky aktivně instalovali, typickým klientem sítě po 20 letech jsou jejich rodiče, co v domě či bytu stále žijí, zatímco ti původní nadšenci se dávno odstěhovali :-)

    S.r.o. z řady důvodů není vhodnou formu pro de-facto družstvo vlastněné zaměstnanci, takže samozřejmě s tím máme spoustu problémů a tahanic, jako asi všude. Na druhou stranu tvářit se navenek prostě jako normální firma má i řadu výhod - takže nevím, proč si ze všech CZFree-derived subjektů vybrat zrovna nás a nějak se do nás trefovat. Doba se každopádně změnila, nadšenců je málo, současně ale nejdou (zejména na Praze 6) zdaleka všichni po nejnižší ceně, ale ani nejvyšší rychlosti a dávno kladou důraz hlavně na kvalitu a dostupnost služby. Konkurence je fakt velká, přesto spolupracujeme s každým, s kým to jen trochu jde (at' už jde o CZfree sítě nebo jiný typ sousedských sítí).

    Podle mě sousedských sítí, které opustily fázi bezdrátů a převěsů a dokázaly se fakt stát lokálním telekomunikačním operátorem, není zas tolik. Jak se to celé vyvine dál, to samozřejmě nevím, ale prostě nevidím svojí roli v tom celém procesu tak zbytečně a beznadějně, jak se to jeví možná tobě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a kdyz vas poslou do prdele s tim, ze do toho kecat nebudete... tak to ve vlade Ivan s Lipavskym zabali? :-) Nebo si jen psi zastekaji, ale karavana bude kracet dal? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ovšem jistě...zdůvodnění, že kdo podporoval Janku, je prototalitní a kdo ji odvolával, je protitotalitní... to je skutečně geniální.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nějací fanoušci současného ministra spravedlnosti, v tomhle klubu?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OPERAHYPNO: to se jako musi ocenit, ze se pirati projevili jako demokrati a vetsinou hlasu si odhlasovali, ze komouse ve vedeni nechteji. je proste videt, ze se strana bojovniku za stahovani autorsky chraneneho obsahu z thepiratebay.se meni. nicmene otazka je, jestli jim to pomuze u dalsich voleb zvednout pocet poslancu ve snemovne... ja myslim, ze ne, ze se divame na cestu smer zeleni a unie svobody.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam