• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK:
    MAKROUSEK:
    MAKROUSEK: thx (neironicky). Na jednu vetu to nemaju nikde pozeram, ale odstavec alebo stranka by sla. Ak hladas nieco podobne tak je to asi to
    "Piráti dnes vystupují ve všech patrech politiky a pokrývají veškerá politická a společenská témata. Jsou stranou liberálního středu, kladou důraz na diskusi, transparentnost a rozhodování na základě dat a informací." (ale je to strasne marketingovo vagne za mna)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Vize prvni odstavec, mise druhy.

O nás – ODS – Občanská demokratická strana
    https://www.ods.cz/o-nas

Pirati vizi a misi nemaj, maj jenom lidi

Lidé - Česká Pirátská Strana
    https://www.pirati.cz/lide/
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Co třeba: "Vize Pirátské strany je prosazovat svobodnou a otevřenou společnost s důrazem na transparentnost, ochranu občanských práv a moderní digitální technologie."
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Tak sa predved, kde to maju spravne? Volnym okom mi to pride rovnake, maju vsade program.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Google vize ods, vize ano, vize socdem atd.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: A aku mas viziu ty, jednou vetou?
    (aku maju "viziu jednou vetou" ine strany?)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: To je tvoje vize. Jakou vizi ma Piratska strana jako celek? Prave protoze nema, je tam, kde je.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    takovych prazdnych dutych romanu jen kvuli ipv6. stacilo by proste napsat: nemeli jsme na ipv6 mentalni kapacity a podarilo se nam sehnat experta az letos.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: vůbec nechápu tu fóbii z NATu, když vlastně řeší polovinu problémů se soukromí a firewallem. Stejně na IPv6 je první starostí všechno si na firewallu blokovat. Jen málo lidí si troufá nechat nějaké zařízení viditelné z vnějšího netu... naprostá většina IT je dnes vymýšlení nejrůznějších VPN a lidi se snaží neustále se uzavírat a nepůsobit na veřejných IP adresách.

Chápu, že s IPv6 máš možná spojenou nějakou idealistickou představu Internetu, který by byl právě třeba otevřenější, než ten dnešní, ale právě co tak pozoruju firmy a uživatele, tak to poslední, co chtěj, je používat Internet takovým způsobem, který slibovalo ve své době (před 25 lety!!!) IPv6.

Hlavně mi vadí představa, že IPv6 je něco nového: to, že se internetová komunita 25 let brání jeho přijetí (z čehož posledních 20 let to možné bylo a poslednich 15 let je to vysloveně podporováno), to prostě je fakt, který jsem si nevymyslel. No, že by to mělo nějaký důvod? IPv6 sice strašně chrání soukromí ignorováním MAC adres, ale pokud ho budu mít na routeru (ano, tím přiznávám, že toho času nemám) a zařízení u mě v síti nepojedou tím pádem přes NAT - nepůjde pak jednoduše rozeznat, kolik zařízení třeba u mě internet využívá, zatímco dnes je to díky NATu relativně skryté, apod.?

Jinak ano, Profant je čestný páprda (i když je na to ještě relativně mladej, proto "čestný"). A co?

ježišmarja, vyhrožování tím, jak někoho nahradí ChatGPT... na pizzu patří lepidlo, že ano :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: prosímtě, a tebe od boomera dělí kolik let života, vlastně? :-) (já taky tvrdím, že jsem genx a ne boomer, ale v očích mladých to dost splývá :-)

Je fakt, že já sám za sebe IPv6 k ničemu nepotřebuju, všechno mi chodí i na IPv4 zatím. IPv6 potřebuju jako provider, abych provoz z velkých CDN Mety a Alfabetu (Facebooku, Instagramu a Googlu) mohl odklonit jinudy, než přes vytíženou IPv4 bránu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: identifikovat zrovna e-turistu jako důvod odchodu core voličské základny se řada Pirátů zatím zdráhá, ale moje bublina mi to tak docela hlásila...

No, samozřejmě, kritika ze strany těch, co by nás stejně nevolili, i kdybychom se stavěli na hlavu, ta vždycky potěší. Ale e-turista skutečně problém byl...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: my vizi máme. akorát nevlastníme žádná média :-) a v rámci koaliční vlády jsme prostě dostali nevděčný úkol - ne něco, na čem by kamarádi mohli vydělat, ale něco, na čem naopak kvůli Pirátům nevydělají něčí jiní kamarádi (zjednodušeně řečeno). Ani si nemyslím, že byl nějaký prostor to udělat v souladu s nějakými dlouhodobějšími představami Pirátů. Na to, jaký máš na dění na ministerstvu jako politik vlastně vliv, se zeptej třeba id KEDRIGERN... ten nabral těch zkušeností víc, než já, já se neúčastnil (být řadový člen nemá jen nevýhody... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: Za mě: implementace pojmu "otevřená společnost" v digitální éře? Tedy orientace veřejné sféry na otevřené datové formáty, otevřené protokoly, otevřený software? A nejen na úrovni veřejné sféry, ale obecně i boj proti vendor lock-in, neopravitelnosti produktů, kurvítkům...

Jinak liberalismus 20.století byl přesně to, co nesnáší alt right: Transparency International, Soroš a tyhle věci. My jsme Soroš i bez jeho peněz, dá se říct :-) Liberalismus ve 21.století to má docela složité, protože byl zase jednou označen za nepřítele lidu. Vybírat si máš mezi oligarchickým populismem a takovým tím tradičním konzervivismem, zřejmě (levice je zakázaná úplně, to je tabu a ty jsi zrovna jeden z těch, kdo si myslí, že je to tak správně)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAKROUSEK: nebo musis vlastnit gigantickej holding, ktery ti umozni cpat desitky miliard do politicky kampane. pak ti staci politicky marketing a nemusis mit ani politicky program. nicmene do teto kategorie pirati asi nespadaj,.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Presne tak. Vo tom to je. Vizi a misi ma kazda strana, kazda firma. Kdyz nema, dopada jako Pirati.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Bojim sa ze ked chces riesenia na jednu vetu, budes sa musiet poohliadnut po trochu... populistickejsie ladenej strane
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAKROUSEK: serose a filmiky zdarma do kazde rodinky!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: A jaka je tedy vize a mise Piratu? Jedna veta vize, jedna veta mise. Ne spoustu blabolu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ano pane Niekto0. Je dobre, ze i vy koncite na ministerstvu. Minuskovani prispevku o tom, ze pirati nezvladli za deset let nasadit ani na svym webiku trapny ipv6, z piratu lepsi ajtiky neudela.

pricemz stacilo pouzit vhodny hosting, napriklad active24 nebo coolhousing nabizi ipv6 mozna dele, nez je samotna existence piratu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a jak je s programem Piratu konformni takovy eTurista z dilny donedavna "vaseho" uradu? ;-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam