• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hele, a v tom, že tě správcové (já jsem ostatně jen jeden z moderátorů, v České Pirátské straně...) mají tendenci vyštvávat z "prémiových" klubů na NYXy a nechávaj tě realizovat v klubech béčkových vyvozuješ ... co?

Proč si nezaložíš vlastní klub na nějaké tobě blízké téma a neovládneš pole? (podotýkám, že žádný můj klub na NYXu se nestal "áčkovým" a když jsem nějaký čas nějaký takový omylem vlastnil, tak vyvstala potřeba moderace vč. promazávání přehnaného tapetování a já ten klub v panice někomu honem věnoval...).

Všimni si, že v těch hodně frekventovaných klubech ani vlastníci nebo moderátoři nejsou extra aktivní, například (mě víc vyhovuje být aktivní, než, moderovat).

Ad zbytek příspěvku: Hřib kariérismus zdatně předstírá, ale vlastně... nevíme. Metro D rozbíjí kdo může, popravdě (Hřib asi nemůže za neustálé soudní spory zhrzených účastníků soutěží, že...). Jinak že KŽC Doprava jsou tuneláři veřejných rozpočtů a ne neškodní šotouši, to vím (od jiné party šotoušů) už asi 6 let a je to zajímavé téma... skoro aby si ho otevřel u Pirátů, že :-)

Myslím, že autem stejně bude jezdit část lidí vždy, část nikdy a část váhá skutečně podle komfortu (a když se rozhodnou pro MHD, tak tím ale zlepší dojezdové časy i těm, kteří autem prostě jezdí z principu a nic s nima nehne). Kvalitní MHD je v zájmu asi 2 ze 3 skupin (3 skupina, co vlakem či autobusem pojede vždy, možná spíš řeší cenu, ale to se potom posuneme k indickým předměstským vlakům - přežít půjde jen v 1. či 2. třídě, 3.třída bude totálně našlapaná hlava na hlavě...). Jenže MHD rozdělená na dražší kvalitní a tu co nejlevnější zase bude nepřehledná a špatně srozumitelná.

DPP za Hřiba aspoň našlápnul rozvoj tramvajové sítě, která je v Praze důležitější, než metro, a na rozdíl od autobusů je elektrifikovaná a tedy emise aspoň odsouvá z Prahy (pokud elektřina není k dispozici obnovitelná, což je škoda). V tom širším plánu věcí s Hřibem jako primátorem nebo náměstkem pro dopravu problém nemám. Korupce na DPP je širší téma. Myslím, že pouštět se do politiky bez znalosti korupčních struktur v pozadí je dobrodružství, dá se říct.

Třeba to, že svědkové v kauze Dozimetr, zřejmě "bílí koně", jeden po druhém za různých okolností umírají, to mi přijde jako zajímavé téma. Je jasné, že ti, kdo zatím umřít nechtějí, se chovají nějakým způsobem. Pokud vůbec něco, tak je Hřib někým řízený a chce prostě přežít. Nemyslím si, že šedé eminence mají zájem vystupovat přímo osobně do popředí....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vis, ono tamni pani "spravcova" je ve finale stejny despota jako ty - pokud jde o pluralitu nazoru, jen obklopena malinko jinymi lidmi :-) Tys me vystval z [Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] , ona z [Věci Veřejné - Pane Ministře, Honzo, vítej v našem týmu!] ... a princip, resp. "reseni" stejne :D A samozrejme v tom "reseni" jste ve finale stejni jak ti komunisti - potrebujete se vsichni akorat tak poplacat po ramenou, jak je to vase videni sveta spravne... a beda, jak se opovazi zjevit nekdo, kdo vam do toho hodi vidle jinym nazorem ;-)

Navazis se do ODS, ale Pirati uz davno v te sve kocabce delaji to same a tim, ze si zvolili karieristu Hriba prokazali, ze jsou fakticky to same, co jine partaje - kdy puvodni idealy jsou beztak davno v prdeli. Proste par lidi, co jim jde ciste o to koryto. Kecy o odbornicich? Kde ze ty casy jsou - a zrovna karierista MUDr. Hrib je zivej dukaz, chvilku fusuje do IT, pak je z nej "expert" pres dopravu, nejspis proto ze na Magistrat dojizdi z Haju metrem :D Akorat ze se mu nejak nedari... soucasne prusery DPP jdou politicky za nim, protoze on se podilel na dosazeni toho "noveho" vedeni. A neni to jen Dozimetr, je to treba i chronicky se zpozdujici vystavba metra D, rozbijeni MHD (prihravani zakazek firme, co ani nema co cim jezdit - nevadi, kdyz dodavetel nesplni co slibil, max. dame mu pokutu... a lidem reknem, at si polibi prdel a jedou si cim chtej) no a v neposledni rade nijak nezasahl ani proti nejdrazsi zeleznicni lince v Praze :-) Na periferii se v hromadne doprave pristupuje k cestujicim jako k obtezujicimu hmyzu - klidne se zrusi obsluha nekolika zastavek s tim, at si ten cestujici dojde taky kam chce (a nebavime se jen o stovkach metru). Ale pak se budou vsichni "divit", ze lidi jedou radeji autem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ano, ale tohle byl kontraklub pro lidi, kteří měli potřebu někde upozorňovat na to, jak moc jsou Piráti špatní, včetně důvodů, které byly zcela fiktivní nebo nepřiměřené situaci. Ty jsi z toho udělala čirou poltickou psychoterapii. (Což je klub, o který bychom si mohli zažádat, něco jako "hraniční porucha osobnosti + knižní koutek + skupinová psychoterapie + neúspěšné snahy založit vlastní sektu", nevím jak to shrnout, ale do jisté míry je o tom celý NYX, akorát nemůžeš všechno řešit na jednom místě v souvislém vlákně :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: snažej se preventivně uříznout každou větev, na které by je rozzuřený dav mohl jednou oběsit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: tak jako zaříkávači deště jsou oni prvotřídní, to zase jo!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: je to veřejný klub, který pár lidí kupodivu čte, ale nkoho tam nebaví debatovat. Přitom tématicky by se zrovna na flamwar (i když v jejím případě je to spíš takové jakési intelektuální demonstrativní sebeupálení na protest proti neschopnosti soutěžit s LLM, nebo já nevím o co jí jde) o podobných tématech hodil.

Tady to má být o Pirátech. Já nevím, kde jsi zrovna ty, když řešíme věci jako [HONCKA @ Věci Veřejné - Pane Ministře, Honzo, vítej v našem týmu!] - takže vyštveme z Pirátů "komouše" (=progresivní, liberální, prozelenou post-zhulenou středolevici), abychom si tam pozvali normalizační kádr, který skutečně býval kovaným bolševikem? Já tomu také nerozumím. Piráti podle mě měli být o tom, aby lidi, pro které jsou ODS šíbři nevolitelní stejně jako Babiš, byli také nějak v politice zastoupení. Současný stav směřuje akorát k tomu, že i Piráti budou nevolitelní, pokud se něco nestane.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: jejda to je nic co by 5 tacu babek nespravilo.

predpoved pocasi se bude delat po Trumpovsku - weatherman si neco na miste vymysli
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: ja bych sice moc rada kdyby si oligarchove podrezali vetev, ale nebudu si delat nadeje ktere by se mohly ukazati byti falesnymi
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    tohle jsem chtela zavest v Piratech, presne tohle. ale jak se zacli rozpadat, poznala jsem, ze to neni sdruzeni lidi ktere je ochotno se sesikovat za unifikovanou vifzi liderky. jsou to takovi hejsci, hsjsky a hejska co si mysli ze proto ze znaji slovo "austrian economics" by meli zapsani na seznam divu sveta.

to neni dobry oddil. dokonce to (skoro) vubec neni oddil.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: destrukce základní funkcí fungujícího státu mi nepřjde jako revoluce. opravdu to, že si oligarchové v rámci privatizace státu podřežou větev, na které sedí, mi přijde spíš demence, než revoluce...
    Steve Herman: "I've learned that in the past 10 days, the Nation…" - Journa.host
    https://journa.host/@w7voa/114124275477305438
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: když buddhismus prostě není to, co si do něj projektují západní veganští intelektuálové a intelektuálky. Není ani špatný, to vůbec ne... ve srovnání s genderovou segregací, která panuje v islámských společnostech (tím víc, čím větší vliv tam islám má, a do určité míry i v těch soft, typu, že do některé podniky a aktivity jsou čistě mužské apod.) i v Indii, jsou většinově buddhistické společnosti neuvěřitelně osvěžující (za občanské války na Srí Lance, když byly levné letenky a tak jsem se tam podíval, šacovala cestující v autobuse, jestli u sebe nemají bombu, policajtka, apod.). Buddhismus ale není žádná "zlepšená verze křesťanství". Je určitě dost zaměřený na nějaké rozvinutí potenciálu jednotlivce, ale sám o sobě nevytváří funkční společnost.. tu diskutabilně vytváří čínská konfuciánská byrokracie, ale zase za tu cenu, že jedinec nemá pro změnu hodnotu žádnou (když má tu smůlu, že se ocitne mimo dobře fungující mocenské struktury)

Už jen pochopit, jestli je východasijská společnost (což ale není jednotné kontinuum ani etnicky, ani jazykově, ani kulturně!) je spíš individualistická nebo spíš kolektivistická, je z našeho evropského úhlu pohledu prakticky nemožné posoudit. všeobecná ochota k nějakým ekonomickým, finančně vyhodnotitelným aktivitám, je zřejmá. Je to velmi tržní, ekonomikou se řídící civilizace, v jistém smyslu více, než my. Možná do Evropy ekonomiku zavlekli z Asie portugalští mořeplavci... tak, jako Španělé zase z Nového světa přivezli brambory....
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    dobrou revoluci "seize the means of production" dela Musk momentalne. IMO Trump, az bude situace fakt prihorivat, vyplati kazdemu 5000$ a budou zase zticha

tak se to dela - pragmatismus beats princip
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no vidim, ze mas koutek... kde robota te velmi bavi... bo ses tam sam a mas klid 😁
    Šimek a Krampol - Rozhovor s japonským železničářem (Vlaková souprava pro třetí tisíciletí) - 1987
    https://youtu.be/xOPaBhOnLUM?t=245
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    my dneska maximalne si tak ponechame firemni laptopy (ktere stejne nechceme protoze mame lepsi vlastni) a pak? 🤷🏻‍♀️

neni tady Janka Michaildu, ze by to poskytla poradenstvi?
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    "seize the means of production" v pripade largely agrarniho statu funguje fakt skvele, staci oddelat puvodniho vlastnika
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: sorry ale nesmrtelnost chrousta je moc

tady je to tangentially politicke, lidi co se zajimaji o politiku a jsou na Nyxu se dost mozna zajimaji o piraty

ale jo, dyt ja ti tady nedelam revoluci, a uz vubec ne revoluci proletariatu ryzovych poli
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    kdyz treba Thajci jsou taky buddhisti ale de facto to nic neznamena, ani pro radu mnichu
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: no prave nejsem si jista ze souhlasim o te Barme. fakt ti KR se necim vymykaj.

jednak proto, ze to bylo vuci vlastnimu obyvatelstvu. a taky jak to bylo brutalni a definivni.

pokud vim, v Barme casto jde o takovy spis harrassment, vypalovani vesnic a vyhnani obyvatelstva. ale je pravda ze blizsi detaily o tom neznam, Barmu jsem obesla v mem resersi. asi proto ze buddhismus.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: Pol-Potova manželka byla schizofrenička. To tě vtáhne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam