DANYSEK: ty tady budeš přednášet o "community", když se přitom nezdá, že by třeba komunita tady na NYX byla z tvého působení extra nadšená. Zdá se, že lidi s prémiovou verzí, co si tě dali do double ignore a moderátoři řady klubů tady tě... přehlasovali. Blbý.
Jinak my v roce 2002 stavěli CZFree.Net, ne CZCommunity.Net. Parazitoval si ty na naší myšlence, ne my na tvojí myšlence.
Nepochopil jsem "ducha peeringu", ehm. No to už přiměřeně mlhlavější. Ehm, že jsem anarchista? V roce 2002, kdy jsem ironicky používal na CujZFree fóru signaturu, kterou bereš jako "důkaz", jsem byl anarchismu relativně myšlenkově blízký (to asi bylo tím mládím). Od chvíle, kdy jsem spoluzaložil Piráty, asi už těžko budu anarchista. Ty nějak nejsi schopen pochopit, že lidi za 25 let třeba prošli nějakým vývojem, a pořád řešíš, co před těma 25 lety vlastně dělali (a co ti o nich kdo navykládal, zřejmě), že ti nevoněli a ty je musíš pořád někde stalkovat a vysvětlovat jim, jak před těmi 25 lety byli strašní.
Peering typu nix.cz pokud je komunita, tak je to značně elitářská komunita. Že bych se dotkl sebevědomí tvé nafoukané elitářské komunity, když jsem ukázal, že to samé dokáže i pár kluků, co připojej wifi k plechovkám od párků? No to chápu, že to asi hodně lidí naštvalo, taková představa :-)
Ad dnešní Piráti: je jasné, že jim DR vůbec nevadí a lidi, pro které soukromí politickým tématem bylo, to zabalili, když to zjistili (Marcek Kolaja, námatkou... nebo zakladatel Jiří Kadeřábek). Nejsem ze současných Pirátů a jejich agend bezvýhradně nekriticky nadšený. Přicházíme o voličské jádro. Ale je to taková, hmm, komunitní struktura. Hlasuje se tam. Takže se se prostě stane, že mi někdo přehlasuje. Před chvílí si to glorifikoval, takže ano: s mým názorem, že by se DR mělo zrušit, jsem přehlasovaný jak v naší síti, tak u Pirátů. Lidé prostě na šmírování provozu a donášení věří. Přináší jim to pocit jistoty v nějakou autoritu a tak. Já za to nemůžu, že to tak je. Já jsem duchem moc anarchista, většina populace ne, většina obyčejných lidí se domnívá, že na prostý lidi jako jsou oni sami platí jen přísnost. (to máš ostatně o tom, jestli etika stojí na pocitu viny nebo na pocitu hanby... ale že bys takových intelektuálních nuancí byl schopen, to fakt pochybuju, ty jsi spíš to biflování litery zákona... což je typické pro primitivnější formy organizace... nepřemýšlet, co je správné, ale prostě jen znát pravidla a vysmívat se těm, kdo se do nich tak či onak nenapasují)
CZFree.Net se víceméně rozpadl, protože členské subjekty se na jednotné definici ani jednotných pravidlech neshodli. Ze všech lidí, kteří se kolem toho motali, označovat za "parazita" zrovna mě, je nefér. Spousta sítí to zabalilo a prodaly se Pe3nám. (My mimochodem nabrali pár místních AP, které si chtěly uchovat nezávislost, když Deu prodal původní sféru vlivu FreeGate Pe3nám... tolik asi o tom, komu náš svobodnější styl vyhovoval a nevyhovoval....) Nejvíc na tom vydělaly normální operátoři, který mohli pronajímat různé uplinky a okruhy za přemrštěné ceny, aniž by se museli špinit investicemi do poslední míle a péčí o zákazníky.
Kde zase mě "nefungují základní věci"? Tobě nefunguje základní členství komunitě NYXu. Až dosáhneš zrušení aspoň deseti double ignore od klíčových osobností zdejší komunity, tak mi prosímtě choď přednášek, jak se umíš zapojit do komunity. Tvoje osobnost sama o sobě je přímo antitezí citu pro komunitu... tak proč o tom ještě poučuješ jiné, kteří se sice v komunitách nedokáží prosadit, jak by si představovali, ale aspoň se taky za guruy komunit nepkládají?