DANYSEK: dobře ale zabanovat na soukromém serveru v diskuzi člověka, který náhodně trollí a vyhrožuje, není bolševická praktika. To by bylo, kdybychom ho za to zavřeli do gulagu a jeho dětem zakázali studovat vysokou. Právě tohle zlehčování totalitních praktik je to, co mi na téhle rétorice vadí.
Hele, jako myslíš vážně, že postup.
1. vtrhnu do libovolného klubu a osočím někoho z místní komunity (členové Pirátů v klubu jsou), že je bolševik (což je urážka a zlehčování praktik totalitních režimů, protože ty fakt nebanovali na diskuzních fórech, že...)
2. jsem za to zabanován, což je důkaz, že moderátor je skutečně bolševik
...
3. profit?
S účtem OPERAHYPNO není rozumná řeč. Zaujal už v jednom zdejším klubu natolik, že si vysloužil zákaz nejen zápisu, ale i čtení. Pokud on o mě bez jakéhokoliv důkazu, logiky, čehokoliv (to, že není vpuštěn do jakéhokoliv soukromě moderovaného klubu, asi není dostatečný důkaz, že) začne tvrdit, že je "bolševik", proč bych o něm nemohl já tvrdit, že je nejspíš námezdný proruský troll? Trefuje se do Pirátů pod záminku jejich historického postoje k duševnímu vlastnictví (který Nová vlna navíc překonala) - ale reálně může jít o to, že jsme jedna ze stran, která se většinově postavila na stranu Ukrajiny proti ruské agresi. Fakt by mi zajímalo, jestli by stejně vehementně bolševismus vyčítat Stačilo! (kde je navíc zcela zjevný, že.. a ne několikanásobně imaginárně hypotetický)
Bolševici glorifikovali použití násilí (ozbrojená revoluce, diktatura proletarátu, následně světová revoluce pod vedením SSSR, apod.). Jenže jediný, kdo někomu ale vyhrožoval násilím (věšením na lucerny) je OPERAHYPNO, ne Piráti. Tohle je bizarní debata na tolika úrovních... ale ne, stejně se najdou lidi, co se ho zastávají. To znamená, že stačí kohokoliv obvinit z čehokoliv náhodného (sice bolševik, nácek, sionista, terorista, atd. atd není - ale mohl by být!) a automaticky je ok použít násilí?