KELDA: ja sem nekde videl naky video (snad fb), jak bylo zavakuovany namarinovany kureci prso s nakejma bylinama, vedle toho blansirovana zelenina, brambory v masle a stava a bylo takhle 5 archu, co arch, to porce. seslo se 5 rozesmatejch veselejch lidi, 5 archu dali jakoby do hotpotu uprostred stolu, coz nahradil profi sous vide vana. rychly strihy jak se bavej a pak vedle prostrenejch taliru a priboru nuzky, a pak kazdej vyndal jeden arch, nuzkama roztrihl a daval na talir. na zaver zrychleny prejezdy statickyho nacancanyho zradla, par zaberu tocicich se taliru a spokojene grimasy hercu u jidla.
osobne mi to pride fakt zlo takhle plejtvat plastem, no ale co uz s tim udelam.
ja osobne mam rad salmon na 45 stupnu. po vyndani ze ziplocu kuzi oloupam a misto ni na maso nalepim nori rasu, da tomu takovou dobrou chut.
k tomu mam vejce 60C na 60 minut a do 'kase' k nemu hollandaise ze sous vide sklenice podle tohohle. to je fakt nejvic easy recept na holandskou. nalejes vsechno do zavarovacky, zasroubujes a vhodis do vody. nakonec vyndas, otevres, rozmixujes ponornym mixem, dochutis a lejes.
Easy Sous Vide Hollandaisehttps://www.youtube.com/watch?v=p5hsqGJNrAU&ab_channel=ChelseaCole.v takovejch tech mini zavarovackach taky delam creme brulee. umichas to, nalejes, zavres vicka a do lazne. pak vyndas do vody s ledem a po castecnym vychladnuti jen zazehnes cukr letlampou.
osobne bych se vyvaroval vsech veci, ktery pak musis po vyndani jeste na panvi nejak zkrupovatet. to se z toho pro 15 lidi poseres.
nejvdecnejsi sou vejce. ty pak jdou jen rozklepnout na konec na kazdej talir a zalejt tou holandskou.
zrovna v ve vedlejsim klubu sem radil udelat z veprovy pecene roladu s xy naplni. plnena veprova rolada predem na panvi zatazena do hneda s nakym maslem pak vlozena do pytle a dodedelana do stavnata v sous vide, k tomu vejce s holandskou omacku, naky blansirovany zeleniny v sacku s maslem jen doohraty v lazni. prilohu vem oloupany brambory s cesnekem, smetanou a maslem, bilym peprem a soli, dej to do sacku a nakonec to zmixuj jak tu holandskou a mas dobrou kasi. dezert das creme brulee a nechas parchanty poradne se popalit s letlampama u zehu cukru...
vomacku udelej predem z kostky bujonu, vody mouky smetany a pepre a ve vetsi zavarovacce nech v lazni spolecne s 'pecenou roladou'.
na zacatek udelej nakej fresh predkrm, treba melon,feta,mint talir jednohubek s nakym toustem a mas vystarano