• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: tuhle podobnou mám, ale bez vlnek - jenže je právě moc široká...
    ledaže to aplikovat jako u těch nudlí - udělat ruličky ze širších proužků a to ještě dál nakrájet :)
    spiralizér mi nefunguje - třetina zůstane neokrouhatelná
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE: https://www.tescoma.cz/skrabka-julienne-presto-expert ? :)
    ja to koupila nedavno a jsem nadsena
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jen mi poraď, čím to krájet - co jsem vyzkoušela za vychytávky, nic moc to nefungovalo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    XMARGE: ja mam kombo lepek a kasein, bozi.. :(
    a navic nemuzu banany a avokado, je mi po nich vyznamne zle :(
    DIVA
    DIVA --- ---
    XMARGE: nevim .) ale mam dojem ze to neni zadny z tech co vyplivuje gugl. Je to tak rok co jsem ho kupovala, snad to nebyla nejaka mylka, jak kdyz jeden cas prodavali dallmayr kafe
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIDORI: což mi teda připomíná, že bezlaktozový nehrudkovací jogurt mají i v Kauflandu (jejich bezlakt.řada), ale ten má 0,1 g laktozy, což běžnému intolerantovi stačí, mně bohužel ne...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    DIVA: díky:o) u mě teda hraje ještě roli, jakej to má obsah laktozy (musí to být 0,01 g a ne jen 0,1 g).. Nemohl to být MinusL?
    DIVA
    DIVA --- ---
    XMARGE: je to nejaka obskurni znacka, nic povedomeho. Jestli ho tam uvidim, vzpomenu si na tebe.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    DIVA: můžu vědět jaké značky? já tam tvaroh ještě neviděla.. Jen od meggle (když mají bezlaktozový týden) a ten hrudkuje...
    DIVA
    DIVA --- ---
    Vyborny bezlaktozovy nehrudkujici tvaroh byva narazove v lidlu.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    XMARGE: nature´s promise si kupuju bezalktózový jogurt, je dobrý. Tvaroh jsem tu neviděla, ale zkusím větší prodejnu. Díky!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIDORI: albert - jejich nature's promise bez laktozy. Mívaj to v některých větších supermarketech a ve všech hypermarketech. Nikdo jinej nedělá bezlaktozový tvaroh, který nehrudkuje. Tenhle je ok a je dost hustý, drží s ním i krémy, když chci klasickou konzitenci, ředím ho mlékem (bezlaktozovým).
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    XMARGE: neměla bys prosím tip na bezlaktózový tvaroh? nějaký dobrý, ve vaničce.. na blohu jsem nenašla
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jj, to jsou ony,Uz mam pripravu tak zmaknutou,ze to mam komplet za 15 min hotove. Rada je delam se sardelema a cherry rajcatky,za me nej :o)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ráda se nechávám inspirovat druhými a před nějakou dobou mne zaujal třeba Mutha odtud z Nyxu. Dohodli jsme se, že když některé jeho jídlo zaujme, řeknu si o recept ,-)
    Tak jedno z prvních a doufám, že ne poslední :) [ MUTHA @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    WEWERKA: jestli se můžu vtírnout, tak mám intoleranci laktozy a blog, na kterém jsem přidala šítek "bez laktozy" na všechno, co je bez laktozy. http://www.pradobroty.cz/ vpravo najdeš onen štítek.

Každopádně se skoro vše laktozové dá připravit i bez laktozy - použije se bezlaktozová smetana, mlíko a tak.. A tvrdé zralé sýry obsahují minimum laktozy (parmazán, gouda, i ten eidam je neškodnej). Nebo je u tebe problém s alergií na bílkovinu kravského mléka?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Keto nudlema myslíš grusetky? Ty jsou skvělá příloha, kde by jeden dal knedlu nebo těstoviny. A lze do té placky i kdeco zabalit.
    Těstoviny bez mouky (grusetky) » nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/testoviny-bez-mouky/
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Z jejiho blogu hodne cerpam. Miluju jeji keto nudle,ty jsou vynikajici. Mam taky oblibene toto https://paleosnadno.cz/recept/cuketove-rollatini/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Nudle z cukety jsou dobrej vynález! Třeba na přepuštěným másle s česnekem a kousky sušených rajčat.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WEWERKA: Tohle bylo také výborné ,-) I když do japonského jídla daleko...

Pečený losos v troubě (lze jednoduše na páře - v alobalu, pustí dost svého tuku / nebo pro ty, co preferují - tak na plátku s másla), k tomu salát z červené řepy (uvařit nebo upéct, ochutit balzamicem a posypat sezamem) a nudle z cukety, osmahnuté naprudko na sezamovém oleji se směsí bylinek.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam