• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: divný je z automatu na probuzení, v losovi je filtr na chuť :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Bez toho tvýho divnýho "kafe" jsem jinak snídala to samý:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    snídali jste?

    TOREIP
    TOREIP --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kdyby to tak stacilo)
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: A já celou dobu přemýšlím, čemu z toho se říká "mašlička"!!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOREIP: Za "máslíčko" si dáš dvacet dřepů! :-)
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    Poctivej na tri prsty z plece. Trochu shazuju, takze hrany peceny a maslicka jen pomalu.

    FITH
    FITH --- ---
    ILLUZE: Tak ted si jdu pro slintak ja,mnam :o)!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DEVIL: ee, maso jsem i předtím opražila, prostě to není ono

    jinak litinová pánev je fajn na plynový sporák, ale na indukci to prostě není ono - i proto mi asi tak vadí váha, protože manipulace s tím je prostě u keramické desky o držku
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Čočka s uzeným, vařená v kachním vývaru a ochucená cibulkou na medu a přepuštěném másle.

    ELUSIVE
    ELUSIVE --- ---
    VALENTINA: nechci vykradat cizí napady tak tady je odkaz..ja jen dala 1/2 jablka a 1/2 jahody
    Fitness jablkový koláč z ovesných vloček - zdravý recept | BAJOLA ✌ Fit bez diet
    https://www.bajolafit.cz/...ek/?fbclid=IwAR1BCKi_NlFu6Eb2qI_cOaWyAM7AYyIXpqNsSlmuzZ9tQkp-T_YTfM146b4
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ELUSIVE: prosím recept
    ELUSIVE
    ELUSIVE --- ---
    Protein- vločkovy jahodovo-jablečny..bez mouky a cukru.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rehabiltace pravé končetiny pomalu postupuje, španělské ptáky už zvládám umotat. 12 hodin v Crockpotu, po orestování, jim pomohlo. Omáčka je z výpeku, cibule a zbytku okurek, co se pomalu vařily pod masem. Moje porce je se zeleninovou rýžou, chlapova s normální dlouhozrnnou.
    To nevzhledné na boku je vajco a zbytky párků, co se pekly spolu. :-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FITH: jdu si pro bryndák, uf :)
    FITH
    FITH --- ---
    Dnesni davka stesti,cuketova polevka,zeleninovy kolac,syrniky,jablecny kompot.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FITH: :D jestli neprijde uz brzo jaro, tak se definitivne promenim v otesanka:D uplne te chapu.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DEVIL: diky, prave jsem si rikala, jestli je rozdil mezi tema znackama. Udrzbu snad zvladnu.
    FITH
    FITH --- ---
    ILLUZE: Mam,zvlaste kdyz se venku zeni certi.Pustim si mluvene slovo a zacnu tvorit hodnoty :o).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ILLUZE: maso ti nesedne, protoze pomalej hrnec nekaramelizuje. jen pomalu tahne. maso by se melo zhnedit na panvi pred nasypani ke zbytku stew do pomalyho hrnce.
    ILLUZE: litinovou panev musis udrzovat a pouzivat ji. natirat ji sadlem. take by se nemela mejt detergentem, aby to nesmylo ochranou vrstvu sadla. jakmile ji oplachnes, tak ji musis dat zpatky na ohen a zahrejvat do ty doby, nez se vsechna voda vypari a pak pretrit mastnym hadrem...


    SARAJ: litinova panev je opravd pomerne tezka a je potreba se o ni starat. taky je potreba dodrzovat nahrivani panve nez se do ni prida tuk, jinak se bude vse prichytavat. treba ty palacinky na ni taky udelas i bez telfon/keramika povrchy. budou ale vzdy mastnejsi, protoze tu panev musis dycky pomastit nez tam das palacinku.
    litinova panev ale vyborne prenasi a drzi teplo. kdyz je zhava a nasype se do ni maso, neztrati tak rychle teplotu jako ostatni panve/hrnce. taky je vyhoda, ze muzes mit litinu na vsech typech varicu a nevadi ji ani vareni na ohni u taboraku... ja osobne doporucuju mit nejen panev ale i tzv. dutch oven.
    moje panev je tahle https://www.walmart.ca/en/ip/world-famous-cast-iron-skillet/6000189054629 20 cm prumer. znackovy panve skepsult ci lodge sou imho zbytecne napaleny. vyzkousel sem znacku lodge a jedine povrch mi prisel o trosku hladsi nez u ty neznackovy co mam ja. rozdil mezi vysledky byl naprosto neznatelny...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam