ILLUZE: maso ti nesedne, protoze pomalej hrnec nekaramelizuje. jen pomalu tahne. maso by se melo zhnedit na panvi pred nasypani ke zbytku stew do pomalyho hrnce.
ILLUZE: litinovou panev musis udrzovat a pouzivat ji. natirat ji sadlem. take by se nemela mejt detergentem, aby to nesmylo ochranou vrstvu sadla. jakmile ji oplachnes, tak ji musis dat zpatky na ohen a zahrejvat do ty doby, nez se vsechna voda vypari a pak pretrit mastnym hadrem...
SARAJ: litinova panev je opravd pomerne tezka a je potreba se o ni starat. taky je potreba dodrzovat nahrivani panve nez se do ni prida tuk, jinak se bude vse prichytavat. treba ty palacinky na ni taky udelas i bez telfon/keramika povrchy. budou ale vzdy mastnejsi, protoze tu panev musis dycky pomastit nez tam das palacinku.
litinova panev ale vyborne prenasi a drzi teplo. kdyz je zhava a nasype se do ni maso, neztrati tak rychle teplotu jako ostatni panve/hrnce. taky je vyhoda, ze muzes mit litinu na vsech typech varicu a nevadi ji ani vareni na ohni u taboraku... ja osobne doporucuju mit nejen panev ale i tzv. dutch oven.
moje panev je tahle
https://www.walmart.ca/en/ip/world-famous-cast-iron-skillet/6000189054629 20 cm prumer. znackovy panve skepsult ci lodge sou imho zbytecne napaleny. vyzkousel sem znacku lodge a jedine povrch mi prisel o trosku hladsi nez u ty neznackovy co mam ja. rozdil mezi vysledky byl naprosto neznatelny...