IKARIE: Kdyby vám to tu nevadilo, ráda bych tu tohle téma trochu rozebrala.
Když jsem to viděla rok dva nazad - byla jsem, jak jinak miluji hračky do kuchyně, zásadně proti - přijde mi, že člověk ztratí kontakt s jídlem - "ono to uvaří / upeče všechno za mne".
Jenže pak jsem nám pořídila gril, gril/vaflovač a pomalý hrnec, parní hrnec šel z domu. K tomu robot. Až pekárna doslouží, další po těch yx letech pořizovat nebudu, zvládne to robot.
A zrovna třeba ten pomalý hrnec mi poslední půl rok zachraňuje duševní (svým způsobem i fyzické) zdraví.
Jenže obzvlášť po tomhle období, kdy zásobuji 5 x denně 4-5 lidí porcemi jídla, peču většinu pečiva, do toho home office, dům a zahrada - regulérně to odnáší pekelně ruce - netuším, jestli degeneruji já nebo je to naše rodinná zátěž (řeší to babi z taťkovy strany i má mamka, ta chodí na opichy rukou už snad od padesáti). Ale bolí to jak sviň.
Jenže to vypadá, že v tom vaření / pečení za prvé budu pokračovat minimálně do září. A pak asi také, protože když teď jíme něco zvenčí, tak nám regulérně nechutná. Fakt až na výjimky.
A silně o té hračce začínám uvažovat. Prostě si to zjednodušit. Ale pere se to ve mně pekelně :((
Tak teď prosím - body plus a body proč ne si tu hračku pořídit.