• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Ale jak rika moje zena, je v tom X0% celozrnny mouky, takze je to vlastne zelenina. Obzvlast to zduraznuje u babovky, kolacu a susenek :-).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: já používám tento http://www.pradobroty.cz/2015/06/toastovy-maslovy-chleb.html a unese až 30 % celozrnných mouk včetně grahamové. Ale pak už ej to fakt skoro drobivá věc a ne každý snese jíst tolik celozrnnosti.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: recept by byl? Uz delsi dobu uvazuju, ze je to posledni pecivo, co jeste kupuju :-) jen mam trosku trauma z krajeni asi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: krásnej ho máš. Taky nemůžeme kupovat toasťák, kdyby nešel upéci, nejíme ho.
    TUILE
    TUILE --- ---
    asi sem se zamilovala.

    du mu napsat, ze az se rozvede, chci ztloistnout po jeho bonu ja!

    https://m.youtube.com/watch?v=5Mb_P5GAZK4
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A dnes naprosto dokonalý pšeničnožitný toustový chléb.
    Má jedinou vadu na kráse - už nedokážete pozřít žádný kupovaný ,-)











    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    V pátek momentální nápad a přitom se z toho vyklubal fakt výborný oběd - zapečené brambory se slaninou, česnekem a sýrem, mrkví v citrónovém pepři a k tomu fazole.





    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jarní bryndza. (Díky, Geisho! :)




    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Burt peceny v troube roztahne nozicky!


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kýta z přeštického vepře strávila noc ve společnosti čerstvých shiitake a sušených lišek v pomalém hrncu.
    Z hub a výpeku jsem udělala omáčku za pomoci mixu dušené cibule, smetany a mascarpone, chřest a glazované mrkve s tím docela ladily. Někdy jsou to fakt experimenty. :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    Mame tu novou sezonu a s tim prichazi tradicni problem co jist na zavodech, kdyz clovek nechce sedmidenni prujem z klobas od kantynsky.

    Zavitky jsem uz zkousel loni ale oschnou v krabicce, tak na zitra zkousim sous vide pytlik, trochu odsat vzduch a zatavit

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rudá Soňa.
    Polívka z plechových rajčat, červené řepy a červené cibule. (plus anýz, česnek, zázvor, kardamom, křen) Zužitkovala jsem jehněčí vývar, když se z něj sundá puk ztuhlého tuku, nevoní tak skopovinou a tady výrazné polívce jen dodal sílu vývaru z kostí.
    Doplněno domácím 12% jogurtem, křenem, mátou a křenovým listem.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOC256: Ano. Není to žádné testicko. Jen takový šlem:)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    IKARIE:
    Jako chapu, ze to je neco co umi hlidat teplotu a tak. Ale jak to samo resi, ze priprava polevek a omacek ma jiste faze? To te muze max upozornit ale asi to nefunguje ze nasypes vsechno do nadoby a to se s tim popere ne? Porad premyslim jak by mi to ulehcilo praci...

    Priklad obyc syrove polevky:
    - zasmazka
    - doliju vodu a dam pokrajene brambory
    - pridam syr

    V cem mi to ulehci? Pokud to je blby priklad, tak klidne dej prosim ilustrativnejsi...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KASUMI:
    To testicko je jen ghee a citron? Zadna mouka nic? Nebo mi neco unika?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: a nema se ten chleba postrikat sprejem s vodou a ta forma ma bejt namocena ne? To se pak neprilepi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - nezaostřený losos pečený v kopru, fazolové sladkokyselé lusky na smetaně se skořicí - vzpomínka na dětství. :-)


    KURE
    KURE --- ---
    IKARIE: můžeš to prosím nějak porovnat s tímhle?
    Polévkovar s mixérem PRESIDENT 1,75 l | Eshop.tescoma.cz
    https://eshop.tescoma.cz/...ent-1-75-l?gclid=EAIaIQobChMImPGKz6u16QIVjU8YCh0WjQk7EAQYBCABEgJgRPD_BwE
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw teda na bazosi se daj sehnat i kolem 7 tisic (asi starsi modely)...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    myslim si, zes to vystihla dobre.. pro zacatecnika nebo nekoho, kdo nema tolik casu to muze byt super, ale lidi, co maji uz hotovou kuchyn, spotrebice a umi varit to asi neni takovy prinos za ty penize, jak pise devil

    ta moje kamaradka treba vubec predtim nevarila, nebavilo ji to a nemela na to bunky.. ted si vari obcas jidla, ze koukam.. tze pro ni to byl urcite super kaug
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ILLUZE: jeste me napada jesdna vec, co bych vyzdvihla - ty hodne peces. kdyz bys to vyuzivala jako klasickeho robota, na zadelavani a hneteni testa, tak je super vychytavka integrovana vaha, nemusis odvazovat nekde vedle, proste to prisypavas a pristroj ti to vazi.
    (ale pro objektivitu - vazi po 5g, takze ne stoprocentne presne a co tak ctu ruzna TM fora, je to nejporuchovejsi vec na pristroji)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam