• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Skleněná poklička problém není. Vařím stejně jako ty a s jakoukoliv sedící pokličkou.
    To bude typem. Zkus od každého zasadit. Důležitý je, si to pak pamatovat:-)
    My teda na chatě pohodíme po záhonu brambory, které nám zbydou v garáži a k tomu nějaké zbylé od sousedky. U nás funguje to Čím hloupější sedlák tím lepší brambory. A fakt letos byly výstavní.
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Díky, našel jsem.
    :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: byla jsem na mobilu, tak jsem nemohla link
    [ Sous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě ]
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Díky, to mě nenapadlo, hledat klub.
    :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: Ja mam tohle

    DATART | Vařič Sous-vide Steba SV 50 černý
    https://www.datart.cz/...BA-SV-50.html?gclid=EAIaIQobChMIzKuVpqi46wIVibbtCh1ABguVEAQYASABEgLcL_D_BwE

    A na sv je tu klub
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Že jo. Škoda, že nezrají od května do listopadu. :-)
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, na vaření sous vide používáte co? Sháněl jsem něco na netu a vypadly na mě jak "pomalé hrnce", tak nějaké "ponorné vařiče, co se dají do hrnce a jsou nastavené na žádanou teplotu. Co je lepší. Tedy, s tím, že bych preferoval ten "vařič", bo na hrnec nemám nikde místo...
    Díky
    BAAL
    BAAL --- ---
    MONROE: je to kyta, protoze jsem po ni sahl jako prvni, krkovicka nebo jine tucnejsi maso bu bylo lepsi.

    Pote zatahnout na sporaku, 12hodin 80 stupnu v pomalem hrnci po vytazeni roztrhat vidlickou a finalni chvilka na sporaku s BBQ omackou
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jj, tři dny za sebou ,-) prostě z těch domácích rajčat to je naprosto o něčem jiném...

    Dnes pro jistotu čočková polévka s Anguso klobáskou ,-)



    WRKB
    WRKB --- ---
    KOC256: I když používáš tu špatnou část mozzarellovýho balíčku, v tomhle s tebou souhlasím. Podle mě je to taky odrůdou.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Pomalej hrnec uvaril trhane veprove

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: imho je to odrudou. muzes zkusit koupit vic skrobnaty brambory typu idaho a zkusit varit stejne s tvejma a pak porovnat.
    taky zkus nechat louhovat v hodne posoleny vode pres noc nakrajeny. zbavis je vody, ochutis je a ukaze se jejich prava natura - jestli sou moucny nebo skrobnaty
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ACKO: ne, respektive teda já vařím 90 % brambor na kaši, takže to asi ani nepoznám :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ACKO: cece, nikdy se mi to nestalo, kdyz slo o spravny brambory.. proste na salat kupuju acka

    mmch ale cela tahle diskuse patri imho spis sem [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    ACKO
    ACKO --- ---
    QUANTI: tobě se nikdy nestalo, že se ti brambory úplně rozpadly, rozsypaly, když jsi je vařila stejně jako dycky? Mně se to párkrát stalo, nejvíc mě to vytočilo, když to byla várka na bramborový salát. To šly do koše.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tyjo, čučím jak blázen, co jsou zmoučnatělý brambory o_O
    FAITH
    FAITH --- ---
    MAR_TINA: Moj postup je osupat a nakrajat na rovnomerne casti. Mam radsej mensie. Dam do studenej vody, este raz preplachnem, studenej vody dam tak asi 1cm az 2 cm nad zemiaky a privediem k varu. Bud s poklickou alebo bez, vyslednu chut mi to az tak neovplyvnuje. Voda je osolena, niekedy davam kmin, niekedy nie. Varim vzdy od oka a skusam vidlickou.
    FAITH
    FAITH --- ---
    MAR_TINA: Teraz ti to asi nepomoze, ale k roku. Mam tuto odrodu a za mna dobre, nemucnatie.
    Sadbové brambory Vysočina | ovosadba.cz
    https://www.ovosadba.cz/vysocina/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    myslím, že to byly marabel a red anna
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KASUMI: to řeším. Ale odrůdu a tím varný typ volíme před Velikonocema, než to sázíme, pak už to k řešení není. Dáváme jedny spíš střední lehce směrem ke kaše/těsto (ty červený, kouku, co to bylo) a jedny střední směrem k salátu (žlutý, rohlíčky). Levý střed a pravý střed.
    Ale loni následkem sucha a horka moučnatělo skoro všechno, zkoušeli jsme i kupovat. Vzhledem k tomu, že většina zde prodávaných brambor se zde pěstuje, mají všichni stejný problém. Zalévání nepomáh, ta nárazová voda do suché půdy je taky špatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam