• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    WRKB
    WRKB --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ta kulajda je sexy. Moc se mi líbí jak vaříš - takový téměř paleo a i to hezky vypadá. Keep on!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - pečený losos, restovaná cuketa na česneku se sušenými rajčaty. Kulajda s pošírovaným vajcem.



    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MOODYCAT: a jak z těch brambor pak dostaneš tu vodu? ;-)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KOC256: u normalniho hrnce je zvyseni tlaku dost minimalni, ta zajimava cast je snizeni odpadniho tepla unikem, papinak ti prida jeste ten tlak.

    Brambory varim s poklickou, v posledni dobe hlavne proto, ze to pres ni stejne sliju. Dobra metoda je varit ze studena cca 7 min varu a pak nechat dojit v hrnci. pak byvaji tak akorat a nerozpadaji se.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    pizza... niva, špenát, vejce, slanina podle objednávky dcery :)
    těsto z Alberta ale doporucit nemuzu, vyslo dost vysoky a nic moc teda, priste zas uplacam svoje...

    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Nevím, ja varim zasadne s pokličkou, dávám kvůli vitaminum do vroucí vody a moucne nejsou (pokud to samozřejmě není moucny typ, tedy C)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOIRAIN: no to jo. Jíme brambory poměrně často.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAR_TINA: a teď to ale musíš opakovat aspoň 3x, jedno měření, žádné měření
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: a to byla asi ta chyba!

    Včera jsem dělala žlutý bez pokličky na plný kotel a bylo to mnohem lepší. Ještě to zkusím na červený.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MOODYCAT:
    Casto to mam stejne no :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOC256: Ja to jako teoreticky samorejme chapu, taky jsem mela ve skole fyzikj :), ale vzdycky jsem to povazovala za zbytecny spinit vic nadobi, nez je nutny.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MOODYCAT:
    poklickou zvysujes tenzi par nad kapalinou a tim snizujes teplotu varu :).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    AIJA: Asi jo, jen mne to prijde zbytecny spineni poklicky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    S pokličkou se uvaří dřív.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Brambory davam do studeny, poklicku nedavam nikdy a nevedela jsem, ze se to ma :D.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: nic si z toho nedělej, když mám kde, kupuju červené, chutnají mi nejvíc ;-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOC256:
    Tak teda dík. Většinu máme letos červenejch:-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Skleněná poklička problém není. Vařím stejně jako ty a s jakoukoliv sedící pokličkou.
    To bude typem. Zkus od každého zasadit. Důležitý je, si to pak pamatovat:-)
    My teda na chatě pohodíme po záhonu brambory, které nám zbydou v garáži a k tomu nějaké zbylé od sousedky. U nás funguje to Čím hloupější sedlák tím lepší brambory. A fakt letos byly výstavní.
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Díky, našel jsem.
    :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: byla jsem na mobilu, tak jsem nemohla link
    [ Sous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě ]
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Díky, to mě nenapadlo, hledat klub.
    :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam