• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Gratinovaný camembert s vlašákama coby předkrm.
    Sestra dodala domácí párky z baranů a vepřového, k tomu se hodilo pikantní lečo s houbama.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí ragú s čerstvou domácí hlívou a sušenými liškami.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Quiche se špenátem, lososem a sušenými rajčaty, vyšel naprosto božsky. Hodně plńky, málo smetany. :-)


    DEVIL
    DEVIL --- ---
    pěstební dělnice.... sorry, zvracena asociace
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MORRELLI: To ti přesně neřeknu, objednala jsem to jako pěstební blok.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MOIRAIN: na cistej cirej vyvar staci, kdyz ty kosti/maso/cokoliv pred varenim upeces v troube.

    Mam pak jeste takovej trik “na hovado”, ze ty horky kosti v papinaku zaleju studenou vodou a seberu nahore ten vysrazenej tuk, teprve pak to dam varit. Funguje spolehlive.
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    KOCHANSKA_CH: na jakem substratu je ta shitake?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Včerejší guláš.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Teplý salát. Bulgur, batát, paprika, kapusta, feta, cibule.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Koleno ,-)

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Nedělní snídaně/oběd


    KOC256
    KOC256 --- ---
    MATHEA: Tak jsem se vcera do toho pustil. Pres noc se to jeste nalezelo a parada...

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Neděle





    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOIRAIN: U nás rovněž asijská inspirace. Něco jako směs zeleniny, kuřecího stehenního masa a jater s houbou shiitake - neboli houževnatcem jedlým z mé první sklizně. Zřídila jsem si v bývalé garáži (dnes vlhký sklad dílů ze starých aut a jiného bordelu) houbovou zahrádku. :-)



    KOC256
    KOC256 --- ---
    MOODYCAT:
    Jako mi tam ta nakyslost nevadí, naopak mi tam i seděla. Takže toto potvrzení mě trochu uklidnilo, protože jinak ten "tuk" se dá nahnat i máslem. No budu to prostě ještě ladit. Každopádně díky za pozitivní info :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAMOUT: jasně, že na funkci to nemá vliv, mne to jen dráždí jako něco, čeho nejsem schopna spolehlivě dosáhnout, jako technologická schopnost, jinak mi věci v kuchyni jdou, holandskou zvládnu poslepu, o suflé jsem se, pravda, nepokoušela
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOIRAIN: My mame vyvar jako surovinu na dalsi pouziti, jedinej pripad, kdy vidime jeho barvu a cirost, je prave pholivka. Ale nijak nam to zily netrha.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAMOUT: já už zkoušela snad všechno, bílky, sbírat pěnu, prolít vařící vodou...nikdy nedosáhnu čirého vývaru, když bych ho mít chtěla, někdy se mi podaří, ale spíš mimochodem a nejsem schopna to zreplikovat
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOIRAIN: Na cistej vyvar musi clovek poctive sbirat tu penu, co se tam tvori, nejlip jeste pred hlavni pripravou kosti ovarit, a pak oplachnout. Coz je ovsem pruda, takze nejlepsi je smirit se s tim, ze je zakalenej, chuti to nijak neubira :-).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Taková jakože asijská obědová polífka. Kachní vývar (koupila jsem zlevněný kachní ořez na polévku) s kořením - badyán, skořice, nové koření a kuličky pepře + celkem velký kus zázvoru + dva stroužky česneku, obrané maso, asijská zelenina z pytlíku a bun rýžové nudle. V misce ochuceno rybí omáčkou, citronovou šťávou a kapkou shirachy. Dobré to je, zopakuji. (chuť "pho" polévky jsem chytila dost dobře, jen nedokážu ani za boha vyrobit čirý vývar, ale zas tenhle bych vyklopila z hrnce, jak v tom bylo hromada kolagenu)
    K dokonalosti tomu chyběly čerstvé bylinky.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam