• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Rafute - recept z Okinawy. Skoro čtyři hodiny vařený vepřový bok v sójové omáčce, mirinu, hnědém cukru, zázvoru a čtvrt litru vodky. Čekání bylo nekonečný, ale vysledek je ultimátní.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Neděle, nácvik na chudou stravu.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: snad to bude čitelné. Na cibulky se chystám

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Dekuju!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: vyfotím ti recept, který je na celou stránku, protože japonci.
    Reálně : do rendlíku naliješ balzamikový ocet, přihodíš do něj rozmarýnovou větvičku a na mírném ohni ho hřeješ, až máš poloviční obejm a je hustý. Dáš stranou.
    Opékáš na pánvi osoleného a opepřeného lososa a na konci ho tím octem hojně potřeš.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Prosim kucharku nebo nejaky presnejsi navod, to mi pojede!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Skoro obyčejný losos, ale podle japonské kuchařky jsem ho potřela balsamikovou redukcí. Ohromné vylepšení.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd ,-)
    S trhaným vepřovým. Bulky podle Koko.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Krevety :)

    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BAAL: My jedeme plastový kýble od křupek z krámu...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnešní pozdní snídaně. Sestra má malé hejno kachen, dostala pár vajec, tak šly do papriky pod parmezán. Opražený Speck z Rakouska k tomu nesmí chybět.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Včerejší páteční ryba - pečený halibut se zeleninou a tatarkou.

    N_I
    N_I --- ---
    nemam foton, ale udon nudle, mrkev,brokolice, jarni cibulka, teryaki, chilli..osmah, podusit, lehce vyvaru.....rychlej super dobrej obed
    VALOR
    VALOR --- ---
    Koncentrované šťestí

    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    FRENNET: Jak pro blbečky je přesně to, co potřebujeme my, kteří vaříme zřídka, nebaví nás to a ve spoustě pojmů v průměrných receptech se nevyznáme! :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PABLITOS:
    Jen aby si to nevylozila blbe :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    PABLITOS: jeste teda k tomu stani u plotny. Ze zacatku to bude trochu narocnejsi a delsi stani u plotny, ale jak se nauci ten postup, tak je to sup, sup.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    GEISHA: Zrovna Simple od Ottolenghi mě zaujala. Už jen díky tomu, že jsem měl tu možnost ochutnat pokrmy dle receptů z knihy u jednoho ze zákazníků. A musím dodat, že jsem byl překvapený a zároveň spokojený s jeho nápaditostí a výsledným pokrmem. Jen si nejsem úplně jistý, jestli se dají všechny ingredience u nás sehnat, ale dnes už více méně asi ano. A pokud ne, tak se dá stejně vždy nějak improvizovat...
    Děkuji všem
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    PABLITOS: mne se libi:
    1. Kucharka pro Dceru (je to tam sice jak pro blbecky, ale zase podle ni uvaris bajecne i nejhnusnejsi jidlo z jidelny)
    2. Umeni Francouzske Kuchyne od Julie Child. Naucila jsem se podle ni varit, ty postupy co tam pise jsou sice taky jak pro blbecky opruzoidni, ale naucis se udelat besamel a jine ruzne zakernosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam