úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
BAAL
---
---
10:05:14 27.11.2022
GEISHA
: Muzu pouzit forek o tom ze se to da pouzit misto intimniho mydla, ale jsem proste idiot, nikdy jsem se nenaucil cesky, sorry, bohuzel se to asi nikdy nezmeni, pokud ti to drasa OCD asi doporucim ignore moznost.
SALVATOR
---
---
8:38:04 27.11.2022
+3
GEISHA
: Dá to do mrazáku a bude to chilly.
BAAL
---
---
16:02:38 26.11.2022
1 odpověď
+9
V kauflandu meli v akci nejaky levny olivac, tak bylo na case zase nalozit nejake maceraty.
PRAASHEK
---
---
18:16:18 25.11.2022
+1
...a od té chvíle o něm nikdy nikdo neslyšel
XNOELX
---
---
19:06:48 24.11.2022
BAAL
: a má to nějaký pokračování, nebo jsem na tahu? (nebo jsem na tahu :D)
BAAL
---
---
17:28:47 23.11.2022
1 odpověď
+6
Z cyklu žijeme skromě podle toho co je v akci v lidlu dnes epizoda krutí curry, protože bylo v XXL týdnech:) Jen teda vaření pro jednoho z kila masa sebou přináší to, že toho mám na týden někdo večeři?:)
KOCHANSKA_CH
---
---
15:17:37 23.11.2022
+16
Nízkoglykemický bourguignon z CrockPotu.
N_I
---
---
15:11:56 23.11.2022
+1
MOODYCAT
: tak pošlem nějaký na východ kua...
jinak beru zpět, guláš sem si přidal ještě s rohlíkem a i tak byl dobrej!
bez protlaku...a už vím co to asi zachránilo...litr vývaru..:)
MOODYCAT
---
---
14:35:47 23.11.2022
1 odpověď
+5
N_I
: Zelnaky dokazou zachranit cokoli, verim, ze i atomovou valku :).
POHODAVOLE
---
---
13:11:50 23.11.2022
+1
N_I
: taky nedavam vse. Naposled jsem dal misto vody vic stavy z kimchi a je to super. Dobra je i ta omacka. Stejnou delam k dim sum :)
N_I
---
---
13:06:53 23.11.2022
1 odpověď
POHODAVOLE
: aaa zase kupa netradicnich picovin...suseny zazvor lol..vino mirin..to zas udelam podle svyho jeee....:)
POHODAVOLE
---
---
13:01:31 23.11.2022
1 odpověď
POHODAVOLE
: pisu jak vepr..
N_I
:
https://fresh.iprima.cz/recepty/s-klarou-v-kuchyni-kimchi-palacinka
POHODAVOLE
---
---
12:59:53 23.11.2022
1 odpověď
±0
N_I
: jinak dobra nahoda, Ja obedvam gulas od pondeli. Jeste zitra naposeld a dlouho nebudu delat :D
N_I
---
---
12:56:58 23.11.2022
1 odpověď
POHODAVOLE
: posli do posty recept...ikdyz ja varim jak prase..
dnes misto protlaku par rajcat nasekat...a cau ne..:)
cibulka mi lehce zcernala...lol lol...
jak rikam..zelnak to cely dost podrzel...ale kolegove se oblizli a vototadyde....
POHODAVOLE
---
---
12:55:39 23.11.2022
1 odpověď
N_I
: dobra je palacinka z kimchi :)
N_I
---
---
12:44:01 23.11.2022
1 odpověď
zelnaky sem potunil tim mym pseudo kimchi...
N_I
---
---
12:39:04 23.11.2022
2 odpovědi
+5
neumím omáčky tak dnes první guláš v mém životě
zachraňují to dost zase ty vaše zelnaky..to je vynalez vam reknu
SPIKE411
---
---
4:23:47 23.11.2022
+26
Posledních pár dnů jsem
intenzivně myslel na šunkofleky
Tak včera první pokus. :)
LEA1
---
---
16:58:30 22.11.2022
+1
KOCHANSKA_CH
: Zrovna je sezona, v makru mají filety ze sleďů za 217 kč/kg, naložíš dle vlastní chuti
MAR_TINA
---
---
9:52:56 22.11.2022
+1
KOCHANSKA_CH
: i losos.
MOODYCAT
: A vcelku dobře, bez kostí a kůže chutnají všelijaké ty předpřipravené ryby z Lidlu (třeba obalené filety z tresky, jen dát do trouby) nebo z M&S.
Jsem ubytovaná v místě, kde je v každém obědě a večeři v nabídce i ryba. Zatím mě nepřesvědčili, česká (zde česko-německá) kuchyně a ryby nejsou kamarádky.
KURE
---
---
9:52:30 22.11.2022
+1
MOODYCAT
: imho ne.
Záleží teda co přesně myslíš tim "jako slaneček" a co s tim chceš dělat.
protože opravdovej slaneček (k dostání v ruskejch speciálkach) je celá ryba v kýblu
https://www.rajdelikates.cz/2494-slanecek-malosol-1kg?mwg_rnd=5662315
Pak jsou k dostání sleďový filety, ze kterejch se motaj uzly, ty se prodávaj s kůži, protože se to s tou kůží i jí :)
(na Rujáně se takovej kyselej sleď s kůží dává do housky jako street food je to moc dobrý, jen si to musíš hlídat aby ti to nesežral racek.
https://frankkoebsch.wordpress.com/2009/06/28/malen-in-warnemunde/attachment/140704/
)
Daj se koupit sleďový kousky ty jsou pravděpodobně bez kůže:
https://www.morskeprodukty.cz/produkt/sledove-filety-kousky-
v-oleji-sled-pod-koz
ichem/?mwg_rnd=50888
41
a nebo prostě rybu viz:
KOCHANSKA_CH
KOCHANSKA_CH
---
---
9:26:22 22.11.2022
2 odpovědi
+3
MOODYCAT
: Filety nebo steaky z větších ryb bývají v rybích prodejnách bez kůže, třeba mořský ďas, tuňák, mečoun, treska...
CMLKA
---
---
8:22:50 22.11.2022
SAMOUT
: co doporucujes pouzit, kdyz nemam dceru?? ;)
MOODYCAT
---
---
7:53:29 22.11.2022
3 odpovědi
Kdyz si vygooglim slanecky, nachazi mi to samy ryby s kuzi, coz nemam nervy to loupat. Rada bych jedla vic ryb, ale sehnat neco bez kuze se mi moc nedari. Existuje neco jako slanecek bez kuze?
REONA
---
---
22:11:03 21.11.2022
+1
BAAL
: S vařenými brambory, cibulí a za studena lisovaným slunečnicovým olejem!
KOCHANSKA_CH
---
---
21:51:17 21.11.2022
XCIDER
: V MAKRU nakupujem cca jednou za čtvrt roku a nenarazila jsem na ně.
KOCHANSKA_CH
---
---
21:49:12 21.11.2022
1 odpověď
Došlo k nedorozumění, coby diabetik jsem chtěla sledě naložit bez cukru. Zavináča seženu aj v Šalingradu.
XCIDER
---
---
21:24:21 21.11.2022
1 odpověď
KOCHANSKA_CH
: Makro tam mate, ne? V tom prazskem kupuju sledove filety pravidelne...
FRENNET
---
---
21:14:27 21.11.2022
BAAL
: Snist na chlebu s maslem.
FRENNET
---
---
21:13:51 21.11.2022
KOCHANSKA_CH
: Fakt? Ja ho tam-v rybarne u nove brany videla a i koupila. Nalozeny v kyblu se slanou ci jakou vodou.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam