• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BAAL: ty chia si dělal jaký poměr? Mě to totiž strašně nechutná, ale s tím kokosovým by to mohlo jít ;)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Když jsem minule objednával ořechy na grizllym, tak jsem vzal pytel Chia, protože proto, tak mě napadlo že bych to mohl naložit s malinama přes noc do toho zbytku kokosového mléka ze včerejšího kari a je to fakt dobrý jako snidaně.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Měl jsem hlad, doma žádné jídlo a na nákup se mi fakt nechtělo, takže jak s tím naložit, našel jsem v mrazáku ramen nudle, nějakej zbytek unaveného zázvoru, česneku a cibule, takže jsem vyrobil nějaký základ pro kari, přidal burákové máslo, med, spoustu papriček, limetu, nudle, jako protein jsem našel v lednici halumi a mátu z akce fort minulý týden. Celkově na to jaký to je punk to bylo moc dobrý:)

    #ZeŽivotaStaréhoMládence

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Vy mi ty chlapy rozmazlite!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ... jeste sem si vzpomnel šatečky(šátky) mely luxusni krusticku z drobenky!! drobnost, ale takova ta tecka k dokonalosti! :O)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Já chci o víkendu dělat tohle, mužův pokyn byl "něco z pradobrot" a mám tu švestky a otevřený mák :D
    XAJA
    XAJA --- ---
    FERRYH: u nas sa teda mlety mak len spari vriacim mliekom, nie smotanou (ale zase sa niekedy pridava trocha masla, takze to nakoniec vlastne tu smotanu da:)


    BERUSKA_CA: ale ty nie si v strednej europe, ze? aby sa na teba nedivali divne, ze ich chces sfetovat:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    FERRYH: tak, tak. visne a vsetko slivkoidne je s makom najlepsie.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    šatečky(šátky) nezapomenout potrit vejcem, aby byly krasne :O)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Mlýnek na mak mám, stav se. Letiště se v Šalingradu taky najde.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BERUSKA_CA: on ten mak asi neni zadna veda :O)) kdyz jsem koukal jak to delala mamka, tak to bylo jednoduche - sam sice varim, ale peceni to nemam rad, na to jsem linej, se priznam, tak ber me zkusenosti jen jako zprostredkovane... :O)

    hodne na jemno umletej mak (to jemne mleti je asi dulezite! vzpominam si kam matka nadavala na novej mlynek na mak, kdyz se ji starej rozbil a nakonec si sehnala stejnej typ jako ten rozbitej od sousedky, ktere mela dva :O)
    mak pak varila s cukrem a hustou smetanou (asi 30% +?) mozna pridala lzici masla ... trosku rumu nebo esence a a nekdy nastrouhla jemne trosku citron nebo pomeranc kury ... a pak michani a vareni na mirne ohni az to bylo hodne huste ... aby to neteklo z tech buchet nebo satecku ...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    FERRYH: To zni jako skvelej napad, clovece! Akorat jsem nikdy nezachazela s makem, jdu zjistovat, co se s tim dela. Mirabelek je tu porad dost.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zkus neco s makem ... tyhle "slivky" jsou stejne jako svestky naprosto uzasne v kombinaci s makem...
    mamka delavala treba takove obry satecky 10x10cm, uvnitr plnene makem a mirabelkama nebo svestkou ... mnaaam!
    dulezite je cast toho maku nechat v ruzku satecku volne na vzduchu, at se zapece ... mak pak ma dvoji strukturu zapecenou + pod testem mekouckou jemne nakyslou od slivek-svestek... :O))
    testo uplne obycejne jako se dava na buchty... :O))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    “Ten strom zesilel, pojd si okamzite pro kos!”
    A tak bude zitra na zakladne k snidani mirabelkovy kolac.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rajčata, říkáte? :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se přidám k rajčatovemu šílenství

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORAETLABORA: Houbám se vyhýbám jak čert kříži, ale tahle kombinace vypadá tak lákavě…
    ORAETLABORA
    ORAETLABORA --- ---
    úlovky z chaty..na bílém víně, česneku, tymiánu. S krůtou, tu jsem teda neulovila. A jako příloha jáhly :-)

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Pokud je cerstve mlety, tak nejlepsi vec, kterou s tim muzes udelat, je pridat sul a pepr, a snist tak :-). Nejlepsi vec z dobryho teleciho je tatarak :-).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Ragú se zampionama, cibulí a smetanou, zastriknout bílým vínem a nesetrit s tymianem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    nemáte někdo dobrý recpet na něco z mletého telecího?
    Třeba něco zapečeného? Bude to chtít nějak "namočit a hodně ochutit", maso je dost suché a nijaké.
    Vysypala jsem balík z makra a bylo to změť prorostlých kousků, že jsem to semlela. Karbanátky stály za houby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam