To mi připomíná… Tuhle mi zbyla nějaká vepřová plec a měl jsem doma mrkev, tak jsem si rozhodl udělat vepřové v mrkvi… akorát nakonec z toho vzniklo trochu něco jiného. 🙃
Tady se mi líbilo, že část té mrkve a cibuli podusí a rozmixuje a část mrkve jen lehce povaří na závěr, aby zůstala křupavá:
Vepřové v mrkvi, o jakém se vám bude zdáthttps://www.kucharkaprodceru.cz/veprove-v-mrkvi/Na rozdíl od receptu jsem ale:
- maso poprášil lehounce moukou před opečením (a teda opekl jsem ho hodně, ehm, dohněda),
- místo vody podléval bílým vínem, které mi taky zbylo z jiného vaření,
- přidal i bobkový list, nové koření a samozřejmě ke konci i muškátový oříšek.
Jinak jsem postup plus mínus dodržel.
Takže z toho nakonec byla taková tmavá silná stew. Dobrá s bramborem i jasmínovou rýží (obojí zase nějaké přebytky z jiného vaření :D).
Extra fotogenické to nebylo, ale dobré moc, obzvlášť v téhle zimě.