• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    ALDARION: recept, prosim!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Objev vegetariánského haggisu je skutečné požehnání pro ty, kterým se dělá šoufl z pachu vařených ovčích vnitřností. Těch pár žampión§ v tom zmizí tak, že si jich nevšimne ani člověk, co moc nemusí houby. Jen bez whisky sauce to je vlastně hodně málo houbovej kuba. :D
    Burns Night! ;)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: nadhera!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kočanská peče často a ráda. To nemohu říct. Ale v rámci bezmasého čtvrtku jsem vytvořila francouzský cibulový koláč podle Grusovky. Slaninu jsem nahradila slaným sýrem jadel, takže trochu aj podle Babici.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: Haha. Oká :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    RUTHLESS: Spíš to sugo ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: Rajčat? Plánuju jet karavanem…
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: My to tak desítky let fakt neděláme, sugo jsem dělal loni poprvé :-D todle jsem v životě neslyšel. A upřímně ani u nikoho v Itálii teda neviděl.

    Growing Up Italian™️ on Instagram: "The best tradition in the world ❤️🍅 (@oheyitsamanda)"
    https://www.instagram.com/reel/CwsEKS2O3o0/?igsh=MzY1NDJmNzMyNQ==

    Čím to muže být? Upřímně ani v žádným návodu na sugo jsem to nečetl.
    GEISHA
    GEISHA --- ---
    RUTHLESS: problém je v tom, že rajčata nemaj dost nízký pH, abys je mohl zavařit jen tak, jako třeba marmeládu, musíš to pH aspon na povrchu snížit (zalít citronovou šťávou) jinak riskuješ v lepším případě explozi konzervy, v horším botulismus. Povařit u termostabilních mikroorganismů prostě nemusí stačit.


    ---
    Prosím nevytahujte argument "děláme to tahle desítky let a nikdy se nikomu nic nestalo" a spíš jděte děkovat tam nahoru, že jste měli štěstí ;)

    Více o bezpečné konzervaci ID MOIRAIN
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    RUTHLESS: Kdybys měl nějaký přebytky, hlásím se k odkupu ;).
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Nalozeno

    WERKA
    WERKA --- ---
    ACIDQA: V mrazáku nic, ve sklenici to bude jiná pohádka (tipuju rajčata nezavařuju, takže jsem to nikdy nestudovala)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A mam teda zmrazeny i ruzny maly rajcata, prekrajeny na pulky a celou zimu je pouzivam do testovin. Jen jsem je pred zmrazenim umyla a nechala oschnout.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ja si delam normalne sugo… tuny suga a mam to v mrazaku. Bez konzervantu. Co se muze stat?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Zajímavý. To mě nenapadlo. Dělal jsem to v lete bez a v pohode. Ale jako delam sugo a takový věci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: nezapomeňte konzervant, jinak riskujete. U rajčat bych se na čistotu, zavaření a sůl nespolehla a vždycky tam přidávám pomůcku ke konzervování. Je to násobně menší zlo než plísně nebo výbuch po zkvašení.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Plánuju to jako víkend s kamosema a detma a proste u toho zpracovat rajčata
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: metrák naráz, to by mě asi kleplo. Můj limit je velký kýbl, tak 15 kg.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Ja se v srpnu chystám na tejden do Itálie a ten metrák rajčat přivézt :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě... Tak my jsme zavařovali rajčata, kila rajčat, možná metrák rajčat.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam