• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: My, římští psi, ještě ne. A já, se svýma zdravotníma mantinelama, (cukrovka, zánětlivé střevo) stejně nejlíp prospívám na mase a jiných živočišných bílkovinách v kombinaci se zeleninou a ideálně bez lepku. Takhle půstovat nemůžu. Tak mě dnes na chodbě přivítala vůně čerstvé sekané, co jsem ráno dala v CrockPotu dělat. Plus zbytek vepře.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Náhodou to máš hezký.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dneska máme my řeckopapeženci první den velikonočního půstu a zároveň přísnej půst, takže jen jedno jídlo do sytosti a vše zcela bez živočišnejch přísad.

    Tak jsem vsadil na zeleninový ragů z cibule, mrkve, hub, rajčat a česneku, vegan imitaci strouhanýho sejra (koupeno s 80% slevou v Makru a od té doby v mražáku pro případ jako dneska) a těstoviny. Panpolrajch sice ve svým pořadu říkal, že barevný těstoviny jsou vždy horší než normální nebarvený, ale tím se nenechám vůbec odradit.

    Na fotce to vypadá skoro bez toho ragů, holt jsem udělal uprostřed těstovin důlek a vše vrznul tam. Holt nejsem a nebudu fotograf :)

    No celkově vzato jsem si docela pošmáknul.

    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Pečená zelenina - batáty, mrkev, petržel, celer, řepa, cibule, česnek a bylinkový tvaroh.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mango, mrkev, redkev, okurka, krevety, nudle… salat :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Potrebuju cpavou palivou zrudu!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Brokolicová.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Krevetové rizoto, využila jsem zbytek bílého, cherry rajčátek i parmazan

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Vysadila jsem křen, ale rozhodl se u nás nebydlet.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: od dětství. A ještě jsme ten náš vykopávali snad 10 let, než zmizel ze zahrady a přestal nás terorizovat :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Fakt? Mě ohromil, že je fakt čpavá pálivá zrůda! :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nádhera, ale půlhvězdičky dolů máš za mělnický křen. Jak já tu čpavou pálivou zrůdu nesnáším. :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční halibut a rostliny. Řepa je s křenem, protože jsem v Bille objevila mělnický křen a ten je jak zamlada, né jak ta parodie z Maďarska.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kynuté povidlové koláče s posypkou a makovky plněné čokoládou.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: jednoznačně

    The Borsch
    https://theborsch.cz/

    A máš tam několik variant - klasický masový s řepným kvasem, nějaký vegetariánský a nějaký aktuálně sezonní. Plus k tomu pampušky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mno jo, tak dneska ta rybka, hranolky a níže zmiňovanej salát + bokem dresing k bramborám, aby to nebylo suchý.

    Session IPA z Lidlu nenadchla, ale ani neurazila.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: ještě teda používám ne jenom jako pasírovný rajčata ze sklenice, ale sugo al pomodoro con basilico z Lídla.. takže je v tom i bazalka.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POHODAVOLE: já ty lilky napicham vidlickou trochu ze všeh stran, aby nebouchly v troubě, pak je tak 3-6 hodin necham na 200° péct na plechu, prostě se o ně nestaram, jednou otočim někdy, ale někdy ani ne... /což jsem udělala už včera/

    podle času je někdy oloupu, ale někdy ne, teď měly tu slupku už pěkně vyměklou, takže jsem ani neloupala.
    trochu to pokrájím na menší kusy a hodim na pánev a dneska jsem to jenom zakapala oliváčem, osolila trochu a povařila,
    trochu pasírovaných rajčat ze sklenice a došel mi česnek, tak jsem do toho kydla dvě lžíce červenýho pesta na ochucení a hotovo
    není zač :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GRANTORINO: jak se pls dela ta kase?

    Diky.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    občas když jsem na oběd sama, tak mám chuť jen na takové nenáročné vegetariánské jídlo jako je kaše z lilku a rýže...

    FAT
    FAT --- ---
    SPIKE411: Jo, domněnka správná. :) A díky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FAT: Jelikož neuvádíš město, tak předpokládám myslíš v Praze. :)
    Kavárna Liberál na P7 každou neděli dělá solidní boršč plus jejich domácí briošky. A točí Únětice.
    Jinak možná bych koukal po nějakých nově otevřených ukrajinských místech?
    Popř. další tipy asi tady: [Kam nejen v Praze s dámou na jídlo? Doporucene podniky a odstrasujici pripady ...]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam