• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    FRENNET: červenou řepou mám hodně ráda. Zkouším různé kombinace a v poslední dobou mě baví:

    - vařená s čerstvým řapíkatým celerem, solí, pepřem. Buď jako salát nebo ještě s vařenou pohankou a česnekem jako příloha
    - nakládaná/vařená se salátovou okurkou, bazalkovým pestem, balkánským sýrem, olivovým olejem. Když se přidají fazole a opečený toust, tak už to i docela zasytí.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FRENNET: Tak ta sladká chuť se dá velmi příjemně přebít kozím sýrem a vlašskými ořechy.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAIAFOX: Ja si oblíbila tento:

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ACIDQA: Chapu, repa je previt ;)
    Ale absolutne souhlasim s tou sladkosti upeceme repy.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FRENNET: ta zemita by prosla, tahle byla strasne sladka.

    Proste ne. Repa neni muj salek kavy, jedeme dal. :))
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Pokud neprojde takhle, doporučuju salát: nastrouhaná syrová řepa, mrkev (a třeba i jablko), mocně balsamica (dle chuti), trochu olivol. a sušenou petržel :).
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ACIDQA: Obecne k repe:
    Je treba brat male repy, ty velke uz maji tu zemitou chut, na kterou, kdyz nejsi zvykla, tak nerojde.
    Pecena repa je fajn, ale pro zacatek a pomazanku je lepsi ji povarit se soli a fenyklem a dochucovat tim citronem dost mocne.
    Mam repu rada a jim ji od mala, o kdyz babi mi trauma zalozila ve forme repneho zeli k masu, ale ted nych to snedla. No pecena repa je na levelu, kterej nedavam, ona moc zesladne. Muz se ji naopak nedokaze dojist. No pomazanka mu z te pecen nechutnala taky.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Tak jsem tam vcera pri peceni lilku, soupla i jednu repu. Rozsmelcovala jsem ji pak s 2 Palouckama, osolila a dala stavu z celyho citronu. Nevim, nevim. Me trauma ze ZS to bohuzel nevylecilo. :)

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Jsem misto klasickyho musel vzit ten 30 cm tac a vyjimecne fotit z jineho uhlu.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Lilek s omackou z jogurtu a podmasli

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Silný uzený vývar, co ztuhl v lednici do sulcu, s bramborem a vejcem. Grilovaná panna, květákové pyré s lučinou a parmezánem, kadeřávkové chipsy.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: ten je! Jen přidat tvaroh a šnitlík
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včera jsem zkusila recept křupavý jogurtový chléb.
    A křupe krásně ,-)

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MAR_TINA: edamame? To chci!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Manžel chtěl palačinky a já bílkoviny.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jak pravil kolega, když je slupka nová a tenká, tak se to dlabe i s ní.
    KURE
    KURE --- ---
    ACIDQA: nedává. Právě proto je třeba aby byla ta slupka pěkná :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DOCKINEZ: kdyz se ji brambory na loupacku, tak se ta slupka pak dava pryc?
    Ja jsem strasnej dobytek, zeru to s tou slupkou. :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: až pojedu okolo, se kouknu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: nám jeden rok omrzly vyrašené brambory v květnu a prostě rostly dál ze země další listy a ty, co byly nad zemí, opadaly. Jen je to trochu opozdilo. Mateřské hlízy jsou v pohodě, ty jsou v zemi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam