• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Občas jsem podle ní něco uvařil. Damn 😥
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Její poslední článek mě fakt rozbrečel. Sleduji ji celých 10 let, tak jsem ji pojala za téměř kamarádku :-(
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zpět do páteční kuchyně. Dnes dělá krevetám společnost příšera z mořa - vlkouš.

HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    Protože ráno dělá den! Akorát slaninu jsem vyměnila za šunku v rámci šetření kalorií...

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Fúúú ://
    Dotklo se to o to víc, že od prosince nápodobně řeším astma. Stejně jako yx lidí letos kolem.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KOCHANSKA_CH: No do prčic 😳 a ještě rozvod... má čtyři děti, jestli se nepletu... Fakt člověk neví nikdy, koukám
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dovolím si lehké OT, i když s jídlem souvisí.
    Nevím, zda znáte autorku Kuchařky pro dceru, zjistili jí celiakii a jiné nepěknosti velmi pozdě, takže to stihlo napáchat velké škody:
    https://www.kucharkaprodceru.cz/posledni-clanek-a-rozlouceni/#more-15494
    To mě zase utvrzuje v tom, že ta omezení ve stravě, která mám, jsou, pro zdraví, asi nezbytná.
    Konec OT.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ale děti potřebují doplnit živiny. Sušenky z ovesných vloček s kokosem.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Muž dál hubne.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Brokolice dnes vedla ,-) Hovězí na česneku s rýží.
    A na oběd s červenou řepou.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Telecí a hřiby z lesa.

LYNCH
    LYNCH --- ---
    GRANTORINO: zase** na max. nedoporučuji))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    A alternativní způsoby úpravy lilku :D

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LYNCH: i když teď mi jedna naše Íránská učitelka tvrdila na dotaz, že když to dává do trouby na mirza ghasemi, tak prej to vidličkou nepíchá, bouchne to a je to tak v pořádku :)) tak jak to vypadá v ty troubě? Je to ok nebo to fakt tu troubu nějak zase**? By mne zajímalo
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MULTICAT: no tak ono se to má správně grilovat dočerna a oloupat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BERRUNA: no vpodstatě jo, akorát kdo to nechce mít na tu hladkou kaši a potrpí si na takovou víc strukturovanejsi lilko-kaši, může vidličkou rozmačkat. Ideální je mít ty lilky grilovaný, ale tak já je dost mořím v tý troubě :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GRANTORINO: máma to dělá na kamnech - na rozpálených plátech, musí u toho být a otáčet. Pak tu černou slupku oloupe.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BERRUNA: Tak ono se to da kombit, lilkovej hummus neni vubec spatnej.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    GRANTORINO: stejný základ jako na hummus, ale místo cizrny lilky? To vypadá dobře!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MULTICAT: no však jo. Dám je do trouby, samozřejmě uděláme do nich dírky vidličkou. LYNCH: :))))
    I. Fáze... Mrknu na plech do trouby. To se tam dělá na 200 stupňů klidně 3-6hodin, vůbec neřeším.

II. Fáze: Pak klidně až odpoledne nebo večer je oloupu, to je na 5 minut práce. Mrsknu do mixérku dva stroužky česneku, olivový olej, trochu citronu, tři čtyři lžíce tahini, sůl, mixnu, přihodí lilky, mixnu a hotovo.
    To může být tak za 10 minut max hotovo. Je to míň pracnější než to vypadá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam