• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: rohlik, lidl když je asijská akce a orientální speciálky

Agro Jesenice Edamame Sójové lusky
    https://www.rohlik.cz/1458538-agro-jesenice-edamame-sojove-lusky
    Agro Jesenice Edamame Sojové lusky
    https://www.rohlik.cz/1458540-agro-jesenice-edamame-sojove-lusky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: neloupany edamame jsou ale k sehnani jeste hur...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak tedy pokud se někomu nepodaří rozumný stravovací režim a má večer hlad, tak neloupané edamame jsou prima snack - jí se to dlouho, takže toho člověk zase nesní mmc a je to trocha vlákniny a bílkoviny se sojovkou.

Co mi chybí úplně v ČR jsou mladé boby (momentálně všude v polsku) a na zahradě mi je žerou plži jen co vyrazí listy.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Todle mi fakt neprijde drahy...
    KAREN
    KAREN --- ---
    KURE: Včera jsem v asijským shopu (v Brně) kupovala půl kila "no name" za 80, tak to je asi standard, no... Nevím, jak to vycházelo v Lidlu, jak se tu zmiňuje - nějak jsem do něj na včerejší výpravě nezavítala.
    KURE
    KURE --- ---
    teď koukam na ten rohlik, levny to neni ale ani to neni zas uplnej pruser:

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak jsou v mrazácích v asijských speciálkých - určitě viethajci, určitě shin.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILLUZE: minulý týden lidl - japnský týden edamame loupané i neloupané v mražené zboží, ještě by tam mohly být.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ILLUZE: Rohlík mražený edamame pořád má, pravidelně je kupuju. Kg kolem 140kč. Jako nejlevnější to není, ale ono je jich fakt hodně.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DYSTOPIK: tady jsem našel foto. Teda ono to neni moc k pokoukání, ale je to dobrý..

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    S2FI: Aha, ani jsem netušila, že to ještě takto specifikují.

Jinak tyto byly s cibulkou, chutnaly skvěle.
    A jako oceňuji, že většina jídel v Lídlu, typických pro daný region, neobsahuje palmový olej.
    Najdou se výjimky, ale ale většina je toho ušetřena.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Ano, jak píše Eli níže, ulovila jsem salát v Lídlu v rámci Asijského týdne.
    Docela mne překvapilo, jak špatně se tu shánějí. V řetězcích jsem na ně narazila jen v Rakousku, v zimě je měli na Rohlíku, ale než jsem si to pro tu pálku za mražené rozmyslela, byly pryč. Od té doby jsem na ně při objednávkách štěstí neměla.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Asi je myšlen hoblík na sýr, při putování Skandinávií jsem se dozvěděla, že je to norskej vynález. Šikovná věc.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DYSTOPIK: jojo dělám podobnej podle Jamieho Olivera z mini cuket. jen ji omyju , naškrabu na plátky, zakapnu olivacem, sul, pepr a citronova stava a je to hotovy

jo a škrabku mám z teleshopingu:D
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: věc na sejra? Můžeš být konkrétnější? To zní jako něco co potrebuju.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Na todle doporucuju takovou tu věc na sejra. V roce 2002 mel každém doma tak 3, řekl bych :-D

Dokonce jednu jsme měli s nastavitelnou tloustkou top
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SAMOUT: je to tak. Po nasolení neni křipavá a dá se z ní udělat kulička a fakt jí hodně vyždímat. Výslednej produkt si normálně natočíš na vidličku. Ale teda tu škrabku jsem zmiňoval úmyslně. Používám victorinox rex a snadno se s ní dá cuketa naplátkovat po celý šířce na rovnoměrný plátky. Používám jí dlouhý roky a jinou bych nesnes. Rex znamená latinsky král mezi škrabkama
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DYSTOPIK: Jestli to spravne chapu, ta cuketa se ji syrova?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DYSTOPIK: a tohle taky vyzkousim!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Diky vsem!
    Budu delat salat s mrkvi a mangem (asia stajl), kuskus s grilovanym lilkem a nakladanymi susenymi rajcaty, balicky s kozim syrem a prsutem z grilovane cukety a studeny bramborovy salat s lososem ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam